Zprávy dne

Strana 13696

Dopravci plánují promítnout zvýšení DPH do cen jízdenek

4.10.2011 15:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Jízdné ve veřejné dopravě v Česku zřejmě příští rok podraží. Dopravci promítnou chystané zvýšení DPH za přepravní služby do ceny jízdenek, shodli se v anketě ČTK. U linek veřejné služby, které objednávají obce a kraje,…

Kalousek letos čeká nižší schodek rozpočtu než 4,6 pct HDP

4.10.2011 15:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lucemburk - Schodek letošního státního rozpočtu bude podle ministra financí Miroslava Kalouska nižší než plánovaných 4,6 procenta hrubého domácího produktu. Tento údaj je pro něj nepřekročitelným mantinelem. O kolik by mohl být nižší, nicméně neupřesnil.

Kalouska těší zájem o dluhopisy pro občany, navýší limit

4.10.2011 15:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lucemburk - Ministr financí Miroslav Kalousek téměř jistě vzhledem k zájmu o státní dluhopisy pro občany rozhodne o překročení desetimiliardového limitu, který byl pro tento projekt určen. Ministr to českým novinářům řekl dnes v Lucemburku, kde se zúčastnil schůzky s kolegy z dalších zemí EU.

Stát chce na daních a poplatcích vybrat o 18 mld. víc než letos

4.10.2011 14:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Stát chce v příštím roce vybrat na všech druzích daní a poplatků o 18,3 miliardy korun víc než letos. Celkem by takto chtěl vybrat 561,5 miliardy korun. Jen zvýšená dolní sazba daně z přidané hodnoty, která se od ledna má zvýšit z deseti na 14 procent, má vynést navíc 21,3 miliardy korun. Počítá s tím návrh státního rozpočtu na příští rok.

Odboráři se v tripartitě zaměří na důchody a regionální dopravu

4.10.2011 14:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Železniční odboráři se při jednání tripartity zaměří na dva nejdůležitější body, a to podmínky dřívějších odchodů do důchodu a udržení objemu státních dotací do regionální železniční dopravy. ČTK to po jednání nejsilnější odborové centrály, Odborového sdružení železničářů (OSŽ), řekl její předseda Jaroslav Pejša. Na vyřešení obou témat dávají vládě čas do konce října, poté budou opět uvažovat o stávce.

Země EU schválily snadnější sankce pro státy porušující pravidla

4.10.2011 14:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lucemburk - Snadnějšímu uvalování sankcí na státy Evropské unie porušující rozpočtová pravidla už nic nestojí v cestě. Ministři financí členských zemí EU definitivně schválili balík šesti opatření pro boj s krizí a předcházení jejímu opakování v budoucnu, který s takovýmto zpřísněním počítá.

Cena ropy Brent kvůli řecké krizi klesla pod 100 dolarů za barel

4.10.2011 13:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Světové ceny ropy dnes kvůli strachu z dopadů řecké krize na banky a ekonomiku eurozóny dál výrazně klesají. Severomořská ropa Brent sestoupila pod psychologickou hranici 100 dolarů za barel, kde byla naposledy před téměř dvěma měsíci.

ČD prodají nemovitosti za miliardy, hledají poradce

4.10.2011 12:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České dráhy údajně chtějí prodat nepotřebné budovy a pozemky v hodnotě několika miliard korun. Podle informací týdeníku Ekonom by kvůli tomu měly v nejbližších dnech vyhlásit tendr na poradce, který jim s obří majetkovou transakcí pomůže. Mluvčí Českých drah Radek Joklík týdeníku potvrdil, že tendr na poradce se skutečně chystá, vypsán bude zřejmě příští týden.

Nečas a Borisov mezi čtyřma očima řešili situaci ČEZ v Bulharsku

4.10.2011 12:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - O situaci energetické společnosti ČEZ v Bulharsku mezi čtyřma očima jednali premiéři ČR a Bulharska Petr Nečas a Bojko Borisov. Borisov ujistil, že je jeho osobním zájmem problémy, které se vyskytly, vyřešit a že s vedením společnosti v Bulharsku už několik měsíců úspěšně jedná.

Euro: Ministr Fuksa by mohl být během několika hodin odvolán

4.10.2011 12:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS) by mohl být během několika hodin odvolán. Uvedl to server Euro.cz s odvoláním na zdroje z ODS. Důvodem Fuksova odvolání by mohl být vnitrostranický boj v ODS, napsal server s tím, že premiér Petr Nečas si pozval Fuksu k pohovoru.

Průzkum: Tři čtvrtiny Čechů mají zájem o bezkontaktní platby

4.10.2011 12:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Více než tři čtvrtiny Čechů mají zájem o bezkontaktní platby pomocí platebních karet nebo mobilních telefonů. Důvodem je především rychlost a jednoduchost takové platby, vyplývá z průzkumu karetní asociace MasterCard. Bezkontaktní platební karty zatím nabízí v ČR jen některé banky, navíc chybí terminály na jejich přijímání. Odborníci i banky očekávají rozvoj bezkontaktních karet a plateb především v příštím roce.

Nokia představí své první chytré telefony založené na Windows

4.10.2011 12:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Helsinky - Finská společnost Nokia v tomto čtvrtletí představí své první chytré telefony založené na operačním systému Windows od Microsoftu. Uvedl to dnes generální ředitel podniku Stephen Elop. Nokia chce novými přístroji konkurovat například populárním telefonům iPhone firmy Apple.
Čtvrtek 19. září 2024 Praha 18:04,New York12:04