Zprávy dne

Strana 12990

Řecko se v zásadě dohodlo na snížení soukromého dluhu

29.1.2012 12:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecko se ve víkendových jednáních se zástupci soukromých věřitelů v zásadě dohodlo na podmínkách snížení svého dluhu. Konečnou dohodu o výměně dosavadních státních dluhopisů za nové by obě strany měly uzavřít příští…

MF odhaduje vývoj ekonomiky na kladnou nulu

29.1.2012 11:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tuzemská ekonomika by měla v roce 2012 skončit kladnou nulou, respektive pár desetin procenta v plusu. V dnešním pořadu "Partie" televize Prima Family to řekl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Podle něho s tím počítá lednová prognóza ministerstva financí.

Kalousek: Může se stát, že si MMF o půjčku neřekne

29.1.2012 11:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) se může stát, že si nakonec Mezinárodní měnový fond (MMF) neřekne Česku o půjčku 38 miliard Kč. Neučiní tak, pokud neshromáždí dostatek prostředků, které potřebuje, uvedl Kalousek v nedělním pořadu televize Prima Family Partie.

Liberecký kraj chce vážit kamiony přímo za jízdy na silnicích

29.1.2012 11:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Liberec - Liberecký kraj chce pořídit váhy na kamiony, které by byly zabudované přímo v komunikacích. Za jízdy by zařízení kamion zvážilo a v případě přetížení i zaznamenalo, věc by se pak řešila v přestupkovém řízení. V kraji je totiž jen málo míst, kde je možné auta odstavit a zvážit, řekl ČTK náměstek libereckého hejtmana pro dopravu Martin Sepp (ČSSD).

Čtvrtina zaměstnanců je v pracovní době aktivní na sociálních sítích, uvádí průzkum

29.1.2012 10:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Téměř čtvrtina zaměstnanců s možností přístupu k internetu je v pracovní době aktivní na sociálních sítích, z toho 14 procent především ze soukromých důvodů. Informovala o tom v neděli společnost KPMG.

Na modernizaci železnice na jihu Čech půjdou stovky milionů Kč

29.1.2012 10:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice/Praha - Na modernizaci železnice na jihu Čech půjdou i letos stovky milionů korun. Pokračovat budou práce na IV. koridoru v úseku České Budějovice-Nemanice a začne modernizace tratě Ševětín - Veselí nad Lužnicí. Nebude ale pokračovat plánovaná optimalizace trati České Velenice - Veselí nad Lužnicí, jejíž první etapa skončila loni. ČTK to řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Lidé chtějí méně růstu za více pohodlí, říká Greenspan o budoucnosti kapitalismu

29.1.2012 09:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
I když centrální plánování není věrohodným uspořádáním ekonomických vztahů, intelektuální bitva kapitalismu ve své ryzí svobodné formě s dalšími rivaly má k vítězství velmi daleko, tvrdí bývalý šéf amerického Fedu.

Náhlý konec aerolinek Spanair nechal na pospas 22.000 cestujících

29.1.2012 08:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Barcelona - Náhlý konec španělské letecké společnosti Spanair nechal během víkendu na pospas na letištích nejméně 22.000 cestujících. Informovala o tom dnes agentura AFP. Konec provozu oznámily aerolinky kvůli velkým finančním potížím. Vědět o tom ale daly jen s půlhodinovým předstihem, než v pátek jejich letadla definitivně dosedla na zem.

EKONOM: 10 rad, jak se zbavit závislosti na mobilním telefonu

28.1.2012 22:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Donedávna převážně oceňovaný benefit - služební mobil - se pro mnohé zaměstnance stává noční můrou. Stírá totiž hranice mezi prací a volným časem. Pro zaměstnance sice znamená cestu, jak za hovorné ušetřit několik stokorun, zároveň se ale zavazují, že budou stále na příjmu.

Řecko vystoupí z eurozóny a Portugalsko zřejmě také, tvrdí americký ekonom Roubini

28.1.2012 20:57Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle prominentního amerického ekonoma Nouriela Roubiniho Řecko vystoupí z eurozóny a pravděpodobně ho bude následovat i Portugalsko. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

Hnutí Anonymous útočí na další státy, zablokovalo webové stránky slovenské vlády

28.1.2012 20:43Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Slovenské vládě nefungují po útoku hnutí Anonymous webové stránky. Jde o odstavení dalších oficiálních stránek jednoho ze států, které se hodlají připojit k protipirátské smlouvě ACTA. Slovensko bude o smlouvě teprve jednat, vládní strana Svoboda a spravedlnost dosud omezování internetu odmítala.

FOTO: Česká radost na Australian Open. Štěpánek slavil zisk prvního grandslamu kariéry

28.1.2012 19:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Emotivní výkřik, radost, vítězný taneček a nakonec i slzy štěstí. Tak vypadala oslava vůbec prvního grandslamového titulu Radka Štěpánka v kariéře. Podívejte se, jak daviscupový reprezentant společně s partnerem Leandrem Paesem slavili vítězství na Australian Open.
Neděle 22. září 2024 Praha 22:34,New York16:34