Zprávy dne

Strana 13606

E.ON zvýší ceny plynu od prosince o 3,5 procenta

4.10.2011 07:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice - Společnost E.ON od prosince zdraží plyn. Ceny zemního plynu pro zákazníky a maloodběratele zvýší o 3,5 procenta. ČTK to dnes řekl mluvčí společnosti Vladimír Vácha. Společnost přitom koncem minulého týdne avizovala, že ceny plynu pro domácnosti ve čtvrtém čtvrtletí měnit nebude.

Americké akcie ve strachu z dopadu řecké krize prudce klesly

4.10.2011 07:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie navázaly v novém týdnu na propady předešlých dní a jejich širší index sestoupil nejníže za 13 měsíců. Trh zůstal pod tlakem obav z bankrotu Řecka a z dluhové krize v eurozóně a pokles jen dočasně zmírňovaly příznivé údaje z amerického průmyslu. Nejvíce padaly akcie bank, protože vládne strach, že evropští politici nebudou schopni zabránit přeměně krize státních dluhů v globální bankovní krizi.

Banka Dexia může být dle AFP první obětí dluhové krize v Evropě

4.10.2011 04:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Francouzsko-belgické bance Dexia nejspíš hrozí rozpad, čímž by byla prvním evropským peněžním ústavem, který se stal obětí dluhové krize. Uvedla to dnes brzy ráno agentura AFP po šestihodinovém zasedání správní rady banky v Bruselu.

Ministři financí EU budou jednat o rozpočtové kázni v EU

4.10.2011 04:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lucemburk - V Lucemburku dnes zasednou ministři financí členských zemí Evropské unie. Jednat budou mimo jiné o posílení rozpočtové disciplíny v unii. Českou republiku bude na jednání zastupovat ministr financí Miroslav Kalousek.

Apple uvede novou generaci svého telefonu iPhone

4.10.2011 04:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Cupertino - Americká společnost Apple dnes ve svém sdíle v kalifornském Cupertinu představí novou generaci úspěšného chytrého telefonu iPhone. Není zatím jasné, zda půjde pouze o upravenou verzi současného modelu iPhone 4 nazvaného iPhone 4S, anebo o zcela nový telefon iPhone 5. Podle některých informací by novinka mohla obsahovat "revoluční" hlasové ovládání.

Seznam.cz dokončil akvizici svého dodavatele map

4.10.2011 03:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tuzemský internetový portál Seznam.cz dokončil akvizici svého dodavatele mapových podkladů. Od společnosti PLANstudio koupil Seznam jeho digitální divizi, kterou včlenil do nově vzniklé dceřiné společnosti Mapy.cz. Cenu se obě strany rozhodly nezveřejnit. Seznam posílí kromě mapových podkladů i o 14 zaměstnanců kupované digitální divize. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny (HN).

Letos už se v Praze prodalo tolik bytů jako za celý rok 2010

4.10.2011 02:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Od ledna do září se v Praze prodalo v novostavbách 2492 bytů, což je téměř tolik jako za celý loňský rok. Jen za třetí čtvrtletí se v hlavním městě prodalo 998 nových bytů, o 200 více než v jiném čtvrtletí od poloviny roku 2008. V posledním čtvrtletí se očekává překročení hranice 1000 nových bytů. Informují to tom dnešní Lidové noviny (LN) s odkazem na statistiky developerské firmy Ekospol.

Praha koupí za pět milionů elektromobily od EVC Group

4.10.2011 01:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Elektromobily za pět milionů korun pro hlavní město dodá společnost EVC Group. Vítěze soutěže vybral pražský magistrát ze dvou přihlášených firem, informovaly dnešní Hospodářské noviny (HN). Tendr je součástí projektu, který má testovat zavedení elektromobilů do běžného provozu magistrátu a městských organizací.

Řekové zatím další peníze nedostanou, vyčká se asi do listopadu

4.10.2011 01:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lucemburk - Řecko další část peněz ze záchranného balíku pro Řecko získá zřejmě až v listopadu. Vyplynulo to z nočního jednání ministrů financí zemí eurozóny. Zatím se přitom pracovalo s tím, že stát by se tak mohlo ještě v říjnu. Jde v pořadí o šestou tranši, jejíž výše má činit osm miliard eur.

Výplach na euru pokračuje

3.10.2011 19:59Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Dnešní den byl ve znamení výplachu na euru. To k dolaru oslabilo, až na úroveň 1,325. Za jeden měsíc jsme tak udělali s přehledem 11 figur. Silné trendy z víkendu se většinou lámou v úterý, takže bych očekával mírnou korekci. Přeci jen jsme…

Ve stanici I.P.Pavlova se porouchalo metro, stála celá trasa C

3.10.2011 17:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ve stanici metra I.P.Pavlova ve směru na Letňany se dnes odpoledne porouchala vlaková souprava. Metro na celé trase C proto asi 40 minut nejezdilo, řekla ČTK mluvčí pražského dopravního podniku Martina Neckářová.

Stavbou roku je např. Pražský okruh, bazén i univerzitní kampus

3.10.2011 17:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Stavbami roku 2011 se bez rozlišení pořadí staly jihozápadní část Pražského okruhu, golf klub Čertovo břemeno v Jistebnici u Tábora, společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas, krytý plavecký bazén v Litomyšli a univerzitní kampus Masarykovy univerzity v Brně - Bohunicích, školská část. Oznámila to dnes Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství.
Úterý 02. července 2024 Praha 09:26,New York03:26