Zprávy dne

Strana 12989

Koncertní sál z plynojemu. Podnikatel Světlík chce změnit Ostravu k nepoznání

29.1.2012 14:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Průmyslová část Vítkovic se brzy razantně změní. Za půl miliardy korun se část bývalého průmyslového areálu změní ve společenské centrum o třech budovách. 700 milionů pak bude stát výstavba nového vědeckého centra. Mozkem celého projektu je šéf vítkovických železáren Jan Světlík.

Energostat: Nejlevnější teplo je v Pardubicích a Chrudimi

29.1.2012 14:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Nejméně za dodávky tepla platí v Česku obyvatelé Pardubic, Chrudimi a Hradce Králové, kde se topí hnědým uhlím. Naopak nejvíce platí domácnosti v Jablonci nad Nisou a v Liberci, kde se teplo vyrábí z plynu. Vyplývá to z údajů českého energetického portálu Energostat. Průměrná cena tepla v ČR nyní činí 571 korun za gigajoule.

Westinghouse podepíše s Metrostavem dohodu o Temelínu

29.1.2012 14:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tuzemská stavební společnost Metrostav v pondělí podepíše dohodu o budoucí spolupráci s americkou firmou Westinghouse, která se uchází o dostavbu jaderné elektrárny Temelín. Westinghouse již smlouvu o budoucí spolupráci v případě získání zakázky o dostavbě Temelína podepsal například se strojírenskou firmou Vítkovice a I&C Energo.

Írán váhá se zákazem vývozu ropy do EU

29.1.2012 14:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Íránští poslanci odkládají zákon zakazující vývoz ropy do států Evropské unie. Informuje o tom agentura AFP.

Životopisy jsou v USA na ústupu. Firmy se víc spoléhají na sociální sítě

29.1.2012 14:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Americké firmy pomalu upouštějí od používání klasických životopisů. Kromě předchozích pracovních míst zaměstnavatelé chtějí také vědět, jestli zájemce zapadne mezi ostatní, nebo co ho zajímá. Firmy tedy začínají tedy spoléhat více na videa, blogy a sociální sítě.

Sokolovská uhelná chystá stavbu bioplynové stanice za 100 mil. Kč

29.1.2012 13:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Sokolov - Sokolovská uhelná (SU) chystá stavbu bioplynové stanice, kterou bude provozovat její sekce rekultivace. Ta se stará rovněž o zemědělské plochy ve vlastnictví těžební společnosti. Náklady na projekt se pohybují kolem 100 milionů…

Ceny ropy by podle Íránu mohly vzrůst až ke 150 dolarům

29.1.2012 13:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Teherán - Ceny ropy by mohly kvůli embargu Evropské unie na dovoz íránské ropy vzrůst na 120 až 150 dolarů za barel. Podle íránské tiskové agentury IRNA to dnes řekl náměstek ministra ropného průmyslu Ahmad Kalibání.

Životopisy jsou pro některé firmy v USA přežitek

29.1.2012 13:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Žadatelé o zaměstnání v některých amerických firmách se v poslední době obejdou bez životopisu. Společnosti se místo tradičního souhrnu dosavadních pracovních pozic a zkušeností při hodnocení uchazečů stále více využívají sociální sítě jako LinkedIn či internetové dotazníky. Informoval o tom deník The Wall Street Journal.

Řecko se dohodlo na razantním snížení soukromého dluhu. Potřebuje další peníze

29.1.2012 12:46Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Řecko se dohodlo na podmínkách, za kterých sníží svůj dluh. Vymění své současné státní dluhopisy za nové, jejichž nominální hodnota bude poloviční. Jde o jeden z požadavků Mezinárodního měnového fondu, které Řecko musí splnit, aby získalo druhý balík finanční pomoci v hodnotě vyšší než 3 biliony korun.

Kalousek: Česká ekonomika letos vykáže kladnou nulu

29.1.2012 12:44Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká ekonomika by v letošním roce měla "představovat kladnou nulu, respektive pár desetin procenta v plusu". V nedělním pořadu televize Prima Family Partie to uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Kalousek připustil sníženou DPH při zvýšení základní sazby

29.1.2012 12:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) připustil možnost snížené sazby daně z přidané hodnoty pro léky, knihy a noviny, pokud by se základní sazba této daně zvýšila v dalších letech například na 19 procent. Podmiňuje to ale shodou vládní koalice. Podle zákona pro příští rok má být sazba DPH jednotná ve výši 17,5 procenta.

ČSSD chce nadále zachovat sníženou sazbu DPH, uvedl Sobotka

29.1.2012 12:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Prioritou ČSSD je podle jejího předsedy Bohuslava Sobotky zachovat sníženou sazbu daně z přidané hodnoty (DPH). Sobotka to uvedl v nedělním pořadu televize Prima Family Partie.
Neděle 22. září 2024 Praha 22:29,New York16:29