Zprávy dne

Strana 13564

Euro stouplo díky optimismu ohledně eurozóny

14.10.2011 17:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes posílilo díky nadějím na pokrok při řešení dluhové krize v eurozóně a spekulacím o nákupech italských a španělských dluhopisů Evropskou centrální bankou. Jednotná evropská měna je tak na cestě k nejprudšímu týdennímu nárůstu od letošního ledna.

Zaplaceno je již přes 96 procent objednaných dluhopisů pro občany

14.10.2011 16:43Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Lidé zaplatili k dnešní 16. hodině přes 96 procent z celkového objemu objednaných spořicích státních dluhopisů, tedy 20,4 miliardy korun. Na dotaz ČTK to dnes sdělilo ministerstvo financí. Státní dluhopisy pro občany je nutné zaplatit do pěti pracovních dnů od objednávky, jinak bude transakce stornována, tedy nejpozději do dneška.

Samsung u soudu v Nizozemsku proti Applu neuspěl

14.10.2011 16:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Amsterodam - Jihokorejská společnost Samsung Electronics neuspěla s požadavkem o vydání soudního příkazu, na jehož základě by americký rival Apple nemohl v Nizozemsku prodávat všechna mobilní zařízení s technologií 3G, včetně telefonů iPhone a počítačových tabletů iPad. Soud odmítl tvrzení Samsungu, že Apple ve svých zařízeních používá technologii, kterou má patentovanou Samsung. Soud v projednávaném případu rovněž odmítl protitvrzení Applu.

Řecký ministr financí vyzývá k národní jednotě, Atény zasáhly další stávky

14.10.2011 15:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecký ministr financí Evangelos Venizelos v pátek vyzval k národní jednotě a zároveň apeloval na parlament, aby dal zelenou dalším úsporám. Život v Aténách nadále ochromují další stávky, informovaly agentury Reuters a AFP.

MMF bude možná kvůli Řecku potřebovat až 350 miliard USD

14.10.2011 15:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Mezinárodní měnový fond (MMF) bude možná potřebovat finanční injekci až 350 miliard dolarů (asi 6,3 bilionu Kč), aby byl schopen účinně pomoci Řecku. Řekl to zdroj ze skupiny G20, jehož citovala agentura Reuters. Případná rekapitalizace MMF podle zdroje nebude součástí krizového plánu, který se kvůli prohlubující se dluhové krizi ještě tento měsíc chystá předložit eurozóna.

Nového iPhonu by se prý o víkendu mohly prodat až čtyři miliony

14.10.2011 15:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Až čtyři miliony kusů telefonu iPhone 4S by se podle některých odhadů mohly prodat během prvního víkendu prodeje této novinky společnosti Apple. Jiné prognózy hovoří o dvou milionech až třech milionech prodaných telefonů, uvedl…

MD: Sankce pro kamiony blokující provoz jsou dostatečné

14.10.2011 15:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Podle ministerstva dopravy není nutné měnit současnou legislativu a zpřísňovat tresty pro dopravce nadměrných nákladů, kteří kvůli vlastní chybě uvíznou a blokují provoz. Kamiony s obřími náklady zablokovaly v minulých dnech dálnici D1 v Ostravě a rychlostní silnici R10 u Brandýsa nad Labem. Dnes málem zastavil další řidič vezoucí obří buldozer dopravu na dálnici D11 směrem z Hradce Králové na Prahu.

Tisíce lidí stojí ve frontách na nový iPhone 4S

14.10.2011 15:00Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Tisíce lidí stojí ve frontách na ulicích měst v sedmi světových zemích, kde se v pátek začal prodávat nový iPhone 4S. Jde o poslední iPhone, který byl odhalen ještě za života spoluzakladatele americké společnosti Apple Steva Jobse, připomíná agentura Reuters.

Politici: Roman by měl odejít z ČEZ, potvrdí-li se vazby na Škodu

14.10.2011 14:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pokud se prokáže napojení bývalého šéfa energetické společnosti ČEZ Martina Romana na Škodu Plzeň, bude muset opustit funkci předsedy dozorčí rady ČEZ. Podle serveru iHNed.cz to vyplývá z prvních reakcí politiků na dokumenty, které dnes zveřejnila Mladá fronta Dnes (MfD). Ty podporují dřívější spekulace, že Roman je jedním z vlastníků Škody Plzeň. V polistopadové éře by tak šlo o největší střet zájmů, píše server. Roman veškeré vazby popírá.

dTest: Energetické firmy zákazníkům komplikují změnu dodavatele

14.10.2011 14:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Někteří dodavatelé elektřiny nebo plynu se snaží svým klientům pomocí různých právních kliček a dodatků ke smlouvám zkomplikovat změnu dodavatele, kterou nedávno usnadnila novela energetického zákona. ČTK to sdělil Jan Votočka ze spotřebitelského časopisu dTest.

Zadlužení obcí loni stouplo nad 83 mld. Kč, krajům dluhy klesly

14.10.2011 14:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Dluhy tuzemských měst a obcí loni stouply o 2,7 miliardy korun na 83,3 miliardy korun a skoro polovina z nich připadala na Prahu, Brno, Ostravu a Plzeň. Zadlužení krajů se loni poprvé snížilo, a to o 8,4 procenta na 19,1 miliardy korun. Vyplývá to z informací ministerstva financí.

Nečas: ČR termín přijetí eura nestanoví, eurozóna se mění

14.10.2011 13:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vláda nestanoví termín vstupu České republiky do eurozóny. Premiér Petr Nečas to řekl po dnešním jednání premiérů Česka, Polska a Maďarska. Eurozóna se podle něj výrazně mění z měnové unie na transferovou a dluhovou unii a hlubší integrace není řešením jejích nynějších problémů.
Neděle 23. června 2024 Praha 04:16,New York22:16