Zprávy dne

Strana 12987

Evropa se chystá na další summit EU

30.1.2012 07:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Týden začne v pondělí pro Evropu velmi důležitým bruselským summitem Evropské unie. Ten by se měl zaměřit především na ekonomický růst a zaměstnanost, evropští lídři by navíc měli dolaďovat podobu paktu rozpočtové disciplíny.

Boj o euro pokračuje: Evropa ladí rozpočtovou kázeň, Řecko řeší národní hrdost

30.1.2012 06:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vrcholní političtí představitelé zemí Evropské unie v pondělí startují další kolo jednání - v Bruselu začíná první letošní eurosummit. Kromě nové smlouvy o rozpočtové disciplíně se premiéři a prezidenti budou bavit i o tom, jak v krizi podpořit zaměstnanost a konkurenceschopnost Evropy.

Evropa se chystá na další summit Evropské unie

30.1.2012 06:44Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Týden začne v pondělí pro Evropu velmi důležitým bruselským summitem Evropské unie. Ten by se měl zaměřit především na ekonomický růst a zaměstnanost, evropští lídři by navíc měli dolaďovat podobu paktu rozpočtové disciplíny.

Vláda plánuje propojit stavební spoření s důchody

30.1.2012 06:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Stát plánuje propojení dotovaného stavebního spoření s penzijní reformou. Od tohoto kroku si slibuje zvýšení motivace lidí, aby si více spořili na důchod. Informace přineslo pondělní vydání Hospodářských novin (HN).

Stát se chystá propojit stavební spoření s důchody. A zvažuje to i se školným

30.1.2012 06:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Původně chtěl stát omezit použití státní podpory ze stavebního spoření jen na bydlení. Nyní stát plánuje jeho využití k zabezpečení na stáří - státní příspěvek by si lidé mohli převést do třetího pilíře. Mladí jej mohou využít na školné.

Londýnští hoteliéři mohou na olympiádě prodělat

30.1.2012 06:26Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Organizační tým Letních olympijských her v Londýně přecenil počet hotelových pokojů pro funkcionáře a zrušil na 120 000 rezervací. Britský list The Independent v pondělí upozorňuje, že hotelový sektor už se z propadu cen možná nestihne vzpamatovat.

Plán na levný internet pro živnostníky se hroutí. CzechInvest vyřadil všechny nabídky

30.1.2012 06:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Agentura CzechInvest ani za půl roku nevybrala vítěze půlmiliardové zakázky na dotovaný internet pro živnostníky a malé firmy. Po podzimní nečinnosti se CzechInvest probral až v půlce ledna, kdy z formálních důvodů vyřadil ze soutěže o zakázku všech pět uchazečů, kteří podali nabídky.

Westinghouse podepíše s Metrostavem dohodu o Temelínu

30.1.2012 04:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tuzemská stavební společnost Metrostav dnes podepíše dohodu o budoucí spolupráci s americkou firmou Westinghouse, která se uchází o dostavbu jaderné elektrárny Temelín. Westinghouse již smlouvu o budoucí spolupráci v případě získání zakázky o dostavbě Temelína podepsal například se strojírenskou firmou Vítkovice a I&C Energo.

ČSÚ dnes bude informovat o loňské zemědělské produkci

30.1.2012 04:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český statistický úřad dnes oznámí, jak se v loňském čtvrtém čtvrtletí a celém roce 2011 vyvíjela tuzemská zemědělská produkce. O rok dříve se výroba masa meziročně snížila o 3,1 procenta na 538.554 tun v jatečné hmotnosti, nejvýrazněji klesla produkce hovězího. Nákup mléka se v roce 2010 meziročně snížil o 1,8 procenta na 2,25 miliardy litrů.

Lídři EU na summitu doladí nový pakt rozpočtové kázně

30.1.2012 04:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Šéfy států a vlád zemí Evropské unie dnes čeká mimořádný summit, který by měl být věnován ve světle dopadů dluhové krize hlavně tématům, jako jsou zaměstnanost a konkurenceschopnost v Evropě. Šéfové států či vlád zemí Evropské unie budou také dolaďovat definitivní podobu vznikajícího paktu rozpočtové kázně, jehož cílem je v reakci na dluhovou krizi a její dopady zpřísnit rozpočtovou disciplínu.

Budou se na Moravě vyrábět vírníky? Jihlavan Airplanes sází po Americe na Čínu

30.1.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ultralehká letadla nakupují v USA hlavně důchodci. "Náš důchodce je v 80 letech rád, že chodí, v Americe létá," říká ředitel Jihlavan Airplanes Petr Bernat. Firma nyní zvažuje, zda začne vyrábět hybridy mezi letadlem a vrtulníkem pro americko-čínské konsorcium.

Sarkozy oznámil finanční daň a vyšší DPH

29.1.2012 21:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vláda francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho se chystá zavést daň z finančních transakcí a zvýšit daň z přidané hodnoty. Sarkozy to v neděli oznámil v televizním rozhovoru, z něhož cituje agentura AFP.
Neděle 22. září 2024 Praha 22:36,New York16:36