Zprávy dne

Strana 13647

Ekonomika USA si v září udržela mírný růst, výhled však není růžový

19.10.2011 20:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Béžová kniha uvádí, že americká ekonomika si v září udržela mírný růst, výhled však není příliš optimistický není. Akcie na Wall Street zareagovaly na zprávu poklesem.

Venizelos: Nastala bitva všech bitev. Řecko schválilo další drastické úspory

19.10.2011 20:47Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ministr financí Evangelos Venizelos ve středu v parlamentu varoval před neschválením vládního plánu. Prohlásil, že by se bankrotující Řecko stalo ekonomickým protektorátem EU a MMF. Podle Venizelose nastala "bitva všech bitev".

Trichet: Dluhová krize vyžaduje okamžitou reakci

19.10.2011 20:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Dluhová krize v eurozóně vyžaduje v nadcházejících dnech okamžitou reakci. Na svém rozlučovacím večírku ve Frankfurtu to řekl prezident Evropské centrální banky (ECB) Jean-Claude Trichet (68). Ten se dnes v sídle ECB loučil se spolupracovníky…

Každou čtvrtou firmu v Česku vlastní cizinci. Rusové hrají prim

19.10.2011 20:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Rusové v Česku vlastní až 17 tisíc společností. Donedávna to byli Němci, kdo byl nejčastějším zahraničním majitelem. Počet ruských vlastníků ještě poroste. V držení zahraničních vlastníků je v Česku víc než čtvrtina firem.

Komentář k měnovému trhu: Nejasné zprávy z eurozóny

19.10.2011 19:16Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Komentovat zprávy vycházející z eurozóny již snad ani nemá smysl. Spekulace o zvýšení kapacity EFSF pomocí finanční páky byly mírně vyvráceny. Možnost použít EFSF jako pojištění se projednává. Vypadá to, že Sarkozy přiletí zítra…

Šéf Kofoly odtajnil připravované novinky. Firma připravuje sirupy

19.10.2011 18:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Z firmy téměř na zavření pomohl vybudovat výrobce, který je dnes schopen konkurovat americkým gigantům Coca-Cola a PepsiCo. Marián Šefčovič už dvanáct let pracuje v Kofole. V rozhovoru pro HN hovoří i o novinkách, které Kofola chystá.

Poradci ministra zemědělství radí razantní kroky proti kůrovci

19.10.2011 17:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Vimperk (Prachaticko) - Poradci ministra zemědělství dnes vyjádřili podporu vedení Národního parku Šumava v boji proti kůrovci. Park by měl podle nich urychleně přikročit k aktivitám, které maximálně zamezí dalšímu šíření lýkožroutů,…

Obliba netradičních značek piv roste. Prazdroj chystá speciální pivo Fenix

19.10.2011 17:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Lídr pivovarnického trhu chce využít rostoucího zájmu o netradiční pivní značky. Chystá novinku, pro kterou si na Patentovém úřadu nechal zaregistrovat značku Fenix. "Hledáme vhodné inovace a v našem minipivovaru v Plzni zkoušíme nové a netradiční várky piv. Konkrétní plány prozrazovat nebudeme," říká mluvčí Prazdroje Jiří Mareček.

Úpadek vyhlašuje letos už šestá česká cestovka. Company Diamond Wind krachuje

19.10.2011 17:31Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cestovní kancelář Company Diamond Wind vyhlásila úpadek. Kancelář nemá žádné klienty v zahraničí, ale 80 lidí u ní má zakoupené zájezdy v hodnotě 1,5 milionu korun. Společnost měla potíže už koncem září, kdy na zájezd do Turecka neodletělo přes 60 českých turistů. Je to šestá zkrachovalá cestovní kancelář v letošním roce.

Dokážete vymyslet, jak se zbavit eura? Soutěžte o Wolfsonovu ekonomickou cenu

19.10.2011 17:28Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Představitelé EU se snaží uhasit současnou krizi eurozóny a ubezpečují, že žádný stát euro neopustí. Britský lord však nabízí čtvrt milionu liber tomu, kdo najde nejlepší plán, jak by státy mohly z eurozóny odejít. Do soutěže se může zapojit každý.

Vysoké bankovní poplatky: První móda, která z Česka doráží do USA

19.10.2011 17:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Snad každý, kdo má nějakého známého v tuzemské bance, už tuhle historku slyšel. Domácí finanční ústavy své klienty ždímají na poplatcích, které potom po miliardách odvádějí těžce zadluženým a prodělečným zahraničním matkám.

Euro díky naději na vyřešení dluhové krize v eurozóně roste

19.10.2011 17:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes obnovila růst vůči dolaru. Euru pomohl optimismus, že představitelé evropských zemí přijmou na svém víkendovém summitu agresivní kroky k vyřešení dluhové krize v eurozóně. Podle obchodníků euro zřejmě podpořil rovněž zájem z Blízkého východu a Asie.
Čtvrtek 19. září 2024 Praha 03:07,New York21:07