Zprávy dne

Strana 12991

Hnutí Anonymous útočí na další státy, zablokovalo webové stránky slovenské vlády

28.1.2012 20:43Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Slovenské vládě nefungují po útoku hnutí Anonymous webové stránky. Jde o odstavení dalších oficiálních stránek jednoho ze států, které se hodlají připojit k protipirátské smlouvě ACTA. Slovensko bude o smlouvě teprve jednat, vládní strana Svoboda a spravedlnost dosud omezování internetu odmítala.

FOTO: Česká radost na Australian Open. Štěpánek slavil zisk prvního grandslamu kariéry

28.1.2012 19:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Emotivní výkřik, radost, vítězný taneček a nakonec i slzy štěstí. Tak vypadala oslava vůbec prvního grandslamového titulu Radka Štěpánka v kariéře. Podívejte se, jak daviscupový reprezentant společně s partnerem Leandrem Paesem slavili vítězství na Australian Open.

Fanatici do Mahlera mi pořád neodpustili, říká malý jazzový Shakespeare Uri Caine

28.1.2012 19:10Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Páteční koncert amerického jazzového a klasického pianisty Uriho Cainea v pražském Jazz Docku patřil mezi sezónní události. Obrovitý muž, který svého mahlerovského projektu prodal 40 tisíc kopií a nadzvedl ze židle tradicionalisty, s HN hovořil i o svých židovských kořenech.

VIDEO: Kamerové systémy ve velkých městech. V centru Prahy se jim uniknout nedá

28.1.2012 18:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Organizace Iuridicum Remedium uspořádala procházku po kamerových systémech nainstalovaných v Praze. Zastupitel Filip Pospíšil při ní předvedl řadu příkladů toho, jak kamery narušují soukromí lidí ve veřejném prostoru. Zároveň přitom upozornil na nedostatečnou právní regulaci pořizování záznamů.

Hostujícím dirigentem ČF bude opět Rakušan Honeck, miláček tuzemské kritiky

28.1.2012 17:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jiří Bělohlávek už má pro své nadcházející období v České filharmonii hostujícího dirigenta. Stane se jím opět kritikou vychvalovaný Rakušan Manfred Honeck, který pozici zastával od roku 2008. Angažmá uznávaného šéfdirigenta Pittsburghského symfonického orchestru je pro ČF další dobrou zprávou.

Italský farář tvrdil, že se bude modlit a rozjímat. Místo toho se plavil na Concordii

28.1.2012 17:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Věřící z farnosti poblíž severoitalské Monzy rozčílil jejich farář Massimo Donghi. Farníkům oznámil, že jede na týden rozjímat v prostých podmínkách. Ve skutečnosti se ale plavil na luxusní lodi Costa Concordia. Na vše se přišlo až po havárii, která si už vyžádala 17 obětí.

Řecko se zatím nedohodlo se soukromými věřiteli na odepsání dluhů

28.1.2012 17:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Představitelé řecké vlády se zatím nedohodli se zástupci soukromých věřitelů na odpuštění zhruba poloviny dluhů. Podle zdrojů agentury AP dnešní jednání skončila bezvýsledně, ale mají pokračovat v neděli. Dohoda je podle věřitelů na dosah.

Dluhová krize eurozóny je největší hrozbou pro světovou ekonomiku, tvrdí japonský premiér

28.1.2012 17:50Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Japonský premiér Jošihiko Noda vyzval eurozónu, aby se rychle vypořádala s dluhovou krizí, označil ji za největší hrozbu pro globální ekonomiku. Informovala o tom v sobotu agentura AFP.

Obrazem: Odhalené Ukrajinky protestovaly v Davosu proti chudobě, policie je zadržela

28.1.2012 17:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Tři aktivistky z ukrajinské skupiny Femen se dostaly do středu pozornosti na ekonomickém fóru v Davosu. Oděnné jen do půli těla upozorňovaly na problémy chudých a snažily se proniknout do chráněné zóny. Tam je také zadržela policie. Ženám přitom nevadil ani třístupňový mráz.

Čeští krasobruslaři jsou bez medaile. Mistrovství ovládl fenomén Pljuščenko

28.1.2012 17:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Čeští krasobruslaři odjíždějí z mistrovství Evropy bez medaile, skončili těsně pod stupni vítězů. Verner se ve volném programu propadl na pátou příčku, Březina byl čtvrtý. Sedmý evropský titul s přehledem vyhrála ruská legenda Jevgenij Pljuščenko.

EKONOM: Mobilní aplikace mohou z telefonů udělat "novodobé otrokáře"

28.1.2012 16:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Aplikace do chytrých mobilních telefonů (takzvaných smartphonů) nebo přenosných počítačových tabletů mohou velmi usnadnit a zefektivnit práci. Lze je ale také využít k detailní kontrole činnosti zaměstnanců. Týdeník Ekonom přináší přehled nejznámějších aplikací a jejich výhod i negativních stránek.

Organizátor protestu lékařů dostane ocenění, podle ministerstva je to nemorální

28.1.2012 16:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ministerstvo zdravotnictví kritizuje ocenění organizátora protestu slovenských lékařů Mariana Kollára, který dostal od českých kolegů Cenu za statečnost. Podle nich tím zamezil likvidaci veřejného zdravotnictví na Slovensku. Mluvčí resort za tím však vidí nemorální čin.
Pondělí 23. září 2024 Praha 00:24,New York18:24