Zprávy dne

Strana 13644

Odborový svaz dopravy bude jednat o protivládních protestech

20.10.2011 04:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sjezd Odborového svazu dopravy dnes projedná možné protivládní protesty a bude volit předsednictvo. Funkci předsedy nejspíš obhájí nynější předseda Luboš Pomajbík. Sjezd zřejmě pověří předsednictvo, aby navrhlo další postup sdružení proti reformám, řekl ČTK Pomajbík.

EU bude rozhodovat o programu pro chudé, který kritizuje i ČR

20.10.2011 04:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lucemburk - Ministři zemědělství členských zemí Evropské unie budou dnes v Lucemburku jednat o budoucnosti unijního programu na rozdělování potravin pro chudé. Tomu hrozí masivní seškrtání peněz. Důvodem je odpor několika zemí včetně Česka.

ČR usnadnila podnikání, za Slovenskem ale pořád zaostává

20.10.2011 02:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Česká republika za poslední rok zjednodušila daně a snížila daňové zatížení podnikatelů, v celkových reformách ale ze všech zemí světa nejvíce pokročila Čína, Indie a Rusko. Ukázala to studie s názvem Doing Business 2012, kterou vypracovala Mezinárodní finanční korporace (IFC) a Světová banka. Česká republika díky reformám postoupila v celkovém hodnocení z loňského 70. na 64. místo, za Slovenskem ale pořád zaostává.

Sarkozy jednal s kancléřkou Merkelovou o dluhové krizi eurozóny

19.10.2011 23:08Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francouzský prezident Nicolas Sarkozy ve středu večer jednal s německou kancléřkou Angelou Merkelovou o dluhové krizi eurozóny a jejím řešení na nadcházejícím summitu Evropské rady. Informovala o tom agentura Reuters.

Exkluzivní průzkum: Manažeři většiny českých firem kvůli krizi už nechtějí euro

19.10.2011 22:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Z průzkumu pro Hospodářské noviny vyplývá, že euro má podporu jen necelé třetiny oslovených podnikatelů. Přitom dříve tomu bylo naopak. I mezi velkými firmami je patrný náhlý příklon ke koruně.

Citigroup během krize klamala klienty. Aby zažehnala soud, zaplatí 285 milionů dolarů

19.10.2011 21:49Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Citigroup se rozhodla mimosoudně urovnat s klienty, kterým nabízela investiční instrumenty obsahující toxická hypoteční aktiva a zatajila jim to. Podobnou cestou se dříve vydaly další banky podezřelé z toho, že klamaly investory, aby na krizi vydělaly - Goldman Sachs a JPMorgan Chase.

Řecký parlament schválil v prvním čtení zákon o úsporných opatřeních

19.10.2011 20:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Poslanci řeckého parlamentu ve středu večer schválili v prvním čtení zákon snižující platy a zvyšující daně. Úsporná opatření jsou podmínkou, aby Řecko ohrožené bankrotem dostalo další finanční pomoc, informuje agentura Reuters.

Ekonomika USA si v září udržela mírný růst, výhled však není růžový

19.10.2011 20:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Béžová kniha uvádí, že americká ekonomika si v září udržela mírný růst, výhled však není příliš optimistický není. Akcie na Wall Street zareagovaly na zprávu poklesem.

Venizelos: Nastala bitva všech bitev. Řecko schválilo další drastické úspory

19.10.2011 20:47Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ministr financí Evangelos Venizelos ve středu v parlamentu varoval před neschválením vládního plánu. Prohlásil, že by se bankrotující Řecko stalo ekonomickým protektorátem EU a MMF. Podle Venizelose nastala "bitva všech bitev".

Trichet: Dluhová krize vyžaduje okamžitou reakci

19.10.2011 20:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Dluhová krize v eurozóně vyžaduje v nadcházejících dnech okamžitou reakci. Na svém rozlučovacím večírku ve Frankfurtu to řekl prezident Evropské centrální banky (ECB) Jean-Claude Trichet (68). Ten se dnes v sídle ECB loučil se spolupracovníky…

Každou čtvrtou firmu v Česku vlastní cizinci. Rusové hrají prim

19.10.2011 20:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Rusové v Česku vlastní až 17 tisíc společností. Donedávna to byli Němci, kdo byl nejčastějším zahraničním majitelem. Počet ruských vlastníků ještě poroste. V držení zahraničních vlastníků je v Česku víc než čtvrtina firem.

Komentář k měnovému trhu: Nejasné zprávy z eurozóny

19.10.2011 19:16Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Komentovat zprávy vycházející z eurozóny již snad ani nemá smysl. Spekulace o zvýšení kapacity EFSF pomocí finanční páky byly mírně vyvráceny. Možnost použít EFSF jako pojištění se projednává. Vypadá to, že Sarkozy přiletí zítra…
Pondělí 16. září 2024 Praha 21:26,New York15:26