Zprávy dne

Strana 13728

Vítězem obřího tendru Lesů ČR je společnost Less Forest

6.10.2011 18:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Hradec Králové - Jednoznačným vítězem obřího tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesní práce a prodej dřeva od roku 2012 je podle neoficiálních výsledků společnost Less & Forest podnikatele Jana Mičánka. Firma podala nejlepší cenovou nabídku u asi 75 procent ze 117 soutěžených územních jednotek. ČTK to dnes řekl důvěryhodný zdroj z lesnického oboru a údaj na dotaz ČTK potvrdil sám Mičánek. LČR údaje nekomentovaly.

Euro díky zasedání ECB posiluje

6.10.2011 17:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes v reakci na zasedání Evropské centrální banky již třetí seanci za sebou posiluje. ECB úrokové sazby nezměnila a představila nová opatření na podporu ekonomiky eurozóny.

Bendl:Prioritami budou SZP a dokončení restitucí

6.10.2011 16:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Prioritami nového ministra zemědělství Petra Bendla bude jednání s EU o budoucnosti zemědělské politiky a jednání s nevládními organizacemi. Chce také dokončit restituce zemědělského majetku. Při svém působení hodlá využít také zkušenosti z působení v regionální politice. Nový ministr to dnes novinářům řekl poté, co byl oficiálně uveden do funkce.

O titul Auto roku 2012 v ČR se utká 41 vozů

6.10.2011 15:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - O titul Auto roku 2012 v ČR se utká 41 vozů. Budou je vybírat odborníci i laická veřejnost v pěti kategoriích. Oznámily to pořádající Svaz dovozců automobilů a Sdružení automobilového průmyslu. Loni vyhrál sportovní Mercedes-Benz SLS AMG. Před dvěma týdny vyhlásil Klub motoristických novinářů konkurenční anketu, do které nominoval 34 vozů.

Ministerstvo dopravy plánuje zahájit automatické vážení kamionů

6.10.2011 15:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo dopravy chce zavést pravidelné vážení kamionů na předem vytypovaných místech tuzemských dálnic a rychlostních silnic. K takzvanému vysokorychlostnímu vážení by mělo sloužit speciální zařízení, trvale umístěné…

Veleba: Výměna ministra zemědělství může oslabit pozici ČR v EU

6.10.2011 15:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výměna na postu ministra zemědělství přišla podle prezidenta Agrární komory Jana Veleby v nejméně vhodnou chvíli a může oslabit pozici České republiky při závěrečném vyjednávání o podobě klíčové reformy společné zemědělské…

Smlouva na Ural průmyslový bude patrně v podepsána v prosinci

6.10.2011 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Prosincová návštěva ruského prezidenta Dmitrije Medveděva v Praze zřejmě přinese českým firmám jeden z největších zahraničních kontraktů posledních let. Chystá se k podpisu rámcová smlouva na stavbu železnice na Urale. Česká…

Kalousek: Situace v eurozóně se může překlopit v ekonomickou krizi

6.10.2011 13:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Nynější dluhová situace v Evropě se může překlopit v hospodářskou krizi, která by měla dopad i na českou ekonomiku. Toto riziko existuje, není malé a mělo by rozpočtové a sociální důsledky, řekl dnes na Žofínském fóru ministr financí Miroslav Kalousek s tím, že České republice finanční krize nehrozí. Centrum nákazy je podle něj v eurozóně.

Na Jobsovu smrt reagovali politici, odborníci i laici

6.10.2011 13:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
San Francisco - Politici, odborníci i obyčejní fanoušci informačních technologií dnes reagovali na zprávu o středečním úmrtí spoluzakladatele společnosti Apple Steva Jobse. Někteří se snažili najít v dějinách srovnatelnou osobnost a pak nejčastěji padala jména Thomase Edisona nebo Henryho Forda. Agentura Reuters nabídla výběr těchto reakcí.

Zemědělci očekávají od Bendla aktivní jednání s EU

6.10.2011 11:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zemědělské svazy očekávají od nastupujícího ministra zemědělství Petra Bendla (ODS), že bude pokračovat v práci Ivana Fuksy (ODS), jehož vedení úřadu většina farmářů chválila. Nový šéf agrárního sektoru by podle nich měl…

Pražská burza prudce posiluje, Erste Bank o téměř 12 procent

6.10.2011 11:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražská burza dnes dopoledne navázala na středeční růst a prudce posílila. Hlavní index PX kolem 11:00 přidal 3,68 procenta na 932,5 bodu. S výjimkou akcií petrochemického holdingu Unipetrol získávají všechny emise, nejvíce Erste Bank. Její akcie vzrostly o téměř 12 procent, vyplývá z průběžných výsledků burzy. S růstem se obchoduje i na okolních trzích.

Evropská komise navrhuje koordinovanou akci k rekapitalizaci bank

6.10.2011 10:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Evropská komise navrhuje, aby členské země EU přistoupily ke koordinované akci na rekapitalizaci bank. Mělo by jim to umožnit zbavit se potenciálně ztrátových aktiv. Prohlásil to dnes předseda EK José Barroso.
Pátek 18. října 2024 Praha 18:30,New York12:30