Zprávy dne

Strana 13329

Magazín RedNews.cz z je druhý nejčtenější ve svém segmentu

7.12.2011 16:33Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Mužský magazín RedNews.cz z internetového portfolia skupiny Nova je druhý nejčtenější ve svém segmentu. Ve středu o tom informovala TV Nova.

Pozemky v Česku by mohli kupovat i podnikatelé ze zemí mimo EU

7.12.2011 16:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Půdu v České republice by mohli kupovat zájemci ze států Evropské unie, ale také ze zemí, s nimiž má Česko uzavřenou dohodu o hospodářském prostoru. Novelu zákona ve středu Poslanecká sněmovna poslala do třetího čtení.

Německá vláda se brzy dohodne o záchranném plánu pro banky

7.12.2011 16:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německá vláda se podle prohlášení mluvčího německého ministerstva financí brzy dohodne o rekapitalizaci místních bank. Informovala o tom ve středu agentura Reuters s odvoláním na prohlášení mluvčího německého ministerstva financí Martina Kotthause.

NYT: Merkelová a Sarkozy na potíže eurozóny volí špatný lék

7.12.2011 16:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Nicolas Sarkozy pro řešení dluhových problémů eurozóny volí špatný lék. Napsal to dnes v redakčním komentáři list The New York Times (NYT). Podle něj je sice v pořádku důraz na rozpočtovou stabilitu, navrhovanému řešení ale chybí prorůstová opatření. Plán tak zhorší fundamentální evropský problém, kterým je právě nedostatek růstu, napsal americký liberální deník.

Air France bude od 1. dubna 2012 létat z Prahy do Toulouse

7.12.2011 15:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Francouzský letecký dopravce Air France bude od 1. dubna 2012 provozovat přímé letecké spojení mezi Prahou a Toulouse, a to pětkrát týdně. Po Paříži, Lyonu a nedávno otevřené lince do Marseille to tak bude čtvrtá francouzská destinace v nabídce Air France s přímým spojením z Prahy. ČTK o tom dnes informovala společnost v tiskové zprávě.

PPF chystá velký vánoční večírek. Bude na Pražském hradě a zazpívá na něm Sting

7.12.2011 15:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera chystá vánoční večírek na Pražském hradě, kde vystoupí i britský zpěvák Sting. Bývalý člen kapely Police takto nevystoupí poprvé, jeden z bohatých Rusů zaplatil před několika lety za jeho soukromý koncert milion dolarů.

Česko-ruské konsorcium zapojilo do boje o Temelín Medveděva

7.12.2011 15:53Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Jedním z dominujících témat návštěvy ruského prezidenta Dmitrije Medveděva v Praze bude dostavba jaderné elektrárny Temelín. Usiluje o ni i česko-ruské konsorcium české firmy Škoda JS s ruskými společnostmi Gidropress a Atomstrojexport z konsorcia Rosatom.

Na vánočním večírku Kellnerovy PPF vystoupí zpěvák Sting

7.12.2011 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Na vánočním večírku finanční skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vystoupí 16. prosince slavný britský zpěvák a skladatel Sting. ČTK to řekly zdroje z PPF, které nechtěly být jmenovány. Večírek by se měl konat na Pražském…

Analytici: Francie ztratí nejvyšší rating AAA do tří měsíců

7.12.2011 15:48Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francie ztratí nejvyšší rating AAA začátkem příštího roku bez ohledu na "zoufalé snahy" prezidenta Nicolase Sarkozyho o řešení krize eurozóny na summitu Evropské unie. Informovala o tom ve středu agentura Reuters na základě jejího průzkumu, který uskutečnila tento týden mezi 13 analytiky.

Češi letos utratí za vánoční dárky na internetu za jediný den 650 milionů

7.12.2011 15:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejhektičtějším dnem letošních vánočních nákupů na internetu takzvaný Cyber Monday bude pondělí 12. prosince, kdy dojde ke zhruba sedminásobnému nárůstu běžných denních tržeb internetových obchodů. Ve středu o tom informoval srovnávač cen zboží Srovname.cz.

Odboráři ArcellorMittal protestovali proti propuštění

7.12.2011 15:41Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Stovky zaměstnanců hutní společnosti ArcelorMittal Ostrava (AMO) dnes demonstrovaly proti strategii této firmy a dalšímu propouštění. Odboráři zablokovali hlavní bránu do závodu a požadovali rychlé a důrazné řešení. Protesty ovládly nejen Ostravu, ale i další města v celé Evropě, kde má ArcelorMittal své závody.

Počet balíků na poštách vzrostl před Vánoci na dvojnásobek

7.12.2011 15:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Počet doručovaných balíků na České poště se před Vánoci proti běžnému období zdvojnásobil. Zároveň je o třetinu vyšší než ve stejném období loni. ČTK to dnes řekl mluvčí pošty Ivo Mravinac. Konkurenční TNT Express hlásí nárůst proti loňsku o 15 procent.
Úterý 24. září 2024 Praha 05:22,New York23:22