Zprávy dne

Strana 13569

Saab zatím přežije, získal první splátku z úvěru od čínské firmy

13.10.2011 10:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Stockholm - Problémová švédská automobilka Saab, která již několik měsíců bojuje o své přežití, získala první splátku peněz ze slíbeného úvěru od svého čínského partnera Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co. Zbývající peníze by měl Saab dostat do 22. října. Vyplývá to z dnešního prohlášení. Peníze jsou nutné pro přežití automobilky v nejbližším období.

Schodek běžného účtu se v srpnu prohloubil na 33,7 mld. Kč

13.10.2011 10:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Schodek běžného účtu platební bilance se v srpnu prohloubil na 33,7 miliardy korun z červencových 12,8 miliardy korun. Výsledek byl ovlivněn deficitem u výnosů a obchodní bilance. Bilance služeb a bilance běžných transferů vykázaly přebytek, oznámila dnes Česká národní banka. Běžný účet platební bilance je souhrnem všech ekonomických transakcí domácí ekonomiky se zahraničím.

CRFF, o.p.s, chce pomoci vytvořit z ČR fondové centrum Evropy

13.10.2011 09:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Obecně prospěšná společnost Czech Republic for Finance (CRFF), která sdružuje přední ekonomické odborníky, chce po vzoru Lucemburska pomoci vytvořit z Česka centrum evropských fondů kolektivního investování. Novinářům to dnes řekl předseda správní rady CRFF Martin Hanzlík s tím, že cílem je přivést do ČR během pěti let správu fondů s majetkem 300 miliard eur, tedy tří procent celého objemu trhu.

Automobilka Škoda omezí výrobu převodovek

13.10.2011 09:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Mladoboleslavská automobilka Škoda omezí další výrobu, po motorárně chce snížit produkci převodovek. Informuje o tom čtvrteční vydání týdeníku Škodovácký odborář.

Plán na rekapitalizaci bank má potíž, může vést k poklesu půjček

13.10.2011 09:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Zdá se, že před snahou Evropské unie donutit evropské banky k rekapitalizaci stojí problém. Velké banky totiž prý raději prodají aktiva, než zvýší kapitál tak, aby naplnily požadavky na vyšší kapitálové ukazatele. Píše o tom dnes list Financial Times. Kvůli tomu by ale prý hrozilo omezení poskytování úvěrů.

Řecko jedná o umazání části dluhu, potvrdil premiér Papandreu

13.10.2011 09:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecko se svými partnery z eurozóny vede rozhovory o snížení svého dluhového břemena, potvrdil řecký premiér Jorgos Papandreu. V noci na čtvrtek o tom informovala agentura Reuters a list Kathimerini.

Škoda Auto kromě produkce motorů omezí i výrobu převodovek

13.10.2011 08:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mladá Boleslav - Škoda Auto omezí další výrobu. Po motorárně chce snížit výrobu převodovek. Současný čtyřsměnný režim zde chce omezit na třísměnný. Týdeník Škodovácký odborář uvedl, že jde o podobný scénář jako na začátku hospodářské krize v roce 2008. Vyjádření firmy ČTK zjišťuje.

Lenovo na světovém trhu počítačů předstihla Dell, je na 2. místě

13.10.2011 07:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Čínská společnost Lenovo na globálním trhu osobních počítačů poprvé předstihla americký Dell a dostala se na druhé místo. Vedení na trhu si ve třetím čtvrtletí posílila americká společnost Hewlett-Packard (HP), uvedly poslední údaje dvou firem pro výzkum počítačového trhu Gartner a IDC.

Hedgeové fondy se bojí odlivu klientů

13.10.2011 07:36Zdroj: E15Detail zprávy
Gigantický americký hedgeový fond Paulson & Co, který vede investor a miliardář John Paulson, se v pravidelném čtvrtletním rozhovoru s investory snažil mírnit obavy o osud svého fondu, který spravuje třicet miliard dolarů.

Akcie v USA díky optimismu v euro posílily, euro rostlo

13.10.2011 07:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Akcie ve Spojených státech ve středu posilovaly díky naději, že se evropským zemím podaří dohodnout na posílení záchranného fondu. Nejvíce se dařilo bankovním společnostem a dopravcům.

Apple představil novou verzi operačního systému iOS 5

13.10.2011 06:50Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americká společnost Apple ve středu představila novou verzi operačního systému iOS 5, informuje ve čtvrtek server televize ABC News. Systém má podle firmy až 200 vylepšení a nových funkcí.

Soud v Austrálii dočasně zakázal prodej tabletu od Samsungu

13.10.2011 05:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Sydney (Austrálie) - Australský soud dnes dočasně zakázal společnosti Samsung prodávat tablet Galaxy Tab 10.1 poté, co byla obviněna výrobcem konkurenční technologie Apple z kopírování populárního tabletu iPad. Podle agentury AP rozhodnutí zakazuje prodej tabletu v současné formě a je platné až do dalšího soudního rozhodnutí nebo do doby, než bude mezi oběma technologickými giganty vyřešen patentový spor.
Neděle 23. června 2024 Praha 03:56,New York21:56