Zprávy dne

Strana 13135

Senátem prošla reforma finanční správy

8.12.2011 19:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Reorganizace systému úřadů české daňové správy, vznik nové Finanční správy České republiky se 14 krajskými finančními úřady, to vše obsahuje vládní návrh zákona, který ve čtvrtek prošel Senátem. Zákon navazuje na právní úpravu, která počítá s vytvořením jednoho inkasního místa.

Senát umožnil přijetí reformy finanční správy

8.12.2011 19:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Struktura finanční správy se zřejmě od roku 2013 změní. Senát dnes umožnil přijetí její reformy, která mimo jiné počítá se vznikem specializovaného finančního úřadu pro firmy s obratem nad dvě miliardy korun. Nový zákon o finanční správě, který má pomoci zlepšit výběr daní a souvisí se vznikem jednoho inkasního místa, dostane k podpisu prezident.

Obama: EU má dost prostředků na řešení krize

8.12.2011 19:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americký prezident Barack Obama uvedl, že je velmi znepokojen krizí v eurozóně a že věří, že Evropská unie má prostředky na její řešení, pokud lídři najdou politickou vůli. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Rakouská firma Bauhaus připravuje arbitráž proti Česku

8.12.2011 19:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Rakouská společnost Bauhaus připravuje arbitráž proti Česku, stát chce žalovat o dvě a čtvrt miliardy korun. O připravované žalobě kvůli zastavenému projektu hobbymarketu v Brně - Ivanovicích už dopisem informovala ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Jednatel tuzemského Bauhausu Aleš Pacal serveru E15.cz potvrdil, že právníci Bauhausu pro mezinárodní arbitráž zpracovávají podněty.

Jak ze svého podniku udělat firmu roku? Ptejte se zástupců letošního vítěze

8.12.2011 19:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Uzená masa, šunky či špekáčky. To je sortiment, který vyrábí letošní vítěz soutěže Vodafone Firma roku - společnost Steinhauser z jihomoravského Tišnova. Jaké začátky firmy a jak se se stala úspěšnou? Ptejte se v pátek od 11:00 majitele firmy Ladislava Steinhausera a ředitele Martin Klouda.

Auto ESA vytáhla těžký kalibr, auta za polovinu ceny!

8.12.2011 18:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Autobazar Auto ESA vytáhl v konkurenčním boji těžký kalibr, zákazníky chce lákat na vybrané vozy, které prodává za polovinu jejich ceny na trhu. Společnost o tom informovala ve čtvrtek.

Auto ESA vytáhla těžký kalibr, nabídne auta za polovinu ceny

8.12.2011 18:32Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Autobazar Auto ESA vytáhl v konkurenčním boji těžký kalibr, zákazníky chce lákat na vybrané vozy, které prodává za polovinu jejich ceny na trhu. Společnost o tom informovala ve čtvrtek.

Navýšení podílu jádra se nevyhneme, říká Kocourkův nástupce Kuba

8.12.2011 18:23Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Martin Kuba nedávno vystřídal ve funkci ministra průmyslu Martina Kocourka. V rozhovoru pro Hospodářské noviny říká, že pro udržení stabilní energetiky se bez jádra neobejdeme. Zároveň také tvrdí, že je pro zachování centrálního zásobování teplem.

Evropské akcie ve čtvrtek výrazně klesly, propadly se nejvíce za dva týdny

8.12.2011 18:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy ve čtvrtek výrazně oslabily. Hlavním důvodem je podle agentury Reuters vyjádření šéfa Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho, ve kterém tlumil očekávání trhů, že by ECB mohla nakupovat dluhopisy na sekundárním trhu mnohem agresivněji než doposud.

Evropské akcie uzavřely na týdenním minimu kvůli ECB

8.12.2011 18:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropské akcie uzavřely dnešní obchodování na týdenním minimu kvůli zklamání investorů ohledně postupu Evropské centrální banky (ECB) při boji s dluhovou krizí v eurozóně. Panevropský index FTSEurofirst 300 podle provizorních závěrečných údajů klesl o 1,4 procenta na 974,56 bodu.

Senát schválil zdanění hazardu ve prospěch obcí a státu

8.12.2011 18:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Senát podle očekávání schválil rozdělení odvodů z hazardu mezi stát a obce, kterým má zůstat poplatek z hracích automatů. Obce by tak podle odhadu ministerstva financí měly získat až kolem 5,9 miliardy korun, stát kolem 2,3 miliardy. Změnu způsobu zdanění hazardu Senát přijal kvůli tomu, že sněmovnou schválená podoba odvodů by nebyla vymahatelná. Senátní verzi nyní posoudí sněmovna.

Závěr přece jen v červených číslech

8.12.2011 18:04Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza přes nadějné momenty obchodování přece jen končí v záporných hodnotách, když index PX v konečném součtu odepisuje 0,42 % na závěrečnou hodnotu 876,30 bodů. Pozitivním momentem bylo rozhodnutí ECB o snížení klíčové…
Pátek 19. dubna 2024 Praha 17:28,New York11:28