Zprávy dne

Strana 13461

Řetězce začaly prodávat český česnek, přes vyšší cenu je žádán

17.11.2011 10:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - První obchodní řetězce zařadily do své nabídky tuzemský česnek, aby vyšly vstříc rostoucí poptávce po této tradiční zelenině. Ještě letos na jaře bylo takřka nemožné český česnek v obchodech sehnat, jelikož tuzemští pěstitelé v předchozích letech kvůli levným dovozům ze zahraničí od pěstování česneku upustili. Český česnek je v obchodech dvakrát dražší než čínský.

Češi, Italové a Španělé neumějí zacházet s evropskými dotacemi, píše European Voice

17.11.2011 10:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Europoslanci chtějí od zemí nejhůře spravujících peníze z Evropské unie vysvětlení této nelichotivé situace. Mezi nejhoršími "manažery" dotací z unijních fondů jsou podle Evropské komise Itálie, Španělsko a Česká republika. Píše o tom týdeník European Voice. České politiky tak v Bruselu čeká nepříjemné vysvětlování.

Samsung má novou verzi tabletu Galaxy pro německý trh

17.11.2011 09:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Soul - Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics hodlá ještě tento týden začít v Německu prodávat předělanou verzi svého tabletu Galaxy Tab 10.1. Soud v Německu zakázal firmě v září prodej tabletu na místním trhu kvůli porušení patentů firmy Apple.

Výroba cementu se letos v ČR zvyšuje, cementáři jsou ale opatrní

17.11.2011 09:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výroba cementu v Česku za letošní tři čtvrtletí stoupla meziročně o 15 procent na 2,9 milionu tun. Na tuzemském trhu se spotřebovalo 2,3 milionu tun cementu, což je v meziročním srovnání o čtyři procenta více. Vyplývá to z nově zveřejněných údajů Svazu výrobců cementu ČR. Cementáři ale v následujícím období čekají pokles.

Siemens a Voith prodali první komerční vlnovou elektrárnu

17.11.2011 09:10Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pVoith Hydro Wavegen Ltd., společný podnik Siemensu (SIE) a Voith GmbH, který se zaměřuje na využití energie oceánů pro výrobu elektrické energie, prodal svoji první komerční vlnovou elektrárnu v hodnotě 1,2 mil. EUR.ppbrAkcie Siemensu, největší...

Provozní zisk Aholdu ve čtvrtletí stoupl o pět procent

17.11.2011 08:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Amsterodam - Nizozemské maloobchodní společnosti Ahold stoupl ve třetím čtvrtletí provozní zisk o pět procent na 300 milionů eur (7,7 miliardy Kč). Výsledky překonaly odhady analytiků díky posílení podílu na trhu a zvýšení cen potravin, zvláště v USA. Společnost, která působí i v Česku, to uvedla v dnešním prohlášení.

Slevychtiví zákazníci u prodejny Ikea čekali celou noc

17.11.2011 08:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Kvůli slevám pro první návštěvníky prodejny Ikea na pražském Černém Mostě někteří lidé celou noc kempovali. Čelo fronty zde čekalo zhruba od středečních 22:00, řekl ČTK mluvčí společnosti Petr Chadraba. Před otevřením obchodu se fronta táhla přes celé parkoviště. Firma pro prvních 500 návštěvníků nabídla slevové kupony na 2000 korun.

Krize v Evropě eskaluje. Výnosy francouzských dluhopisů opět lámou rekordy

17.11.2011 08:22Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Francie se stále nachází v centru zájmu investorů a výnosy na jejích dluhopisech stále rostou. Tamní zákonodárci by měli přijmout další úsporná opatření, která by ale zemi vedla do hlubší recese.

ČR patří k nejhorším správcům peněz z EU, ta chce vysvětlení

17.11.2011 08:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Europoslanci chtějí od zemí nejhůře spravujících peníze z Evropské unie vysvětlení této nelichotivé situace. Mezi nejhoršími "manažery" dotací z unijních fondů jsou podle Evropské komise Itálie, Španělsko a Česká republika. Píše o tom dnes týdeník European Voice.

Společnost Allianz začne nabízet pojištění na cesty do vesmíru

17.11.2011 07:46Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německá pojišťovna Allianz začne nabízet pojištění na cesty do vesmíru. Věří, že jí tento produkt vynese slušné zisky, jelikož se blíží doba regulérních komerčních letů na oběžnou dráhu, informuje v noci na čtvrtek agentura Reuters.

Americké akcie kvůli obavám z dluhové krize ztratily

17.11.2011 06:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie zaznamenaly během středečního obchodování na burze pokles. Jak informuje v noci na čtvrtek agentura Reuters, důvodem byly prohlubující se obavy ohledně dopadů dluhové krize v Evropě.

Zrušit eurozónu? Snazší je rozebrat omeletu na původní ingredience

17.11.2011 06:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dá se vzít omeleta a její ingredience dát zpět do původního stavu? Zhruba takový problém by museli řešit lídři eurozóny a zástupci globálních finančních institucí, pokud by chtěli schůdným způsobem eurozónu předělat.
Sobota 21. září 2024 Praha 06:33,New York00:33