Zprávy dne

Strana 12992

Řecko bude zřejmě potřebovat více peněz, než se předpokládalo

28.1.2012 16:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Druhý záchranný balík pro Řecko bude muset být zřejmě větší, než se předpokládalo. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters s odvoláním na sobotní vydání německého týdeníku Der Spiegel.

Ti, co nechali za Hušáka zkrachovat Sazku, nebyli chlapi, říká nový šéf sportu Jansta

28.1.2012 16:20Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nový šéf českého sportu Miroslav Jansta při svém zvolení slíbil rozkrýt, jak byl znehodnocen majetek sportovní organizace. "Trestní oznámení ale podávat nebudu, nic to nevyřeší," říká Jansta v rozhovoru pro Hospodářské noviny a IHNED.cz

Tiger Woods v Abú Dhabi útočí na turnajové vítězství

28.1.2012 16:13Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ve skvělý vstup do nové sezony doufal před turnajem v Abú Dhabi bývalý nejlepší hráč světa Tiger Woods. Nyní je tomu nejlepšímu možnému vstupu velmi blízko. Před nedělním finálový kolem totiž dělí první místo společně s Angličanem Robertem Rockem. Oba jsou na skóre 205 (-11).

Osborne: Británie by mohla přispět EU více prostřednictvím MMF

28.1.2012 15:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Británie může podle tamního ministra financí George Osborna zvážit další podporu EU prostřednictvím Mezinárodního měnového fondu (MMF), pokud státy eurozóny zvýší své příspěvky. Informovala o tom v sobotu agentura AFP.

Soukromý vesmír jako křížek. 37 let života v horizontále, Gagarin a Gott ve vertikále

28.1.2012 15:12Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nový časosběrný dokument Heleny Třeštíkové nemá tak vyhrocené postavy jako předchozí snímky Katka či René, ale stejně přerůstá v unikátní podobenství. Příběhy z rodinného života Kettnerových, který režisérka sledovala 37 let, vtipně dokreslují politické události.

Férový Horváth: Penalta to nebyla, vraťme jim míč. Plzeň i kvůli tomu vypadla z Tipsport ligy

28.1.2012 14:36Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Fotbalisté Plzně odmítli kopat vymyšlenou penaltu a vypadli v semifinále Tipsport ligy. Gesto Horvátha a Petržely by ale klidně mohlo být oceněno cenou fair-play. V semifinálovém utkání s Libercem totiž záložníci úřadujícího mistra vrátili soupeři míč po špatně posouzené situaci ve vápně a Liberec i díky tomu vyhrál 3:2.

Chemie je cool! Podívejte se na vítěze fotosoutěže

28.1.2012 14:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zachytit zajímavé okamžiky, v nichž se odráží pozitivní vliv chemie na náš život. Takový úkol plnili účastníci soutěže Chemie je cool!, kterou uspořádala Vysoká škole chemicko-technologická v Praze. V pátek vyhodnotila ty nejlepší. Podívejte se, které obrázky porotu a hlasující na Facebooku nejvíce zaujaly.

EKONOM: Prodej aut letos poroste, ale zisky se sníží, myslí si Martin Jahn

28.1.2012 14:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Automobilový trh táhne poptávka v Číně nebo Rusku, kde jsou ale marže na nových autech nižší než v Evropě, uvedl v rozhovoru pro týdeník Ekonom Martin Jahn, nejvýše postavený Čech v koncernu Volkswagen.

Loňská kvóta nese v Davosu ovoce. Letošního fóra se účastní rekordní počet žen

28.1.2012 14:03Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V porovnání s rokem 2001 se rozrostl počet žen na fóru v Davosu na dvojnásobek, když před 11 lety činil podíl žen mezi všemi účastníky necelých 9 procent. Loni nastavená kvóta byla i důsledkem růstu kritiky, že jen pár tzv. top žen na fórum do Davosu přijede.

V burce ani helmě už chodit nesmíte, navrhuje v novém zákoně nizozemská vláda

28.1.2012 13:31Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Lidé se mají dívat jeden druhému do obličeje. I tak vysvětluje nizozemská vláda proč hodlá prosadit kontroverzní zákon, který zakazuje nosit oblečení zahalující celý obličej. Za porušení nařízení by hrozila pokuta.

Americké úřady uzavřely další čtyři banky, letos jich skončilo sedm

28.1.2012 13:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké regulační úřady nechaly na konci týdne zavřít další čtyři finanční ústavy. Vyplývá to z webových stránek Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC).

Ukaž mi, kam mám dojít, ptá se kanadský písničkář Leonard Cohen na novém albu

28.1.2012 13:03Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
S jednodenním předstihem oproti zbytku světa vychází v Česku již v pondělí nové album kanadského písničkáře Leonarda Cohena. Deska nazvaná Old Ideas rozvíjí celoživotní témata sedmasedmdesátiletého Cohena: lásku, sex, víru i morálku. Hospodářské noviny desku zrecenzují v nadcházejícím týdnu.
Pondělí 23. září 2024 Praha 00:36,New York18:36