Zprávy dne

Strana 13128

Ministerstvo financí představí strategii financování státního dluhu

12.12.2011 03:39Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Ministerstvo financí dnes představí Strategii financování a řízení státního dluhu na příští rok. Ke slovu se dostane i střednědobý program emisí spořících státních dluhopisů.

Clegg vyčinil Cameronovi za veto na evropském summitu, varoval před izolací Británie

11.12.2011 20:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Britská vláda je ohledně přístupu k Evropské unii a řešení dluhové krize rozdělená. Vicepremiér Nick Clegg v neděli vyčinil premiérovi Davidu Cameronovi za jeho veto na summitu Evropské rady a varoval před izolací Británie od EU, informují agentury AFP a Reuters.

Internetový e-shop Alza.cz je údajně na prodej, Pixmania nabízí miliardu

11.12.2011 20:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Největší český internetový obchod Alza.cz je podle týdeníku Euro na prodej. Zájem má několik investorů i e-shop Pixmania, který je údajně ochoten nabídnout miliardu korun. Na prodej má být i minoritní podíl v dvojce na trhu - Mall.cz.

Realitní magnát Silverstein bude investovat v Polsku

11.12.2011 19:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americký realitní magnát Larry Silverstein, který více než pět desetiletí investoval téměř výhradně do nemovitostí v New Yorku, se spojil s nejbohatším Polákem Janem Kulczykem a poprvé vstoupil na zahraniční trh - do Polska. Informovala o tom v neděli agentura Bloomberg.

O Alza.cz se prý zajímá Pixmania, nabízí až miliardu

11.12.2011 19:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Internetový obchod Alza.cz, který je lídrem tuzemského trhu, je údajně na prodej. Zájem o něj má několik finančních investorů a jeden strategický partner - celoevropský internetový obchod Pixmania, patřící do britské skupiny Dixons Retail. Ten je za Alzu ochoten nabídnout až jednu miliardu korun, píše ve svém pondělním vydání týdeník Euro. Na prodej podle něj bude i minoritní podíl v dvojce na trhu, internetovém obchodě Mall.cz.

ÚOHS i Brusel zkoumají trh s hnědým uhlím

11.12.2011 19:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal zkoumat situaci na tuzemském trhu s hnědým uhlím. Úřad vyšetřuje, zda společnosti Czech Coal, Sokolovská uhelná a Severočeské doly nezneužívají své postavení. Uvedl to týdeník Euro. Do obdobného vyšetřování se podle něj pustila také Evropská komise, která se zaměřila na stav na trhu i v ostatních středoevropských zemích, které disponují vlastními zásobami uhlí.

Věci veřejné se poradí o miliardách na záchranu eura, John chce potrestat chybující bankéře

11.12.2011 18:48Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Špičky Věcí veřejných (VV) chtějí v úterý probrat bruselský summit, který navrhl kvůli záchraně eurozóny půjčit peníze Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF). Předseda strany Radek John v této souvislosti v neděli uvedl, že nehodlá "odevzdat" miliardy korun, aniž by nebyli potrestaní chybující bankéři.

Panasonic chce příští rok začít prodávat v Evropě chytrý telefon

11.12.2011 18:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tokio - Japonský výrobce elektroniky Panasonic plánuje v příštím roce zahájit prodej chytrých telefonů v Evropě. Rozhodnutí přichází šest let poté, co Panasonic přestal prodávat své mobilní telefony v zahraničí a analytici upozorňují, že je v rozporu se strategií firmy, v rámci které chtěl Panasonic přesunout svůj zájem od spotřební elektroniky na technologie z oblasti životního prostředí a energie.

Evropský bankovní systém je na pokraji kolapsu, píše britský Daily Telegraph

11.12.2011 18:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Evropské banky si přestávají mezi sebou věřit a půjčovat a nic na tom nezmění ani summit EU, píše britský Daily Telegraph. Podle listu hrozí, že v blízké době padne některá z velkých bank. ECB slíbila řadu opatření k tomu, aby bankám poskytla likviditu.

Někteří členové kartelu OPEC by měli snížit produkci ropy, tvrdí íránský ministr

11.12.2011 18:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Těžební limity Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) není třeba podle íránského ministra ropného průmyslu Rostama Kásemího zvyšovat, naopak by podle něj někteří členové OPEC měli produkci snížit. Informovala o tom v neděli agentura Reuters.

Monti věří, že přesvědčí Německo o potřebě vydávat společné dluhopisy eurozóny

11.12.2011 16:10Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Italský premiér Mario Monti uvedl, že by se mohlo podařit přesvědčit Německo a další země, aby se začaly vydávat společné dluhopisy eurozóny. Informovala o tom v neděli agentura Reuters.

Nového šéfa pražského dopravního podniku možná pomůže vybrat specializovaná agentura

11.12.2011 16:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
S obsazením křesla generálního ředitele pražského dopravního podniku (DPP) možná pomůže hlavnímu městu firma specializující se na vyhledávání top manažerů. V neděli to v Otázkách Václava Moravce připustil předseda dozorčí rady DPP Miloslav Ludvík (ČSSD).
Pátek 26. dubna 2024 Praha 08:54,New York02:54