Zprávy dne

Strana 13307

Z podílových fondů v listopadu vydělala jen čtvrtina

10.12.2011 18:14Zdroj: E15Detail zprávy
V listopadu vydělalo jen 25 procent podílových fondů. A mohlo být hůře, nebýt koordinované akce centrálních bank Švýcarska, Velké Británie, Kanady, Japonska, amerického FED a Evropské centrální banky. Před spuštěním opatření mající…

Schäuble: Summit pravděpodobně vyřešil krizi

10.12.2011 17:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dohody dosažené na summitu Evropské unie ve čtvrtek a v pátek podle německého ministra financí Wolfganga Schäubla vyřeší dluhovou krizi eurozóny, Německo podle něj potřebuje silnou Evropu. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

EKONOM: Jsem tunelář s licencí, prohlašuje šéf stavební firmy a Klausův přítel

10.12.2011 17:20Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
S Peterem Kuchárem, šéfem stavební firmy Prominecon, o práci v podzemí, přátelství s prezidentem Klausem, adrenalinových koníčcích a problémech Evropské unie.

Deníky v USA dohodu EU vidí skepticky, píší o "jistotě nejistoty"

10.12.2011 16:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Skepticky se přední americké deníky The New York Times (NYT) a The Wall Street Journal (WSJ) stavějí k nejnovější dohodě, kterou Evropská unie chce řešit dluhovou krizi. Pochybují o její účinnosti i o tom, zda skutečně půjde o definitivní řešení současných evropských potíží. Podle WSJ tak na starém kontinentu nadále přetrvává "jistota nejistoty".

Před Vánocemi bude potřebný ještě jeden summit, míní Mikloš

10.12.2011 16:03Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dohoda lídrů na bruselském summitu Evropské unie z tohoto čtvrtku a pátku by podle slovenského ministra financí Ivana Mikloše sice měla pomoci, ale podle něj bude potřeba uskutečnit do Vánoc ještě jeden summit vrcholných evropských představitelů. Mikloš to uvedl v sobotu pro Slovenský rozhlas.

Před Vánocemi bude potřebný ještě jeden summit, tvrdí Mikloš

10.12.2011 15:55Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dohoda lídrů na bruselském summitu Evropské unie z tohoto čtvrtku a pátku by podle slovenského ministra financí Ivana Mikloše sice měla pomoci, ale podle něj bude potřeba uskutečnit do Vánoc ještě jeden summit vrcholných evropských představitelů. Mikloš to uvedl v sobotu pro Slovenský rozhlas.

Chcete i po Novém roce levnější jízdenky Českých drah? Musíte je koupit do půlnoci

10.12.2011 14:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cestující Českých drah mají čas do sobotní půlnoci koupit vlakové jízdenky za současnou cenu až s 60denním předstihem. Od neděle 11. prosince už to nebude možné. České dráhy od tohoto data zdraží jízdenky zejména v souvislosti s růstem DPH v příštím roce.

Štěpení EU ohrožuje evropskou ekonomiku, míní analytik

10.12.2011 13:37Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Lídři zemí Evropské unie se na dvoudenní schůzce v Bruselu nedohodli na společném postupu k záchraně eura a jednota Evropské unie je tak v ohrožení. Sedmadvacítka se při snaze o záchranu společné měny aspoň pro tuto chvíli fakticky rozdělila.

Osborne: Euro je díky dohodě ze summitu EU lepší

10.12.2011 13:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Britský ministr financí George Osborne uvedl, že země eurozóny sice podpořily svou měnu tím, že souhlasily s návrhem nové smlouvy pro hlubší hospodářskou integraci, ale pro její stabilizaci bude podle něj potřeba udělat ještě hodně práce. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

Motorola prozatím vyhrála v Německu patentový spor s Applem

10.12.2011 12:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost Motorola Mobility Holdings v Německu díky předběžnému opatření zatím vyhrála patentový spor, který vede se společností Apple ohledně prodeje přístrojů iPhone a iPad na německém trhu. Informovala o tom agentura Reuters.

V 5 bodech: Co přinesl poslední klíčový summit lídrů EU na záchranu eurozóny

10.12.2011 12:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Summit EU měl být klíčovým pro záchranu eurozóny, kterou sužuje dluhová krize. Výsledky jednání politiků jsou však přijímány rozporuplně. Eurozóna sice našla dohodu na větší fiskální integraci, ale jednoznačné kroky proti dluhovému hrozbě, které visí nad Itálií a Španělskem nepřinesla. Podle médií je však starý kontinent díky postoji Britů na cestě k "dvourychlostní Evropě". Projděte si hlavní body, které summit přinesl.

Penta a Advent mají zájem o polskou společnost

10.12.2011 11:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Investiční společnost Eastbridge Group chce prodat svůj 60procentní podíl v polské společnosti EM&F. Mezi zájemci jsou fondy Penta a Advent, informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na své zdroje blízké jednání.
Úterý 24. září 2024 Praha 17:31,New York11:31