Zprávy dne

Strana 13629

Na záchraně eura se horlivě pracuje. Tady jsou tři hlavní problémy, které je třeba vyřešit

22.10.2011 17:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Až 100 miliard eur budou potřebovat evropské banky, aby se eurozóna dostala z krize. V sobotu se ministři financí zemí EU dohodli na základním plánu rekapitalizace bank. V neděli a především ve středu by měli na speciálním summitu politici plán dokončit.

Merkelová: Jediným posláním ECB je finanční stabilita

22.10.2011 17:08Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská centrální banka (ECB) má jediné poslání, a tím je zajištění finanční stability. Agentura Reuters citovala sobotní prohlášení německé kancléřky Angely Merkelové v projevu ke křesťanským demokratům z její CDU v německém Braunschweigu.

Reformy děláme proto, abychom udrželi konkurenceschopnost, připomněl Kalousek

22.10.2011 15:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) na volebním stranickém kongresu v rámci svého odpoledního příspěvku v sobotu uvedl, že současné vládní reformy jsou nezbytné za účelem udržení konkurenceschopnosti Česka. Ta je totitž pro malou liberální proexportně orientovanou republiku zásadní.

EU se prý shodla na rekapitalizaci bank ve výši 100 mld eur

22.10.2011 14:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Ministři financí zemí Evropské unie se podle zdroje agentury Reuters v zásadě shodli na rámci pro rekapitalizaci bank ve výši 100 miliard eur. Jde o jednu z částí komplexního balíku pro řešení dluhové krize, na kterém nyní Evropa horlivě pracuje a který by chtěla dokončit nejpozději do středy příštího týdne.

Česká zbrojovka letos očekává tržby těsně pod dvě miliardy korun

22.10.2011 14:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Uherský Brod (Uherskohradišťsko) - Česká zbrojovka z Uherského Brodu na Uherskohradišťsku, výrobce ručních palných zbraní, očekává, že letošní rok uzavře s rekordními tržbami - těsně pod hranicí dvou miliard korun. ČTK to dnes řekl…

Českého hráče pokeru čeká boj o miliony: Je to moje Nagano

22.10.2011 14:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Třinec - Své malé soukromé Nagano si právě prožívá pětatřicetiletý pokerový hráč Martin Staszko z Třince. V USA bude od 6. listopadu bojovat ve finále turnaje November Nine. Už nyní z něj účast u finálového stolu udělala milionáře. O dalších 150 milionů ale bude ještě bojovat. A bránu k nim má otevřenou ze všech devíti finalistů nejvíce. Je na průběžném prvním místě s dvojnásobným počtem žetonů než soupeři.

ČR má zájem na stabilitě eurozóny, jinak jí hrozí tvrdé dopady

22.10.2011 14:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Pro Česko je klíčové, aby eurozóna zmítaná dluhovou krizí uklidnila situaci. Pokud se tak nestane, tak to může velmi tvrdé dopady i na Česko. Novinářům to dnes náměstek ministra financí Tomáš Zídek po jednání ministrů financí zemí Evropské unie.

Schappelwein (Raiffeisen): Odpis části dluhů Řecka by místní banky neustály

22.10.2011 13:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Odpis části řeckých dluhů, takzvaný haircut, by určitě nepřivodil zhroucení německého ani francouzského bankovního sektoru, řecké banky by ho ale zřejmě neustály. Prohlásil to ředitel oddělení pro multi-asset strategie vídeňské společnosti Raiffeisen Capital Management Kurt Schappelwein.

Evropě by pomohl společný rozpočet, říká bývalý ředitel Světové banky

22.10.2011 13:01Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nechat padnou Řecko se nevyplatí, tvrdí Ian Scott, bývalý ředitel Světové banky. Spojené státy evropské by byly podle něj nádherné řešení, říká v rozhovoru pro slovenské HN. Zároveň podotýká, že finanční sektor dnes pomáhá prohlubovat nerovnosti.

Ministři financí eurozóny se dohodli, že majitelé řeckých dluhopisů budou muset odepsat víc

22.10.2011 11:57Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministři financí zemí eurozóny se v sobotu dohodli, že majitelé řeckých dluhopisů budou muset odepsat mnohem víc, než 21 procent hodnoty pohledávek, což bylo schváleno v červenci. Agentura Reuters citovala předsedu Euroskupiny ministrů financí Jean-Claude Juncker.

Juncker: Banky musí přistoupit na výraznější odpisy řeckých dluhů

22.10.2011 10:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Banky musí přijmout mnohem výraznější ztráty z řeckého dluhu, než se zatím počítalo. V Bruselu to dnes řekl šéf euroskupiny a lucemburský premiér Jean-Claude Juncker.

V USA zkrachovaly další čtyři malé banky, celkem jich letos skončilo už 84

22.10.2011 10:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké regulační orgány v pátek uzavřely další čtyři malé banky. Celkem jich tak ve Spojených státech amerických v letošním roce skončilo už 84, informovala v noci na sobotu agentura Reuters.
Čtvrtek 19. září 2024 Praha 23:28,New York17:28