Zprávy dne

Strana 13130

Motorola prozatím vyhrála v Německu patentový spor s Applem

10.12.2011 12:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost Motorola Mobility Holdings v Německu díky předběžnému opatření zatím vyhrála patentový spor, který vede se společností Apple ohledně prodeje přístrojů iPhone a iPad na německém trhu. Informovala o tom agentura Reuters.

V 5 bodech: Co přinesl poslední klíčový summit lídrů EU na záchranu eurozóny

10.12.2011 12:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Summit EU měl být klíčovým pro záchranu eurozóny, kterou sužuje dluhová krize. Výsledky jednání politiků jsou však přijímány rozporuplně. Eurozóna sice našla dohodu na větší fiskální integraci, ale jednoznačné kroky proti dluhovému hrozbě, které visí nad Itálií a Španělskem nepřinesla. Podle médií je však starý kontinent díky postoji Britů na cestě k "dvourychlostní Evropě". Projděte si hlavní body, které summit přinesl.

Penta a Advent mají zájem o polskou společnost

10.12.2011 11:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Investiční společnost Eastbridge Group chce prodat svůj 60procentní podíl v polské společnosti EM&F. Mezi zájemci jsou fondy Penta a Advent, informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na své zdroje blízké jednání.

Ministerstvo chce zvýšit důchody lidem, kteří kvůli úrazu přišli o práci

10.12.2011 10:09Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministerstvo práce a sociálních věcí navrhuje zvýšení penzí o 1,6 procenta měsíčně lidem, kteří kvůli pracovnímu úrazu nebo nemoci z povolání přišli o zaměstnání. Příslušné nařízení posoudí kabinet Petra Nečase (ODS) na svém středečním zasedání.

Chceme sankce na Airbus, prosazují Američané. Ve hře jsou miliardy ročně

10.12.2011 09:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Spojené státy odmítly plán Evropské unie odbourat subvence pro evropského výrobce letecké techniky Airbus, a naopak se chtějí obrátit na Světovou obchodní organizaci (WTO) s požadavkem, aby mohly vůči Airbusu začít uplatňovat obchodní sankce.

Kuponovka, němečtí manažeři a Klausova česká cesta. 20 let od startu privatizace

10.12.2011 09:10Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Když v březnu 1991 uzavřela belgická skupina Glaverbel smlouvu o vzniku společného podniku s českou firmou Glavunion, média si toho skoro nevšimla. Šlo ale o historický okamžik: Privatizoval se první velký český podnik. Letos od rozjezdu české privatizace uběhlo 20 let. A tak je dobré ji zhodnotit.

Nejlepší exportéři roku 2011 ve středu převezmou profesní ocenění

10.12.2011 08:19Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejlepší exportéři roku 2011 ve středu v Praze převezmou profesní ocenění v soutěži Exportér roku. Informoval o tom předseda organizačního výboru soutěže Zdeněk Somr.

Americké akcie po dohodě na summitu EU posílily

10.12.2011 07:37Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie v reakci na zprávy o dohodě na summitu Evropské unie během pátečního obchodování rostly. Informoval o tom server deníku Washington Post.

Klíčové výroky summitu: Podle Merkelové průlom. Británie nikdy nepřijme euro, řekl Cameron

10.12.2011 06:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Výběr výroků hlavních aktérů summitu Evropské unie, který v Bruselu podnikl další pokus o nalezení cesty z dluhové krize prostřednictvím reformní mezivládní dohody; chystanou smlouvu o záchraně eura podporují země eurozóny, zatímco Británie je proti a další nečlenské státy eurozóny (Bulharsko, Česko, Dánsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko a Švédsko) svůj postoj zvažují:

Zákaz prodeje iPhone a iPad v Německu? Motorola předběžně vyhrála soud s Applem

9.12.2011 21:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Soud v Mannheimu rozhodl, že evropská součást Applu musí zastavit prodej a distribuci přístrojů, jejichž technologie je v kolizi s některými patenty Motoroly. V konečném důsledku tak Apple může přijít o možnost na německém trhu prodávat přístroje iPhone a iPad.

Motorola v Německu předběžně vyhrála patentový spor s Applem

9.12.2011 20:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Americká společnost Motorola Mobility v Německu předběžně vyhrála patentový spor, který vede se společností Apple. Soud v Mannheimu rozhodl, že evropská součást Applu musí zastavit prodej a distribuci přístrojů, jejichž technologie je v kolizi s některými patenty Motoroly. V konečném důsledku tak Apple může přijít o možnost na německém trhu prodávat přístroje iPhone a iPad.

Nečas: Z našeho stanoviska jsme na summitu EU neustoupili ani o píď

9.12.2011 19:37Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká republika neustoupila ze svých pozic na summitu Evropské unie (EU) ani o píď. Prohlásil to po jednání v Bruselu předseda české vlády Petr Nečas (ODS).
Čtvrtek 25. dubna 2024 Praha 10:22,New York04:22