Zprávy dne

Strana 13515

České firmy vyrábí autodíly pro celý svět, najdete je ve Ferrari i Mercedesu

9.11.2011 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pro příští rok plánují tuzemské automobilky růst produkce, kvůli jižní Evropě jsou ale ve svých výhledech opatrné. Pro české výrobce autodílů by případný hospodářský propad znamenal výrazné ztráty. Díly z Česka se používají ve většině světových automobilek.

Řekové oddalují dohodu o vládě národní spásy

8.11.2011 23:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řečtí socialisté a konzervativci vyjednávají v noci na středu o vládě "národní spásy", která by prosadila drastické škrty ve státním rozpočtu a zemi dovedla k předčasným volbám, píše agentura Reuters. Panuje shoda v tom, že šéfem této vlády by měl být zkušený finančník Lukas Papadimos.

Firmy mají nejlepší tržby v historii. Proč to neodrážejí ceny jejich akcií?

8.11.2011 22:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Podle průměrného odhadu více než deseti tisíc analytiků oslovených agenturou Bloomberg vzrostou průměrné tržby na akcii v tomto roce v rámci indexu S&P 500 o 11 procent. Rekordní nárůst tržeb však výrazně kontrastuje cenou jejich akcií, nedávným propadem trhů a obrovskou nervozitou, která na trzích panuje.

Člen vedení Hyundai: Češi si narozdíl od Korejců více stěžují

8.11.2011 20:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ačkoli se tuzemským automobilkám daří, všichni pozorně sledují dění kolem Řecka a eurozóny. Výrobci mají velké plány i do příštího roku. Nošovická Hyundai plánuje zvýšení výroby o čtvrtinu. "Velká očekávání máme od modelu i30 nové generace," říká v rozhovoru mluvčí firmy Petr Vaněk.

ČSA již podruhé pořádají konferenci o výcviku evropských leteckých společností

8.11.2011 19:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
České aerolinie od úterý již podruhé na domácí půdě pořádají dvoudenní konferenci o výcviku evropských leteckých společností (EATS). České aerolinie o tom informovaly v úterý s tím, že se konference účastní více než 450 delegátů z celého světa.

Ahold očekává, že jeho předvánoční tržby budou letos vyšší

8.11.2011 18:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Věříme, že letošní předvánoční tržby společnosti Ahold budou o něco lepší než ty loňské, a to i proto, že trh letos roste zhruba o dvě procenta. Pro agenturu Mediafax to v úterý uvedla Simona Caidlerová, tisková mluvčí společnosti Ahold.

Administrativní budovu za téměř půl miliardy postaví společně Crestyl a konkurenční UBM

8.11.2011 18:38Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Spolupráce na projektu Dock 01 v Praze-Libni je v současnosti jedním z ojedinělých joint ventures dvou čistě developerských firem. Stavbu projektu za 470 milionů korun zrealizují developer Crestyl a konkurenční UBM z Rakouska.

Raiffeisenbank propustila v ČR skoro desetinu zaměstnanců

8.11.2011 18:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Raiffeisenbank, která patří ke středně velkým tuzemských bankám, propustila v uplynulých týdnech devět procent zaměstnanců. V bance jich tak zůstalo 2900. Banka zareagovala na rostoucí náklady a negativní výhled světového hospodářství, napsal dnes server iHNed.cz. Další banky podle serveru zatím výraznější personální škrty neplánují.

Správce Sazky Cupka: Hušákovi jsme nic nezaplatili. Čekám, že se bude soudit

8.11.2011 18:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Insolvenční správce Sazky Josef Cupka předpokládá, že se bývalý šéf loterijní firma Aleš Hušák bude soudit. Sazka mu totiž nezaplatila odstupné. "Nezaplatili jsme nic. Podle našeho názoru byly smlouvy neplatné z několika důvodů," říká v rozhovoru pro HN Cupka.

Kalouska mrzí, že nemůže na jednání eurozóny. V době rozhodování "o nás bez nás" to není šťastné

8.11.2011 18:22Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ministři financí zemí EU neplatících eurem se v pondělí večer sešli z iniciativy ministra financí Kalouska na neformální schůzce, aby ladili společný přístup k dluhové krizi sužující eurozónu. Podle serveru EUobserver však podobné schůzky zvýrazňují rozpory mezi členy unie, kteří v eurozóně jsou, a kteří nikoli.

Bundesbanka nechce eurozónu zachraňovat dalším tištěním peněz

8.11.2011 18:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt/Brusel - Německá centrální banka odmítá výzvy, aby pomohla financovat záchranu eurozóny. Šéf Deutsche Bundesbank Jens Weidmann tak udělal čáru přes rozpočet několika světovým politikům, kteří v minulých dnech naznačovali, aby si Evropa z problémů pomohla sama. Weidmann se naopak přiklonil na stranu kancléřky Angely Merkelové a nápad pokračovat v tištění peněz označil za sladký jed.

Pražská burza naplno vchází do výsledkové sezony, v hledáčku KB a ČEZ

8.11.2011 17:54Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza dnes zažila poměrně klidné obchodování, index PX z ranních maxim mírně ztratil, nicméně i tak zakončil 0,8 % v plusu. Evropské trhy přitom zářily větším optimismem, když pozitivně výsledky překvapil např. Vodafone. Obecně…
Čtvrtek 19. září 2024 Praha 18:44,New York12:44