Zprávy dne

Strana 13357

Obchody zaplavují Česko reklamními letáky. Slevy jsou čím dál vyšší

3.12.2011 15:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Do českých domácností bylo v Česku loni i předloni rozesláno 3,9 miliardy reklamních letáků. Největší zastoupení mezi zlevněným zbožím měly v říjnu nápoje, masné a mléčné výrobky. Z průzkumu vyplývá, že podle reklamních letáků obchodních řetězců nakupuje aspoň jednou týdně více než polovina českých zákazníků.

Facebook kupuje novou službu. Pohltí známého cestovatelského průvodce Gowalla

3.12.2011 14:12Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Společnost Facebook udělala velký obchod, koupila podle CNN Money v zahraničí velmi známou geolokační službu Gowalla, konkurenta oblíbenější služby Foursquare. Jaké má ale Facebook s Gowallou přesné záměry zatím není jasné.

Eurostat zveřejní revidované údaje o vývoji ekonomiky eurozóny a EU

3.12.2011 13:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropský statistický úřad Eurostat v úterý oznámí revidovaná data o vývoji hrubého domácího produktu (HDP) v eurozóně i v celé Evropské unii za třetí čtvrtletí letošního roku. Podle prvního rychlého odhadu vzrostlo hospodářství EU i eurozóny ve třetím kvartálu oproti druhému čtvrtletí o 0,2 procenta

Česká firma Energo-Pro koupila E.ON Bulgaria za 3,4 mld. Kč

3.12.2011 12:06Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost E.ON podepsala smlouvu s českou firmou Energo-Pro o prodeji své dceřiné společnosti E.ON Bulgaria, a to za 133 milionu eur (asi 3,4 mld. Kč). Agentura Mediafax to v sobotu zjistila z webové prezentace společnost E.ON.

ČSA po dvoudenních protestech pilotů plně obnovily provoz

3.12.2011 10:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
České aerolinie (ČSA) po dvoudenních protestech pilotů v sobotu plně obnovily provoz. Informovala o tom mluvčí ČSA Hana Hejsková.

AP: Nedostatek pilotů v Asii dle expertů ohrožuje bezpečnost letů

3.12.2011 10:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Hongkong - Rychle se rozrůstající asijské a blízkovýchodní letecké společnosti si v poslední době objednaly stovky nových letadel. Nyní se ale potýkají s problémem, kde pro ně rychle najít piloty. Nedostatek zkušeného personálu zvyšuje obavy o bezpečnost cestujících a působí zmatek v letových řádech. Opatrní pasažéři spoléhají na velké, známé aerolinie, které si mohou dovolit najmout nejlepší zaměstnance, píše agentura AP.

Ceny surovin jdou nahoru, od ledna výrazně zdraží všechen tvrdý alkohol

3.12.2011 09:35Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kvůli zvýšeným cenám lihu už poprvé po třech letech zdražila Becherovka, Stock zvedne ceny svého tuzemáku o osm procent a nahoru půjdou ceny fernetů, vodek, likérů a většiny dalších nejprodávanějších značek.

Analýza: Všechny země si jsou rovny, ale některé jsou si rovnější

3.12.2011 09:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejdůležitějším momentem týdne byl středeční společný zásah centrálních bank, který pozitivně zaskočil trhy. Nicméně hrozba dalších dopadů evropské dluhové krize přetrvává - byl tento týden jen tichem před bouří? Oproti minulému týdnu se zmátořila koruna, která výrazně posílila.

ČSA plně obnovily provoz po protestu pilotů

3.12.2011 08:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České aerolinie (ČSA) plně obnovily provoz, který byl v předchozích dvou dnech narušený protestem pilotů. Protestní akce prý neovlivní víkendové odlety letadel ČSA, řekla dnes ČTK mluvčí společnosti Hana Hejsková. Piloti ČSA v pátek ukončili první fázi protestu, při níž odmítli létat. České sdružení dopravních pilotů (CZALPA) ale vyhlásilo stávkovou pohotovost a připravuje případnou stávku.

Americké akcie stagnovaly, zažily ale nejlepší týden za téměř tři roky

3.12.2011 07:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během pátečního obchodování stagnovaly. Uzavřely tak nejlepší týden od března 2009, informuje v noci na sobotu agentura Reuters.

Německo oznámí údaje o vývoji průmyslové výroby v říjnu

3.12.2011 07:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německé úřady ve středu zveřejní data o vývoji tamní průmyslové produkce za říjen. Ta v září klesla meziměsíčně o 2,7 procenta, což byl nejhlubší pokles od února roku 2009.

České podniky už chystají záložní plán pro možný příchod recese

3.12.2011 02:33Zdroj: RozhlasDetail zprávy
České firmy se chystají na možný příchod další recese a zhoršení problémů v eurozóně. Hlavně exportní podniky už připravují krizové plány. Na řadu tak zřejmě přijdou podobná opatření jako při začátku první recese před třemi roky.
Pondělí 23. září 2024 Praha 15:19,New York09:19