Zprávy dne

Strana 13131

Clegg vyčinil Cameronovi za jeho veto na evropském summitu

11.12.2011 12:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Britská vláda je ohledně přístupu k Evropské unii rozdělená. Vicepremiér Nick Clegg v neděli vyčinil premiérovi Davidu Cameronovi za jeho veto na summitu Evropské rady, informuje agentura Reuters.

Dohoda ze summitu EU je pouze částí řešení krize, soudí MMF

11.12.2011 12:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dohoda evropských lídrů na summitu Evropské unie na hlubší hospodářské integraci je podle ředitele výzkumu Mezinárodního měnového fondu (MMF) Oliviera Blancharda krok správným směrem, ale ne kompletním řešením dluhové krize eurozóny. Informovala o tom v neděli agentura Reuters.

Situace v eurozóně nevyžaduje od ECB masivní nakupování státních dluhopisů, uvedl Noyer

11.12.2011 11:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Situace v eurozóně podle šéfa francouzské centrální banky Christiana Noyera nevyžaduje žádné "masivní" nakupování státních dluhopisů Evropskou centrální bankou (ECB). Informovala o tom agentura Reuters.

Pivovary cítí, že lidé šetří, ale předvídají mírný růst prodejů

11.12.2011 11:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Plzeňský Prazdroj, lídr českého pivního trhu, pociťuje také letos, že lidé na pivě šetří. Méně chodí do hospod a kupují si levnější balená piva. Obecně lze říct, že český pivní trh poklesl za poslední dva roky o více…

Každá pátá firma bude propouštět, každá desátá přijme nové lidi, ukázal průzkum

11.12.2011 10:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Krize se projeví i v zaměstnanecké politice českých firem. Zatímco každá pátá společnost chce snižovat stavy, náběr nových pracovníků připravuje pouze jedna firma z deseti. Firmy jsou opatrné a snaží se vyčkávat.

Průzkum HK: Pětina firem se chystá propouštět

11.12.2011 10:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zhruba pětina českých podniků se chystá v příštím roce propouštět nebo snižovat stavy prostřednictvím dobrovolných odchodů. Naopak nabírat nové zaměstnance chce jen asi desetina firem. Vyplývá to z předběžných výsledků aktuálního průzkumu Hospodářské komory mezi téměř 800 členskými podniky.

České dráhy zdražily jízdné a změnily řády. Za zpožděné vlaky ale vrátí víc

11.12.2011 09:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
České dráhy přišly v neděli s plánovanými změnami jízdních řádů, ale i cen jízdného. To se zvýší průměrně o pět procent. Na druhou stranu budou vyšší náhrady za zpožděné nebo zrušené spoje. Za dvě hodiny čekání může cestující dostat zpět polovinu ceny jízdenky.

EKONOM: Podívejte se do továrny, kde se budou zřejmě opravovat ruské vrtulníky

11.12.2011 09:36Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pro letecké opravny LOM Praha je tento týden klíčovým okamžikem v bezmála stoleté historii firmy. Po prezidentské návštěvě Dmitrije Medveděva se opravnám otevírají dveře k miliardovým zakázkám skoro ve všech světadílech. A to kvůli mezivládní smlouvě, kterou do Prahy přijeli podepsat lidé z ruského ministerstva obrany.

Přijetí eura byl fantastický nápad, pochvaluje si estonský prezident

11.12.2011 09:17Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Letošní přijetí eura v Estonsku navzdory tomu, že eurozóna zažívá nejhorší krizový rok, bylo "fantastickým nápadem". Na okraji politické konference WPC ve Vídni to prohlásil estonský prezident Toomas Ilves. Estonský hlas tak zní optimisticky v Evropské unii, která zažívá nejtěžší krizi od doby svého vzniku.

Lidé si myslí, že jsem blázen, říká Čech, který 18 let pracoval pro Google a IBM

11.12.2011 08:43Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Po letech strávených v IBM a Googlu se Jan Šedivý loni vrátil na pražské ČVUT a zprvu byl trochu v šoku. Namísto týmové komunikace a spolupráce, na kterou byl v manažerských pozicích zvyklý, musí ve studentech probouzet nadšení na začátku každé hodiny.

Prognóza: USA už moc času nemají, možná je probere dolarová krize

11.12.2011 07:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
S nízkými sazbami a slabou ekonomikou bude pro vládu USA lákavé pokračovat s rozpočtovými deficity a dalším zadlužováním. V určitém bodě však investoři pochopí, že toto chování představuje Ponzi schéma, jehož pravděpodobným výsledkem bude snaha o snížení reálné hodnoty dluhu inflací.

Nový řád ČD přináší zdražení jízdenek a náhrady za zpoždění

11.12.2011 07:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ode dneška platí nový jízdní řád Českých drah. Nejpodstatnější změnou je pětiprocentní zdražení jízdného, které má podle dopravce pokrýt náklady spojené s růstem DPH a zdražením pohonných hmot. Další významnou změnou je omezení počtu některých dálkových spojů. České dráhy zároveň začnou cestující odškodňovat za zpožděné vlaky podle evropských norem.
Sobota 27. dubna 2024 Praha 01:21,New York19:21