Zprávy dne

Strana 13516

Euro po hlasování v Itálii smazalo část zisků k dolaru

8.11.2011 17:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes posiluje vůči dolaru, po důležitém hlasování v Itálii však část svých předchozích zisků smazala. Hlasování naznačilo, že premiér Silvio Berlusconi ztratil svoji parlamentní většinu a zvýší se zřejmě tlak na jeho rezignaci.

Italské odpočítávání začalo. Země do února musí přesvědčit trhy, že je akceschopná

8.11.2011 17:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Itálii čím dál více hrozí, že se dostane do dluhové spirály. Premiér Silvio Berlusconi, který v úterý ustál hlasování o důvěře, vyšší naděje Itálii nepřinesl. Zemi chybí stabilní vláda, která by mohla schválit reformy. Itálie má čas do začátku příštího roku.

Pražská burza si připsala 0,83 procenta, větším ziskům zabránil ČEZ

8.11.2011 17:03Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pražská burza uzavřela úterní obchodování v zisku, index PX si připsal 0,83 procenta na hodnotu 909,1 bodu. Jak informovala Burza cenných papírů Praha, vzhůru ho nejvíce vytáhla Erste Bank (+3,12 %), naopak větším ziskům zabránil ČEZ (-1,99 %).

Rok eurokrize změnil apetit investorů. Nejraději míří do New Yorku, loni přitom vedl Londýn

8.11.2011 16:33Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Průzkum investic do komerčních nemovitostí ukazuje, že New York zaznamenal nárůst o 165 procent. Evropa je v první pětadvacítce zastoupena osmi městy. Nejrychleji rostoucím městem v Evropě byl Frankfurt. Praha se v žebříčku 25 nejžádanějších investičních lokalit neobjevila.

Raiffeisenbank snižuje stavy. Propustila skoro desetinu zaměstnanců, pobočky ale udrží

8.11.2011 16:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Snižování nákladů je sice pro domácí banky aktuálním tématem, kromě Raiffeisenbank zatím ale výraznější personální škrty neplánují. Banka musela v uplnulých týdnech zareagovat na negativní výhled světového hospodářství a propustila devět procent zaměstnanců.

Ministři financí zemí EU neplatících eurem vyzvali eurozónu k rychlému řešení krize

8.11.2011 15:48Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Představitelé zemí Evropské unie, v nichž se neplatí eurem, v úterý vyzvali eurozónu, aby si pospíšila s účinným opatřením proti šířící se dluhové krizi, která ohrožuje celou Evropskou unii. Informovala o tom v úterý agentura AFP.

ŽDB Group se rozdělí na několik samostatných společností

8.11.2011 15:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Bohumín - Hutní podnik ŽDB Group se od 1. ledna rozdělí na několik samostatných společností. Odborový předák ŽDB Jiří Jaškovský ČTK řekl, že to dnes odborářům oznámilo vedení firmy. Jaký to bude mít vliv na zaměstnanost v podniku, se zatím neví, odboráři se však obávají velkého propouštění. Vedení podniku situaci odmítlo komentovat. Poradkyně představenstva Petra Říhová pouze sdělila, že se médiím nebude vyjadřovat.

Expertní skupina přijala variantu s dojednáním předdůchodů kolektivní smlouvou

8.11.2011 15:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Návrh Asociace samostatných odborů (ASO) na možnost dojednání předdůchodů kolektivní smlouvou s odpočtovým zvýhodněním pro 3. a 4. rizikovou kategorii podle hygienických norem přijala expertní skupina tripartity na důchodovou reformu. Ve středu o tom informoval Jaroslav Pejša, 1.místopředseda ASO.

Vyšší doporučení pro Cisco

8.11.2011 15:34Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Mizuho Securities zvyšuje své doporučení pro Cisco (CSCO) na „koupit“ z původního „neutral.“ Cílová cena byla zvýšena na 21 USD ze 17 USD.brbrpAkcie společnosti dnes posilují o 0,61 % na 18,12 USD. ppZdroj: BloombergppbrMiloslav...

Výnos klíčových italských dluhopisů se blíží kritické hranici

8.11.2011 15:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Výnos klíčového státního dluhopisu Itálie během dneška vystoupil nad 6,70 procenta a rychle se přibližuje hranici sedmi procent. Část expertů tvrdí, že pokud se výnos desetiletého dluhopisu tak vysoko skutečně dostane, Itálie překročí hranici, z které už není návratu. Nemusí to ale být jen příliš vysoké výnosy, co Itálii zlomí vaz. Poslední ránu jí mohou zasadit i clearingová centra.

Podílové fondy v říjnu: zajímavé výnosy skepsi navzdory

8.11.2011 15:19Zdroj: E15Detail zprávy
V říjnu by si z aktuálního ekonomického dění vybral opravdu každý. Vždyť k mání byla řecká komedie v podání odmítnutí zahraniční finanční pomoci, italská tragédie v podání stahujících se mračen nad dluhovými problémy 3. největší evropské ekonomiky a fraška v podání zasedání vládních přestavitelů na summitu Evropské unie či neutichající taškařice o podobu rozpočtových škrtů v USA.

Vláda chystá opatření na podporu obnovy vozidel v Česku

8.11.2011 15:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vláda chystá sérii opatření, která by podpořila obnovu tuzemského zastaralého vozového parku. Uvažuje například o omezení vjezdu neekologických vozidel do center měst nebo rozšíření ekologického poplatku na vozidla plnící normu Euro 3. Vyplývá to z návrhu ministerstva průmyslu a obchodu, kterým se má ve středu zabývat vláda.
Čtvrtek 19. září 2024 Praha 18:37,New York12:37