Zprávy dne

Strana 12978

Americké akcie zaznamenaly pokles

31.1.2012 06:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během pondělního obchodování na burze mírně klesaly. Informovala o tom v noci na úterý agentura Reuters.

"Pracovní" sociální síť LinkedIn je už v češtině. Využívá ji už 250 tisíc Čechů

31.1.2012 06:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
LinkedIn v Česku používá 13 procent "profesionálů", proto je zde prostor k růstu. Pomoci tomu má česká lokalizace, říká šéf pro region EMEA Ariel Eckstein. Čeština je šestnáctý jazyk, ve kterém je LinkedIn dostupný.

Dnes končí termín pro podání daňového přiznání daně z nemovitosti

31.1.2012 05:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - V Česku dnes vyprší termín pro podání daňových přiznání daně z nemovitosti za loňský rok. Povinnost podat přiznání má každý nový poplatník nebo ten, u něhož oproti minulému roku nastala nějaká změna, v případě opoždění…

MF zveřejní novou prognózu,letošní vývoj odhaduje na kladnou nulu

31.1.2012 04:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo financí dnes odpoledne zveřejní novou makroekonomickou prognózu. Ministr financí Miroslav Kalousek počítá s tím, že česká ekonomika by měla v roce 2012 skončit kladnou nulou, respektive pár desetin procenta v plusu. Podle poslední prognózy MF z října loňského roku by měla česká ekonomika letos vzrůst o jedno procento. Ještě v červenci počítalo s 2,5procentním hospodářským růstem.

E15: Z ŘSD se v příštím roce stane státní podnik

31.1.2012 01:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) chce v příštím změnit příspěvkovou organizaci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na státní podnik. Informuje o tom deník E15. Podle původního plánu se mělo ŘSD změnit na akciovou společnost, což by ovšem nebylo pro ministerstvo dopravy výhodné.

MfD: Prodej Sazky napadl DF Deutsche Forfait

31.1.2012 01:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Prodej Sazky napadl žalobou německý obchodník s pohledávkami DF Deutsche Forfait. Společnosti se nelíbí, že by nezajištění věřitelé měli dostat pouze 25 procent svých pohledávek, píše Mladá fronta Dnes (MfD). Sazka dluží DF Deutsche Forfait přes 62 milionů korun.

HN: Czech Coal jedná s ČEZ o koupi Počerad i Chvaletic

31.1.2012 00:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Uhelná společnost Czech Coal jedná s energetickým gigantem ČEZ o koupi dvou elektráren. Již dříve se spekulovalo o prodeji elektrárny Počerady, nyní se jedná i o prodeji elektrárny Chvaletice. Informují o tom Hospodářské noviny (HN). Podle jejich zdroje začal majitel Czech Coal Pavel Tykač vyjednávat se šéfem ČEZ Danielem Benešem již v prosinci.

Sarkozy odmítl stálý dohled EU nad řeckým rozpočtem

30.1.2012 22:57Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francouzský prezident Nicolas Sarkozy zamítl německý návrh, aby Evropská unie měla nad rozpočtem Řecka stálý dohled s tím, že by to bylo nedemokratické. Informovala o tom v pondělí agentura AFP.

EU chce do konce týdne shodu na druhém řeckém záchranném balíku

30.1.2012 22:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Lídři Evropské unie na dnešním summitu v Bruselu vyzvali ministry financí členských zemí eurozóny, aby do konce týdne dokončili práce na druhém záchranném balíku pro zadlužené Řecko. Novinářům to po summitu řekl unijní prezident Herman Van Rompuy.

Česká republiká odmítá vstoupit do fiskální unie

30.1.2012 22:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká republika se podle švédského premiéra připojila k Británii a odmítá se připojit k fiskální unii. Informovala o tom v pondělí agentura AFP.

Česká republiká odmítá vstoupit do fiskální unie, tvrdí švédský premiér

30.1.2012 21:51Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká republika se podle švédského premiéra připojila k Británii a odmítá se připojit k fiskální unii. Informovala o tom v pondělí agentura AFP.

VIDEO: Jak vzniká milionový šperk. Krok za krokem

30.1.2012 21:35Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Výroba diamantového šperku trvá okolo dvou týdnů. Plzeňská společnost Diamonds International Corporation D.I.C. se kromě výroby zabývá hlavně obchodem s diamanty. Více o tom, jak se z lékaře stal majitel této proslulé firmy, se dozvíte v úterní příloze Hospodářských novin Praha.
Neděle 22. září 2024 Praha 16:36,New York10:36