Zprávy dne

Strana 13601

Řecku se musí pomoci, jinak hrozí nákaza, myslí si belgický ministr financí

8.10.2011 19:52Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecku se musí pomoci, aby se mohlo zabránit podobné nákaze, jaká zasáhla svět po pádu americké banky Lehman Brothers v roce 2008, prohlásil belgický ministr financí Didier Reynders. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters s odvoláním na řecký týdeník Proto Thema.

Slovenská strana Svoboda a Solidarita v úterý pro rozšíření eurovalu hlasovat nebude

8.10.2011 18:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vládní slovenská strana Svoboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka na úterním hlasování o rozšíření záchranného fondu eurozóny (EFSF), tzv. eurovalu, ruku nezvedne. V sobotu o tom informovala Slovenská informační tisková agentura (SITA).

Irsko: Evropské banky budou potřebovat více než 100 milionů eur

8.10.2011 16:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nový kapitál v hodnotě více než 100 milionů eur (24,7 mld. Kč) pocházející z různých zdrojů a záchranného fondu eurozóny budou potřebovat evropské banky, uvedl irský ministr financí Michael Noonan na ekonomickém foru v Dublinu. V sobotu o tom informovala agentura Reuters.

Prezidenti visegrádské čtyřky jsou pro rozvoj jaderné energetiky

8.10.2011 16:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Visegrád - Prezidenti zemí visegrádské skupiny (V4) na dnešním summitu v Maďarsku podpořili pokračování jaderné energetiky v regionu. Atomová energie podle nich pro Polsko, Maďarsko, Českou republiku a Slovensko nemá alternativu a je výhodné…

MMF: Řecko čeká větší finanční výpomoc, nebo hlubší očesání dluhů

8.10.2011 12:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Potřeby Řecka na půjčky budou vyšší, než se zatím předpokládalo a vládní či soukromí vlastníci dluhopisů budou muset pomoci situaci vylepšit, řekl řecký zástupce Mezinárodního měnového fondu. V sobotu o tom informovala agentura Reuters.

Americké akcie skončily na konci týdne mírným poklesem

8.10.2011 07:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie po několika dnech růstu skončily v pátek mírným poklesem. Informovala o tom v noci na sobotu agentura Reuters.

Americké akcie pod tlakem snížení ratingů v EU nakonec klesly

7.10.2011 22:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akciové trhy uzavřely dnešní kolísavé obchodování mírným poklesem a zastavily třídenní růstovou sérii. Nad příznivou zprávou z amerického trhu práce nakonec převážil negativní vliv snížení ratingů dvou velkých ekonomik eurozóny.

Akcie na pražské burze ve 40. týdnu mírně zpevnily o 1,7 pct

7.10.2011 21:23Zdroj: E15Detail zprávy
Akcie na pražské burze ve 40. týdnu opět zpevnily, tentokrát mírně. Hlavní index PX stoupl o 1,73 procenta na 950,1 bodu. Nejvíce posilujícími akciemi týdne byly cenné papíry Erste Bank a CME, naopak nejvýrazněji ztratily akcie developerské firmy Orco. V předchozím týdnu index PX stoupl o více než osm procent, ovšem ještě o týden dřív se propadl na nejnižší úrovně od dubna 2009.

ČT: Pozemkový fond žaluje soudní znalce za nadhodnocené restituce

7.10.2011 20:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pozemkový fond (PF) zažaloval pět soudních znalců, kteří prý nadhodnotili pozemky při restitucích. Uvedla to dnes Česká televize (ČT). Znalci měli chybně ohodnotit nároky lidí na náhrady za ztráty pozemků za minulého režimu u 113 restitucí, škoda činí přibližně 50 milionů korun. Zákulisím restitucí se zabývá i hospodářská kriminální policie v Praze, která zkoumá, jestli znalci restituční nároky nenadhodnocovali úmyslně.

Evropské akcie díky zprávě o nezaměstnanosti nejvýše za pět týdnů

7.10.2011 19:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie na závěr týdne rostly a uzavřely nejvýše za pět týdnů. Náladu na trhu podpořily údaje o vývoji nezaměstnanosti v USA, které zmírnily obavy o zdraví největší světové ekonomiky. Nejlépe si vedly automobilky a těžařské firmy díky naději, že ekonomický růst by mohl zvýšit poptávku v těchto sektorech.

Kalousek je ochoten ustoupit ve zdaňování zisku z cenných papírů

7.10.2011 18:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr financí Miroslav Kalousek je ochoten ustoupit v návrhu zákona, který zpřísňuje podmínky zdaňování zisku z prodeje cenných papírů. Investor by zisk podle zmírněné verze nemusel danit, pokud by cenné papíry držel aspoň tři…

Agentura Fitch snížila ratingy Itálie a Španělska

7.10.2011 18:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Mezinárodní ratingová agentura Fitch dnes snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti Itálie a Španělska o jednu známku. Za důvod svého kroku označila obavy z vysokých státních dluhů, slabého ekonomického růstu a zhoršení důvěry investorů v tyto země. Italský rating už v posledních dnech snížily konkurenční agentury Moody´s a Standard & Poor´s.
Neděle 07. července 2024 Praha 02:05,New York20:05