Zprávy dne

Strana 13402

Dostavba D8 má další háček - chybějící hasičskou stanici

27.11.2011 14:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lovosice (Litoměřicko) - Na dostavbu dálnice D8 přes České středohoří bude potřeba najít ve státním rozpočtu dalších zhruba 60 milionů korun. Ukázalo se totiž, že úsek od Bílinky k Řehlovicím, na nějž by mělo být vydáno během prosince stavební povolení, je příliš daleko od všech hasičských stanic a pokud se nenajdou peníze na obnovu základny v Lovosicích, nedostane D8 kolaudaci. ČTK o tom informovala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Pecresseová: Eurozóna se posouvá k paktu s reálnými sankcemi

27.11.2011 14:33Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Eurozóna se posouvá k systému nového paktu s přísnější regulací rozpočtů a reálnějšími sankcemi pro ty, kteří ji budou porušovat, uvedla francouzská ministryně pro rozpočet Valerie Pecresseová v rozhovoru pro televizní stanici Canal+. Informovala o tom v neděli agentura Reuters.

Němci ustoupí kvůli novému eurovalu, naznačil Schäuble. Vydělaly by na tom banky

27.11.2011 14:01Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zmírnění postoje vůči soukromým investorům naznačil německý ministr financí Schäuble. Německo by mohlo spolu s dalšími členskými státy odpustit soukromému sektoru účast na Evropském stabilizačním mechanismu. V příštím týdnu o tom ministři eurozóny budou pravděpodobně jednat.

Ministr Heger: Chroničtí pacienti přestanou platit poplatek za pobyt v nemocnici

27.11.2011 13:48Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Lidé hospitalizovaní v nemocnicích déle než tři měsíce přestanou platit regulační poplatek za svůj pobyt, uvedl v neděli ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) v České televizi. Změna má být součástí zákona o dlouhodobé péči, už od čtvrtka nemocniční sazba vyskočí z 60 na 100 korun za den.

Nový iPhone bude mít zřejmě podstatně větší displej

27.11.2011 13:37Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Spekulace, které se množí na internetu o připravovaných výrobcích americké společnosti Apple, naznačují, že nový iPhone bude mít podstatně větší displej než ty, které se vyrábějí v současné době. Informoval o tom server popherald.com.

EY:Vývoj ekonomiky zpřísní daňové kontroly a způsobí i spory

27.11.2011 13:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Současný negativní vývoj globální ekonomiky povede ke zpřísnění daňové politiky a daňových kontrol jednotlivých zemí a zřejmě i způsobí častější spory daňových poplatníků se správci daně. Vyplývá to z průzkumu společnosti Ernst & Young. Tři čtvrtiny firem v průzkumu uvedly, že daňové prověrky jsou četnější a náročnější.

Dopravci: Ceny letenek se od nového roku nejspíš zvyšovat nebudou

27.11.2011 13:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ceny letenek se i přes postupný růst nákladů na palivo a energie od ledna příštího roku pravděpodobně nezvýší. Shodly se na tom letecké společnosti, které ČTK oslovila. O navyšování cen by letečtí dopravci uvažovali jen v případě výrazného skokového zdražení. Pravidelná letecká doprava tak zůstane pravděpodobně jediným dopravním odvětvím, které od příštího roku nečeká zdražení.

Lidé podle úvěrových firem nakupují dárky na splátky víc než loni

27.11.2011 13:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Lidé letos před Vánocemi nakupují mírně více zboží na splátky než loni. Vyplývá to z ankety ČTK mezi tuzemskými největšími úvěrovými společnostmi. Pokles výdajů domácností se tak zřejmě projeví až se zpožděním. Hitem letošních Vánoc podle firem budou takzvané chytré telefony, multimediální tablety či čtečky knih.

Výdaje na výzkum a vývoj dosáhly v minulém roce téměř 60 miliard korun

27.11.2011 13:06Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V roce 2010 dosáhly celkové výdaje na výzkum a vývoj v České republice téměř 60 miliard korun, odpovídá to 1,6 procentnímu podílu na hrubém domácím produktu. Informoval o tom Český statistický úřad (ČSÚ) s tím, že se jedná o vůbec nejvyšší hodnotu od roku 1993.

EKONOM: Speciální automat vám za každou cigaretu dá dárek

27.11.2011 13:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Když na lidi závislé na nikotinu nezabírají zdravotní apely, vyzkoušíme motivaci věcnou odměnou, řekla si kanadská organizace Quitters Unite.

Merkelová a Sarkozy plánují radikálnější kroky proti krizi

27.11.2011 12:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín/Paříž - Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Nicolas Sarkozy plánují radikálnější kroky v boji proti dluhové krizi v eurozóně, včetně rychlého zavedení nového Paktu stability. Informoval o tom dnes německý list Welt am Sonntag.

Dědictví po Jobsovi zůstává v rodině. Rozhodne tajná závěť zesnulého vizionáře

27.11.2011 12:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Akcie Walta Disneye jsou ve správě rodinného fondu. Vdova Laurene je navzdory názoru poradců neprodá. Před svou smrtí začal Jobs prozíravě přesouvat svůj majetek tak, aby ušetřil pozůstalé povinnosti zaplatit dědickou daň.
Neděle 22. září 2024 Praha 17:26,New York11:26