Zprávy dne

Strana 13558

Erste Group: Rakouský regulátor zahájil vyšetřování

19.10.2011 10:46Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Rakouský regulátor trhu začal vyšetřovat Erste Group v souvislosti s dosavadním oceňováním CDS portfolia (prodaná úvěrová pojištění). Dne 10. října banka v rámci oznámení mimořádných opatření, které povedou k výrazné ztrátě v tomto…

Nejvíce zadlužení jsou Irové. Tady je 20 zemí s největším vnějším dluhem

19.10.2011 10:44Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nikoli Řekové, ale Irové, Britové a Švýcaři jsou nejvíce zadlužení vůči zahraničí, pokud se vnější dluh země porovná s jejím ročním HDP. Česko je na konci čtvrté desítky. Do vnějšího dluhu se kromě dluhů vlád počítá také dluh firem a občanů vůči zahraničním subjektům.

Průzkum: Změny DPH sleduje pětina lidí, ostatní povrchně či vůbec

19.10.2011 10:43Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Lidé se o změny související s úpravami sazeb daně z přidané hodnoty příliš nezajímají, situaci kolem DPH sleduje jen pětina spotřebitelů. Další tři pětiny o změně vědí, ovšem bez znalosti bližších podrobností. Vyplývá to z průzkumu Factum Invenio mezi necelou tisícovkou respondentů. Z průzkumu zároveň vyplynulo, že většina lidí očekává, že vyšší sazba DPH ovlivní jejich spotřebu.

Ostravský průmyslník Jan Světlík mění ocelové město

19.10.2011 10:36Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Společnost Vítkovice, investor projektu Nové Vítkovice, chce z průmyslové části Ostravy za pomoci dotací vytvořit živoucí součást města. Pět etap rozvoje má stát desítky miliard korun.

WSJ: Vláda USA loni utratila nejvíc v historii, úspory jsou mýtem

19.10.2011 10:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Vláda amerického prezidenta Baracka Obamy v posledním fiskálním roce do konce září utrácela nejvíc v historii a vykázala druhý nejvyšší rozpočtový deficit. Podrobné údaje Rozpočtového úřadu Kongresu (CBO), kterým věnoval pozornost málokdo, tak ukazují, že řeči o vládních úsporách jsou jen mýtem, napsal dnes list The Wall Street Journal.

Fortuna: Zdanění hazardu

19.10.2011 10:32Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Ekonomičtí experti vládních stran se dohodli na návrzích zdanění hazardu, které by mělo začít platit od ledna příštího roku. Návrhy počítají s 20% odvody z hrubých výher (přijaté sázky mínus vyplacené výhry) a dále s 19% daní z příjmů…

Samsung představil první telefon s nejnovější verzí Androidu

19.10.2011 10:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Hongkong/Soul - Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics dnes představil první chytrý telefon založený na nejnovější verzi operačního systému Android, která kombinuje software užívaný v telefonech a počítačových tabletech. Firma tak stupňuje konkurenční boj s americkým rivalem Apple.

Výstavba nákupních center v ČR je letos minimální, Evropa poroste

19.10.2011 10:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zatímco v Evropě se letos plocha nákupních center rozroste o 26 procent, v Česku vznikne jediné. Obchodní centrum Lihovar má být otevřeno v Říčanech v listopadu. Investicím do maloobchodních nemovitostí se letos v České republice ale naopak daří. ČTK to dnes sdělila realitní poradenská společnost Cushman & Wakefield.

Zisk Yahoo poklesl o 26 %

19.10.2011 10:13Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Yahoo, které v současnosti hledá nového ředitele, zveřejnilo za třetí kvartál pokles v tržbách i v zisku. Ten však byl trhem očekáván.brbrpZisk v uplynulém čtvrtletí činil 293 mil. USD (23 centů na akcii). Za stejné období loňského roku bylo vykázáno...

Vysoká cena zlata vyvolala vyšší zájem těžařů o Šumavu

19.10.2011 10:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Vysoká cena zlata vyvolala zvýšený zájem těžebních firem o oblast české i bavorské Šumavy, kde jeho naleziště patřila ve středověku k nejvýnosnějším v Evropě. Podle geologů jsou stále v Bavorském lese i na Šumavě tuny zlata.…

Evropská komise provedla razii v několika bankách. Podezřívá je z kartelu

19.10.2011 09:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Antimonopolní kontroloři Evropské unie v úterý provedli neohlášenou razii v několika blíže neupřesněných evropských bankách. Vyšetřují možné kartelové dohody, které se týkají manipulací s finančními deriváty.

Brusel provedl razie v bankách kvůli obavě z kartelu

19.10.2011 09:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Evropská komise dnes potvrdila, že v úterý provedla nečekané razie v několika blíže neupřesněných evropských bankách. Důvodem je podezření z možných kartelových dohod. Ty by se měly týkat manipulací s finančními deriváty, které souvisejí s mezibankovními eurovými zápůjčními sazbami (Euribor).
Pátek 28. června 2024 Praha 01:47,New York19:47