Zprávy dne

Strana 12988

Írán potvrzuje hrozbu: Zastavíme vývoz ropy do EU

29.1.2012 19:33Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Íránský ministr ropného průmyslu se v neděli přidal k hlasům, které z islámské země oznamují brzké zastavení dodávek ropy do Evropské unie. Informuje o tom agentura AFP.

Írán brzy omezí export ropy do některých zemí

29.1.2012 18:47Zdroj: E15Detail zprávy
Írán v brzké době omezí vývoz ropy do "některých zemí". Sdělil to dnes íránský ministr ropného průmyslu Rostam Kásemí. Teherán minulý týden pohrozil okamžitým zastavením dodávek do zemí Evropské unie odvetou za to, že země EU schválily s platností od července embargo na íránskou ropu.

Írán podle ministra omezí vývoz ropy do "některých zemí"

29.1.2012 18:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Teherán - Írán v brzké době omezí vývoz ropy do "některých zemí". Sdělil to dnes íránský ministr ropného průmyslu Rostam Kásemí. Teherán minulý týden pohrozil okamžitým zastavením dodávek do zemí Evropské unie odvetou za to, že země EU schválily s platností od července embargo na íránskou ropu.

Katarský fond koupí londýnskou Credit Suisse

29.1.2012 18:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Katarský suverénní fond Katar Investment Authority (QIA) je v závěrečné fázi koupě londýnské pobočky Credit Suisse, dohoda může být podepsána za pár týdnů. Informovala o tom v neděli agentura Reuters s odvoláním na dva zdroje seznámené s jednáním.

Euro mělo platit jen v šesti zemích, říká šéf Goldman Sachs Asset Management

29.1.2012 18:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jim O´Neill z Gold­man Sachs Asset Management tvrdí, že euro mělo sdílet jen šest zemí - Benelux, Rakousko, Německo a Francie. V rozhovoru pro HN O´Neill také mluvil o nutnosti restrukturalizovat řecký dluh.

Řekové dosáhli shody ohledně nových úsporných opatření

29.1.2012 17:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecký premiér Lukas Papadimos v neděli uvedl, že bylo dosaženo shody mezi řeckými politiky ohledně nových úsporných opatření potřebných pro druhý záchranný balík a odvrácení defaultu. Informovala o tom agentura AFP.

Lídři zemí EU se sjíždějí do Bruselu, budou řešit krizi. Summit okoření generální stávka

29.1.2012 16:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Představitelé zemí EU se sjíždějí na první letošní eurosummit. Bude se na něm dolaďovat dohoda na přísnějších rozpočtových pravidlech, řeč jistě bude i o možném bankrotu Řecka. Průběh summitu může zkomplikovat generální stávka v Belgii, která uzavře letiště a demonstranti chystají blokovat příjezdové cesty.

Německé firmy letos očekávají růst exportu

29.1.2012 16:31Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německo, druhý největší vývozce na světě, očekává díky vzestupu na rozvíjejících se trzích a rodícímu se americkému oživení zdravý růst zahraniční poptávky po jeho zboží. Informovala o tom v neděli agentura AFP s odvoláním na německý zpravodajský časopis Der Spiegel.

Německo se vůči tlaku na zvýšení ESM staví vyhýbavě

29.1.2012 15:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín/Davos - Německá kancléřka Angela Merkelová se před pondělním mimořádným summitem Evropské unie postavila k sílícím výzvám na zvýšení záchranných fondů eurozóny opět vyhýbavě. K jejich posílení o víkendu na končícím Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu vyzvala měnovou unii šéfka Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeová a nejvyšší finanční činitelé USA, Británie a Japonska.

Ceny ropy by mohly vzrůst na 120 až 150 dolarů za barel

29.1.2012 15:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ceny ropy by podle náměstka íránského ministra ropného průmyslu Ahmada Kalibáního mohly kvůli embargu Evropské unie na dovoz ropy z Íránu stoupnout na 120 až 150 dolarů za barel. Informovala o tom v neděli agentura Reuters s odvoláním na íránskou agenturu IRNA.

EKONOM: Evropa nás vnímá jako zkorumpovanou zemi, přiznává Martin Jahn

29.1.2012 15:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Rozhovor týdeníku Ekonom s nejvýše postaveným Čechem v koncernu Volkswagen o autech za časů krize, o budoucnosti eura i o korupci a o perspektivách automobilového průmyslu.

Mag Consulting: Nepokoje poškodily Egypt a Tunisko, Řecko nikoliv

29.1.2012 15:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Loňské protivládní demonstrace a nepokoje v Egyptě a Tunisku se negativně odrazily na důvěře turistů a měly za následek výrazný pokles jejich počtu. V případě Egypta se počet příjezdů meziročně snížil o 33 procent a v případě…
Neděle 22. září 2024 Praha 22:21,New York16:21