Zprávy dne

Strana 13664

Protesty operátory netrápí, na jejich provozu se neprojevily

17.10.2011 15:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Protesty uživatelů mobilních telefonů proti vysokým cenám se podle operátorů na telefonním provozu neprojevily. Protesty spočívající ve vypnutí mobilního telefonu na hodinu pořádala v posledních týdnech již několikrát skupina vytvořená na Facebooku, která má přes 100.000 příznivců. Organizátoři však neuvádějí, kolik z těch, kterým se záměr líbí, skutečně telefon na hodinu vypne. Nejnovější protest skupina svolala dnes od 16:00 do 17:00 hodin.

Volkswagen nechce nic měnit na svém podílu v Suzuki

17.10.2011 15:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt nad Mohanem - Německá automobilová skupina Volkswagen nemá v plánu prodat ani jinak měnit svůj podíl v japonské automobilce Suzuki Motor. Diskuse o vzájemném sporu obou stran se budou vést interně, sdělil dnes Volkswagen. V pátek vyvrcholily spory obou partnerů, když Suzuki obvinila Volkswagen z porušování dohody o spolupráci a vyzvala jej k nápravě nebo vrácení svých akcií.

Rostoucí optimismus na burzách zchladil Schäuble

17.10.2011 13:47Zdroj: E15Detail zprávy
Na vlně optimismu zahájily obchodování tento týden západoevropské i asijské burzy. Společným jmenovatelem zlepšené nálady je kromě očekávání dobrých hospodářských výsledků některých podniků ve třetím čtvrtletí hlavně naděje,…

Otrokovická společnost zabývající se výrobou nábytku chce expandovat mimo Evropu

17.10.2011 13:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Otrokovická společnost RIM - CZ, která se zabývá výrobou kancelářského a sedacího nábytku, by ráda pronikla na trh mimo Evropu. Agentuře Mediafax to na pondělní tiskové konferenci řekli jednatelé společnosti Rudolf Fukal a Milan Nagy.

Barroso kritizoval finanční sektor a slíbil další kroky vůči němu

17.10.2011 13:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Lídři Evropské unie a zástupci podnikatelů i odborů se dnes na summitu tripartity shodli na potřebě stabilizovat unii a hlavně eurozónu, která se nyní zmítá pod dopady dluhové krize. Šéf Evropské komise José Barroso se pak před novináři pustil do finančního sektoru. Ten podle něj svým neodpovědným chováním ke krizi přispěl. Je prý nezbytné, aby nyní také "spravedlivě" přispěl k řešení krize.

Soukromý sektor přispěje k vyšší záchraně Řecka jen za určitých podmínek

17.10.2011 12:52Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Soukromí držitelé řeckých dluhopisů budou jednat o revizi plánu na zvýšení jejich účasti, pouze pokud to bude součástí širšího balíčku na řešení evropské dluhové krize, uvedl šéf Ústavu pro mezinárodní finance (IIF) Charles Dallara. V pondělí o tom informovala agentura Reuters.

Schäuble: Nedělní summit EU žádné konečné řešení krize nepřinese

17.10.2011 12:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Düsseldorf/Berlín/Londýn - Od nedělního summitu Evropské unie nelze čekat žádné definitivní řešení dluhové krize eurozóny. Řekl to německý ministr financí Wolfgang Schäuble, a rázem tak zchladil optimismus na finančních trzích. Západoevropské akcie, které zahájily týden růstem o více než jedno procento, tak rychle smazaly více než poloviny zisků. Zájem se naopak soustředil na dluhopisy.

ČEZ kvůli Romanovi prošetří zakázky pro Škodu Plzeň

17.10.2011 12:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Skupina ČEZ prošetří všechny zakázky, které v minulosti získala Škoda Plzeň, aby zjistila, zda bývalý generální ředitel Martin Roman byl u některé v konfliktu zájmů. ČTK to dnes sdělil mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Firma tím chce objasnit Romanovo působení v čele ČEZ a vyhovět také ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi, který energetickou firmu požádal o prošetření možného konfliktu zájmů.

Cena benzinu nepatrně klesla, nafta zdražila

17.10.2011 11:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic se v uplynulém týdnu vyvíjely rozdílně, benzin Natural 95 zlevnil v průměru o šest haléřů na 34,69 Kč, nafta naopak zdražila o 18 haléřů na 34,42 Kč. Vyplývá to z pondělních údajů společnosti CCS.

Pražská burza roste díky optimismu na trzích, Orco o 12 procent

17.10.2011 11:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražská burza se v úvodu týdne připojila k optimismu na trzích a posiluje. Podle průběžných výsledků burzy stoupl dopoledne hlavní index PX o 0,58 procenta na 941,3 bodu, zejména díky růstu bankovních akcií. Akcie developera Orco vyskočily o skoro 12 procent po zprávě, že firma uzavřela s ruskými investory dohodu o prodeji nemovitostí a projektů.

MŽP prodalo další emisní jednotky, výnos půjde na Zelenou úsporám

17.10.2011 11:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo životního prostředí a Světová banka uzavřely dohodu o prodeji dalších 2,6 milionu emisních jednotek na oxid uhličitý (AAU). Smlouvu podepsal ministr Tomáš Chalupa jako druhou fázi dohody z května 2010, informovala ČTK mluvčí ministerstva Micheala Jendeková. Utržené peníze použije ministerstvo na dotace domácnostem v programu Zelená úsporám.

Ceny elektřiny podle EU porostou dalších nejméně 20 let

17.10.2011 11:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Elektřina bude podnikatelům i domácnostem zdražovat nejméně dalších 20 let a v roce 2050 by se mohla oproti dnešku její cena až zdvojnásobit. Vyplývá to ze zprávy Evropské komise, kterou má k dispozici britský ekonomický list Financial Times. Dokument, jenž analyzuje možnosti naplnění cílů ohledně snižování emisí skleníkových plynů, mimo jiné počítá s velkým nárůstem počtu větrných farem, což elektřinu dál zdraží.
Pátek 20. září 2024 Praha 04:52,New York22:52