Zprávy dne

Strana 11971

Jankovský: Počet operačních programů se sníží na šest

17.6.2012 14:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Počet operačních programů na čerpání dotací z Evropské unie se zřejmě sníží ze současných 24 na šest. Vzniknout by měly tři celostátní programy, jeden regionální, jeden pražský a jeden technicko-pomocný, uvedl v dnešním pořadu České televize Otázky Václava Moravce ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Cílem je podle něj zjednodušit celý systém tak, aby se neopakovaly problémy, kterým Česko nyní čelí ohledně čerpání peněz z EU.

Rakouský kancléř podpořil zavedení bankovní unie

17.6.2012 13:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Vídeň - Rakouský kancléř Werner Faymann dnes podpořil vytvoření bankovní unie v eurozóně, která podle něj může přispět k řešení dluhové krize bloku. První krok k bankovní unii, centrální dohled nad bankovním sektorem, by podle kancléře mohl být zaveden ještě letos.

Maďarsko je schopné financovat se samo, prohlásil premiér Orbán

17.6.2012 13:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Maďarsko se dokáže financovat samo bez pomoci Mezinárodního měnového fondu (MMF), přestože dohoda s MMF by Budapešti snížila výpůjční náklady a také by uklidnila nervozní trhy. Maďarský premiér Viktor Orbán to prohlásil v rozhovoru pro rakouský deník Die Presse.

Mexiko vyzvalo G20, aby podpořila Evropu a posílila zdroje MMF

17.6.2012 12:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Los Cabos - Skupina předních světových ekonomik G20 by na nadcházejícím dvoudenním summitu měla podpořit silnější Evropu a poskytnout Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) nové peníze na ochranu před dopady evropské dluhové krize. Řekl to mexický prezident Felipe Calderón, který bude hostitelem summitu v letovisku Los Cabos na tichomořském pobřeží.

ČSOB: Výstavba nových bytů klesá, preference Čechů v bydlení se mění

17.6.2012 11:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Počet nově kolaudovaných bytů se od roku 2007 setrvale snižuje, a to nejen v České republice, ale i v dalších zemích Evropské unie. Zatímco ještě před čtyřmi lety se v ČR začínalo každý rok s výstavbou minimálně čtyř bytů na tisíc obyvatel, v uplynulém roce tento počet poklesl téměř na polovinu.

Šéf OECD: S Řeckem by se měla znovu projednat dohodu o úvěru

17.6.2012 11:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Los Cabos - Řecko by mělo dostat šanci na nové projednání podmínek mezinárodní dohody o záchranném úvěru, pokud by na tom záviselo jeho udržení v eurozóně. Řekl to generální tajemník Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) Angel Gurría před summitem skupiny nejvýznamnějších ekonomik světa G20 v Mexiku.

EKONOM: Banky mají políčeno na bohaté. Nabízejí VIP komfort i investice do umění

17.6.2012 11:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Finanční domy se předhánějí v luxusu, který poskytnou nejbohatším klientům. Vedle investic umí zařídit třeba i dovolenou. Bankéři ale začínají nově nabízet lepší servis i lidem s příjmy v desítkách tisíc korun.

Evropa není v problémech sama, připomene Německo zemím G20. Podívejte na USA a Čínu

17.6.2012 08:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Berlín chce v Mexiku hovořit nejen o eurozóně, ale hodlá poukázat na to, že i ostatní země jsou v problémech, o kterých by se mělo více hovořit. Řeč je zejména o amerických veřejných financích a problému kurzu čínské měny.

Lídři Itálie, Francie, Německa a Španělska budou diskutovat o opatřeních proti krizi

17.6.2012 07:00Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Lídři Itálie, Francie, Německa a Španělska budou v pátek jednat na jakémsi "předsummitu" v Římě. Zabývat se pravděpodobně budou sjednocováním svých názorů a přípravou na nadcházející summit Evropské unie.

DPP investuje až 70 milionů do odchodu starších zaměstnanců

16.6.2012 20:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Dopravní podnik hl.m.Prahy (DPP) investuje do odchodu části zaměstnanců až 70 milionů korun. Má jít až o 700 starších lidí, kteří mají uvolnit místo mladším. Uvedla to dnes televize Prima s tím, že má jít hlavně o řidiče a administrativní pracovníky.

Angry Birds útočí na Čínu, firma Rovio chce v zemi postavit tisíce zábavních parků

16.6.2012 17:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Finský vývojář her Rovio se zaměřuje na Čínu - postupně chce po zemi vystavět stovky až tisíce zábavních parků s motivy své nejstahovanější hry Angry Birds, které se mají stát samozřejmou součástí čínských měst. Vydělat chce i na merchandasingu.

Jordánsko jedná s MMF o půjčce 1,4 miliardy dolarů

16.6.2012 17:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Jordánský ministr financí Sulejman Al-Háfiz v sobotu informoval, že vláda je v jednání s Mezinárodním měnovým fondem (MMF) o poskytnutí půjčky. Informovala o tom agentura Reuters.
Neděle 05. května 2024 Praha 21:37,New York15:37