Zprávy dne

Strana 13574

Americké akcie zaznamenaly prudký pokles

2.11.2011 00:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie zažily během úterního obchodování strmý pád poté, co se na trhy díky překvapivému oznámení řecké vlády, že uspořádá referendum o finanční pomoci, vrátila nejistota. Informuje o tom v noci na středu agentura Reuters.

Hlasování o nejabsurdnější bankovní poplatek začíná, nominovaných je devět plateb

1.11.2011 21:33Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Poplatek za předčasně splacený úvěr, za zjištění zůstatku přes bankomat nebo například za neuskutečnění platby se utkají v sedmém ročníku soutěže o nejabsurdnější bankovní poplatek, jehož nominační kolo začalo v úterý. Zájemci mohou hlasovat až do konce února příštího roku.

SB a další mohou chudým zemím půjčit kvůli eurokrizi 200 mld USD

1.11.2011 20:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Světové rozvojové banky by mohly chudým zemím poskytnout až 200 miliard dolarů (3,7 bilionu Kč), aby jim pomohly vyrovnat se s dopady evropské dluhové krize. Řekl to dnes prezident Světové banky Robert Zoellick, který za svou instituci přislíbil připravit na tento účel 150 miliard dolarů.

Titul v soutěži Ocenění českých podnikatelek mezi velkými firmami získala Nováčková

1.11.2011 20:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ve čtvrtém ročníku soutěže Ocenění českých podnikatelek zvítězila v kategorii velká společnost Hana Nováčková, majitelka bezpečnostní a úklidové společnosti Ipo - Star. Ceny v úterý udělily zakladatelské společnosti Mazars a Agentura Helas na slavnostním galavečeru v Praze.

SIMAR: Agentura SANEP nedodržuje metodologická pravidla pro sběr dat a jejich zpracování

1.11.2011 20:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Profesní sdružení výzkumných agentur SIMAR podezřívá agenturu SANEP z toho, že nedodržuje základní metodologická pravidla pro sběr dat a jejich zpracování. V úterý proto jejímu řediteli Oldřichu Zajícovi poslala otevřený dopis, ve kterém agenturu vyzvala ke kontrole své činnosti.

Titul v soutěži Ocenění českých podnikatelek mezi velkými firmami získala Hana Nováčková

1.11.2011 20:19Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ve čtvrtém ročníku soutěže Ocenění českých podnikatelek zvítězila v kategorii velká společnost Hana Nováčková, majitelka bezpečnostní a úklidové společnosti Ipo - Star. Ceny v úterý udělily zakladatelské společnosti Mazars a Agentura Helas na slavnostním galavečeru v Praze.

Americké akcie ve strachu z řeckého referenda dál prudce klesly

1.11.2011 20:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie se dnes propadly podobně jako v pondělí více než dvouprocentními tempy a stejně jako ostatní světové burzy je srazil plán svolat v Řecku referendum k nové finanční pomoci. Ten vyvolal obavy z dalšího prohlubování dluhové krize eurozóny s těžkým dopadem na globální finanční systém. Negativní vliv na trh měly i údaje naznačující oslabování průmyslu v Číně a USA.

Brokerská společnost MF Global využívala peněz klientů k vlastním obchodům

1.11.2011 20:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
MF Global zřejmě porušila základní příkaz makléřů, jímž je oddělení peněz klientů od vlastních obchodů. Pokud se to potvrdí, mohl by to být velký úder pro důvěru v makléřské firmy jako takové i pro termínové burzy, kde MF Global obchodovala.

US indexy končí v blízkosti denního minima

1.11.2011 20:05Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pPřes mírné snahy se americkým akciím nepodařilo v druhé polovině dne vymanit ze ztrát a hlavní indexy zakončily druhý den v řadě s výraznými ztrátami. Index Dow Jones oslabil o 2,48%, technologický Nasdaq si odepsal 2,89%. Snahy Řecka o referendum...

Linka Praha - Dubaj je velmi úspěšná, Emirates na ní proto nasadí větší Boeing 777-300

1.11.2011 19:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost Emirates v úterý oficiálně oznámila zahájení letů letadlem Boeing 777-300 na své každodenní přímé lince Praha – Dubaj, větší letoun se na trasu poprvé vydá 1. ledna 2012. Důvodem je snaha zvýšit kapacitu letadla na lince, která je u cestujících velmi oblíbená.

Akcie v Evropě skončily kvůli řeckému referendu nejhlubší ztrátou za měsíc

1.11.2011 18:41Zdroj: E15Detail zprávy
Západoevropské akcie dnes utrpěly nejhlubší ztrátu za více než měsíc a jejich hlavní index FTSEurofirst 300 ztratil 3,5 procenta a smazal tak téměř polovinu celého říjnového zisku, což byl nejvyšší přírůstek od července 2009. Akciové trhy v Evropě i jinde ve světě dnes padaly kvůli rozhodnutí Řecka uspořádat referendum o přijetí druhého balíku finanční pomoci.

Exluzivní anketa: V listopadu vsaďte na ČEZ, rekordní zisky ale nečekejte

1.11.2011 18:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Za současných podmínek přežijí na trhu jen ti nejsilnější, tvrdí experti. Situace se navíc podle nich nezlepší ani v listopadu. Ve svých předpovědích jsou proto nejednotní a odhad budoucího vývoje přirovnávají k náročnému věštění z křišťálové koule. I tak ale věří například ČEZu a ke ztrátám odsuzují bankovní akcie.
Sobota 28. září 2024 Praha 15:11,New York09:11