Zprávy dne

Strana 13555

Úpadek vyhlašuje letos už šestá česká cestovka. Company Diamond Wind krachuje

19.10.2011 17:31Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cestovní kancelář Company Diamond Wind vyhlásila úpadek. Kancelář nemá žádné klienty v zahraničí, ale 80 lidí u ní má zakoupené zájezdy v hodnotě 1,5 milionu korun. Společnost měla potíže už koncem září, kdy na zájezd do Turecka neodletělo přes 60 českých turistů. Je to šestá zkrachovalá cestovní kancelář v letošním roce.

Dokážete vymyslet, jak se zbavit eura? Soutěžte o Wolfsonovu ekonomickou cenu

19.10.2011 17:28Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Představitelé EU se snaží uhasit současnou krizi eurozóny a ubezpečují, že žádný stát euro neopustí. Britský lord však nabízí čtvrt milionu liber tomu, kdo najde nejlepší plán, jak by státy mohly z eurozóny odejít. Do soutěže se může zapojit každý.

Vysoké bankovní poplatky: První móda, která z Česka doráží do USA

19.10.2011 17:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Snad každý, kdo má nějakého známého v tuzemské bance, už tuhle historku slyšel. Domácí finanční ústavy své klienty ždímají na poplatcích, které potom po miliardách odvádějí těžce zadluženým a prodělečným zahraničním matkám.

Euro díky naději na vyřešení dluhové krize v eurozóně roste

19.10.2011 17:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes obnovila růst vůči dolaru. Euru pomohl optimismus, že představitelé evropských zemí přijmou na svém víkendovém summitu agresivní kroky k vyřešení dluhové krize v eurozóně. Podle obchodníků euro zřejmě podpořil rovněž zájem z Blízkého východu a Asie.

Jobs a Bono: exkluzivní ukázka o začátku spolupráce Apple a skupiny U2

19.10.2011 16:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Na první pohled to byla nelogická dohoda. Slavná kapela dala vůbec poprvé svou melodii do reklamy na nějaký výrobek a ještě v klipu vystupovala. To vše bez nároku na honorář. Jenže na konci byl obrovský prodej alba a mladé publikum, ke kterému irští U2 našli cestu. A reklama na iPod, která vešla do dějin.

Cestovní kancelář Company Diamond Wind vyhlásila úpadek

19.10.2011 16:48Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Cestovní kancelář Company Diamond Wind vyhlásila ve středu úpadek, problémy však měla už před měsícem. Informoval o tom viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Tomio Okamura.

Cestovní kancelář Company Diamond Wind vyhlásila úpadek

19.10.2011 16:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Cestovní kancelář Company Diamond Wind vyhlásila úpadek. Uvedl to dnes mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. Kancelář nemá žádné klienty v zahraničí, ale 80 lidí u ní má zakoupené zájezdy v hodnotě 1,5 milionu korun. Společnost měla potíže už koncem září, kdy na zájezd do Turecka neodletělo přes 60 českých turistů.

Vánoční stromky budou o 10 procent dražší než loni

19.10.2011 16:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vánoční stromky budou letos zhruba o desetinu dražší než loni, řekl dnes ČTK místopředseda představenstva Sdružení pěstitelů vánočních stromků František Valdman. Ceny stromků, jejichž prodej začne tradičně začátkem prosince, se budou jako obvykle v jednotlivých regionech lišit.

Německo: Do eurovalu už nedáme navíc ani euro. Finito, basta

19.10.2011 16:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Němci chladí spekulace o dalším navýšení eurovalu. Mluvčí německého ministra financí prohlásil, že Německo do záchranného fondu nedá víc finančních prostředků než současných 211 miliard eur. Nicolas Sarkozy míří do Frankfurtu přesvědčovat Angelu Merkelovou.

Ekonom Jakobsen: Politikům v řešení krize nevěřím. O finančních trzích neví nic

19.10.2011 16:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ti, co rozhodují o řešení současné krize, nemají valné ponětí o tom, jak funguje ekonomika a zejména finanční trhy. Proto je vytváření nástrojů pro boj s krizí příliš pomalé. Řekl to v rozhovoru pro IHNED.cz hlavní ekonom Saxo Bank Steen Jakobsen.

Opustí Německo eurozónu?

19.10.2011 16:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Podle zmínek v tisku Německo nikdy nevystoupí z Evropské unie. Vcelku souhlasím s guvernérem České národní banky Miroslavem Singerem v tom, že úvahy o přijetí eura Českou republikou nebudou několik let aktuální.

Investoři dostanou přímé dotace. Vláda schválila novelu zákona. Věří, že přiláká nové firmy

19.10.2011 16:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Novela zákona o investičních pobídkách umožní investorům získat dotace na projekty, kromě toho prodlužuje dobu čerpání slevy na dani z příjmů. "Přilákáme do ČR nové firmy," věří ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Kalouskův resort však se změnou zákona nesouhlasil.
Neděle 30. června 2024 Praha 11:52,New York05:52