Zprávy dne

Strana 12979

Lídři EU schválili nová pravidla: Souhlasí 25 zemí, proti je Británie, jen Česko váhá

30.1.2012 21:27Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dohodu na rozpočtové odpovědnosti podepíše 25 států, uvedli prezident EU Herman von Rompuy a francouzský prezident Nicolas Sarkozy. Mimo smlouvu stojí Británie a Česko. Premiér Nečas neřekl jasné "ne",

Lídři Evropské unie se dohodli na nové fiskální smlouvě

30.1.2012 20:53Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Představitelé Evropské unie se na pondělním bruselském summitu EU dohodli na nové fiskální smlouvě k posílení rozpočtové zodpovědnosti pro všechny země EU mimo Británie. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na dva diplomatické zdroje z EU.

Čína podle odvolacího úřadu porušuje pravidla WTO

30.1.2012 20:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Světová obchodní organizace (WTO) potvrdila rozhodnutí, že Čína svými restrikcemi na vývoz některých průmyslových surovin, například koksu, bauxitu, hořčíku, manganu, kazivce, křemíku a zinku, porušila pravidla WTO. Informovaly o tom v pondělí agentury AFP a Reuters.

ČSA získaly další peníze. Prodaly charterovou přepravu Českému aeroholdingu

30.1.2012 20:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
ČSA v poslední době vydělávají převodem na aeroholding stamiliony korun. Už v závěru roku 778 milionů korun za své dceřiné společnosti Czech Airlines Handling a CSA Services. Ještě do konce dubna pak dostanou další stamiliony za údržbu letadel ve firmě Czech Airlines Technics, podle posledního posudku by mohlo jít o částku 400 milionů korun.

V Česku je přes 16 tisíc dolarových milionářů. Privátní bankéře využívá zhruba polovina

30.1.2012 20:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Naprostá většina bank v Česku nabízí služby privátního bankéře, ale jen v případě, že mu klient svěří určitý počet milionů korun. Nejnižší, a to milionový limit, má Volksbank. Nejvíce požaduje naopak rakouská privátní banka Gutmann, a to milion eur.

Aerolinkám Malév, které chce koupit Travel Service, došly peníze. Vláda ale naznačila podporu

30.1.2012 20:03Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jen pár hodin po tom, co maďarská vláda zahájila přípravu k restrukturalizaci dlouhodobě ztrátového Malévu s cílem zabránit bankrotu, management podniku oznámil, že od února má nedořešené financování. Už několik měsíců se spekuluje o tom, že zájem o maďarské aerolinky má český Travel Service.

Lídři na summitu EU souhlasili se zahájením ESM od července

30.1.2012 19:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vedoucí představitelé EU se dohodli na bruselském summitu, že trvalý evropský záchranný fond, tzv. Evropský stabilizační mechanismus (ESM), zahájí svou činnost v červenci letošního roku. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters s odvoláním na tři diplomatické zdroje z EU.

ČSA prodaly Holidays Czech Airlines Českému aeroholdingu

30.1.2012 19:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České aerolinie prodaly Českému aeroholdingu za 530 milionů korun svoji dceřinou společnost Holidays Czech Airlines, která se zaměřuje na charterové lety. Serveru iDnes.cz transakci potvrdila mluvčí Českého aeroholdingu Michaela Lagronová. Částka je už zaplacená, cena vyplynula ze znaleckého posudku.

Analytik: Portugalsko je pro Evropskou unii nebezpečné stejně jako Řecko

30.1.2012 19:11Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Portugalsko je pro ekonomiku Evropské unie stejně nebezpečné jako Řecko. Vzhledem k vývoji jeho ekonomiky je nepravděpodobné, že by dokázalo svůj vnitřní dluh řešit například pomocí dluhopisů, bude ho muset restrukturalizovat, citovala v pondělí agentura Reuters analytika ING Alessandra Giansantiho.

V rozpočtu EU je až 82 miliard eur na zaměstnanost a konkurenceschopnost

30.1.2012 19:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V rozpočtu Evropské unie je 82 miliard eur, které by mohly být použity k nastartování zaměstnanosti a konkurenceschopnosti. Informovala o tom v pondělí agentura AFP.

Aerolinkám Malév došly peníze, vláda ale naznačila podporu

30.1.2012 19:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Budapešť - Maďarská státní letecká společnost Malév je bez peněz. Jen pár hodin po tom, co vláda zahájila přípravu k restrukturalizaci dlouhodobě ztrátového podniku s cílem zabránit bankrotu, management podniku oznámil, že od února má nedořešené financování. Kabinet firmu považuje za strategicky důležitou a naznačil jí podporu. Malév se na ročním obratu budapešťského letiště podílí asi ze 40 procent.

Západoevropské akcie zahájily týden poklesem

30.1.2012 18:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie zahájily týden poklesem a jsou nejníže za poslední dva týdny. K nervozitě na burzách přispívá opět vývoj kolem Řecka, které se snaží se soukromými věřiteli dokončit jednání o seškrtání dluhu. Dohoda je v zásadě hotova, nově se ale objevuje napětí mezi Aténami a Berlínem.
Neděle 22. září 2024 Praha 18:25,New York12:25