Zprávy dne

Strana 13050

Výsledkové tsunami: Google zklamal, IBM, Microsoft a Intel naopak překvapily

19.1.2012 22:12Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Navzdory solidnímu růstu Google přinesl pro investory zklamání, kteří očekávali mnohem lepší výsledek, hlavně u výnosů z reklamy. Naopak další firmy ze sektoru očekávání trhu víceméně naplnily.

Czech Connect Airlines na sebe podala návrh na insolvenční řízení

19.1.2012 21:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Letecká společnost Czech Connect Airlines na sebe dnes podala ke Krajskému soudu v Ostravě návrh na zahájení insolvenčního řízení. ČTK o tom informovala firma. Od této soboty do konce zimního letového řádu 24. března pozastaví letecký provoz. S cestovními agenturami a s cestujícími budou projednány možnosti zajištění náhradního řešení přepravy, uvedla firma.

Apple představil novou verzi iBooks

19.1.2012 21:44Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost Apple představila druhou, vylepšenou verzi aplikace iBooks, informuje ve čtvrtek agentura AFP. Firma chce vylepšit prostředí iPadů pro četbu a studium.

Úřady v USA zablokovaly jeden z největších webů na světě Megaupload

19.1.2012 21:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Američtí žalobci viní Megaupload.com z celosvětového "Mega spiknutí" s cílem připravit držitele autorských práv o půl miliardy dolarů. Zakladatel serveru byl podle FBI s dalšími třemi osobami zadržen na Novém Zélandu. Další web Rapidshare.com nebyl oficiálně vypnut, ale řada uživatelů si stěžuje na problémy s připojením.

Reuters: Kapacita EFSF a ESM zatím zůstane 500 miliard eur

19.1.2012 21:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Souhrnná kapacita obou evropských záchranných fondů, tedy Evropského fondu finanční stability (EFSF) a Evropského stabilizačního mechanismu (ESM), prozatím zůstane půl bilionu eur (zhruba 12,7 bilionu Kč). Předpokládá to návrh smlouvy, z něhož cituje agentura Reuters. Smlouva bude upravovat vznik stálého mechanismu ESM, který bude nástupcem dočasného fondu EFSF.

Řecko znovu jedná o výměně dluhopisů, zatím stále bez výsledku

19.1.2012 19:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řečtí představitelé pokračují v jednání o výměně dluhopisů, podle zdrojů ale velkého pokroku zatím nedosáhli. Jablkem sváru zůstává úrok nových dluhopisů, které Řecko nabídne soukromým věřitelům. Času ale není nazbyt, ministr financí Evangelos Venizelos řekl, že nástin dohody by měl být hotový do pátečního poledne a poslední úpravy bude třeba formalizovat do pondělní schůzky ministrů financí eurozóny.

Pomoc EU dostanou jen státy, které schválí rozpočtovou smlouvu

19.1.2012 19:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Finanční pomoc od Evropské unie dostanou příště jen státy, které schválí rozpočtovou smlouvu. Píše se to v úvodu smlouvy, kterou ve čtvrtek získala agentura AFP.

Julie Hrstková: Stačí si zvyknout, i na krizi

19.1.2012 18:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Na trhy se vrátil optimismus: dohoda Řecka s věřiteli je prý na spadnutí. Dluhopisy Španělska, Francie či Itálie jdou (přes pokles ratingu) úspěšně na odbyt, euro i středoevropské měny posilují a guvernér ECB Draghi se nechal slyšet, že pozoruje určitou stabilizaci situace a je možné být větším optimistou.

Americké akcie pokračují v růstu, jsou na půlročním maximu

19.1.2012 18:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zahájily dnešní obchodování růstem, který hlavní indexy vynesl na nové nejvyšší hodnoty za posledního půl roku. K růstu přispívají solidní výsledky hospodaření velkých amerických bank, příznivá statistika z tamního trhu práce a také výsledek prodeje dalších státních dluhopisů v západní Evropě. Nálada na burzách se v posledních dnech už citelně zlepšila.

EK podporuje navýšení prostředků MMF na boj s krizí

19.1.2012 18:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská komise (EK) rozhodně podporuje zvýšení prostředků Mezinárodního měnového fondu (MMF) a věří, že by k dohodě o tom mohlo být dosaženo na únorovém zasedání ministrů financí skupiny nejvyspělejších zemí světa G20. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Daimler chce zdvojnásobit prodej vozů Mercedes

19.1.2012 18:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt nad Mohanem - Německý automobilový koncern Daimler hodlá do roku 2020 více než zdvojnásobit prodej luxusních vozů Mercedes na 2,7 milionu aut ročně. Informoval o tom dnes podle agentury Reuters německý časopis Manager Magazin.

Evropská komise podporuje výrazné posílení finančních zdrojů MMF

19.1.2012 18:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mexiko/Brusel - Evropská komise podporuje výrazné zvýšení objemu finančních prostředků, jimiž disponuje Mezinárodní měnový fond (MMF). Evropská exekutiva také doufá, že dohoda o posílení takzvané palebné síly MMF by mohla být hotova do února, kdy se mají setkat ministři financí skupiny G20. V Mexiku dnes začali o posílení zdrojů MMF jednat náměstci ministrů a další činitelé G20.
Úterý 24. září 2024 Praha 06:27,New York00:27