Zprávy dne

Strana 12968

Těžba hnědého uhlí loni vzrostla o více než šest procent

1.2.2012 10:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Těžba hnědého uhlí v tuzemsku v loňském roce vzrostla o 6,5 procenta na 46,6 milionu tun. Produkce černého uhlí se naopak snížila o 1,5 procenta na 11,26 milionu tun. Vyplývá to ze statistik ministerstva průmyslu a obchodu. Dařilo se zejména Severočeským dolům, které loni zaznamenaly nejlepší výsledky ve své osmnáctileté historii.

Index nákupních manažerů pro ČR v lednu klesl na 48,8 bodu

1.2.2012 10:15Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Index nákupních manažerů v průmyslu (PMI) pro Českou republiku v lednu klesl z prosincových 49,2 na 48,8 bodu, ve středu o tom informovala společnost Markit, která index zpracovává pro banku HSBC. Trh počítal s růstem na 50,5 bodu.

MMF: Řecko musí urychlit strukturální reformy

1.2.2012 10:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecko musí podle Mezinárodního měnového fondu (MMF) nutně urychlit strukturální reformy a částečně zpomalit snižování rozpočtového deficitu. Informovala o tom ve středu agentura Reuters s odvoláním na středeční vydání řeckého listu Kathimerini.

Český Lasvit v Dubaji prudce roste. Nemáme konkurenci, říká šéf pobočky Horna

1.2.2012 10:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"Kdybych byl trochu namyšlený, tak bych řekl, že žádnou konkurenci nemáme," popisuje situaci české firmy Lasvit ředitel její dubajské pobočky Vadim Horna. Ta zaznamenává prudký růst obratu na Arabském poloostrově, a to i díky účasti na prestižním projektu Etihad Towers v Abú Dhabi.

DTZ: Plocha skladů a výrobních hal v Česku letos překročí čtyři miliony čtverečných metrů

1.2.2012 09:50Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Magická hranice čtyř milionů čtverečných metrů ve skladech a výrobních halách na území České republiky padne s největší pravděpodobností v letošním roce. Vyplývá to z analýzy mezinárodní poradenské společnosti DTZ zveřejněné ve středu.

Japonské akcie ve středu spíše stagnovaly

1.2.2012 09:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Japonské akcie během středečního obchodování spíše stagnovaly, index Nikkei přidal 0,08 procenta. Informovaly o tom agentury AFP a Reuters.

MMF: Řecko musí zpomalit snižování deficitu, urychlit reformy

1.2.2012 09:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecko musí v rámci chystaného druhého úvěrového programu urychlit strukturální reformy, které v zadlužené zemi podpoří ekonomický růst a zvýší konkurenceschopnost, a zpomalit snižování rozpočtového deficitu, které oživení ekonomiky naopak brání. Řekl to pro dnešní vydání řeckého listu Katimerini šéf inspekčního týmu Mezinárodního měnového fondu Poul Thomsen.

Fitch snížila rating belgické KBC, vlastníkovi ČSOB

1.2.2012 09:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Agentura Fitch snížila rating belgické finanční skupině KBC, která vlastní českou ČSOB, z "A" na "A-". Fitch stejně snížila rating i další belgické finanční skupině Dexia. Píše o tom dnes místní deník Le Soir.

HighSky Brokers vstoupí na varšavskou burzu NewConnect už ve druhém čtvrtletí letošního roku

1.2.2012 08:58Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká společnost HighSky Brokers plánuje vstoupit na varšavskou burzu NexConnect už ve druhém čtvrtletí letošního roku, celkem hodlá upsat akcie za 20 až 25 milionů korun. Agentuře Mediafax to řekl člen představenstva společnosti Krzysztof Kochan.

Facebook míří na burzu. Emisi akcií povede pět firem v čele s Morgan Stanley

1.2.2012 08:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Již ve středu by měl Facebook předat burzovním úřadům dokumenty ke vstupu na burzu. Očekávaná hodnota primární nabídky je pět miliard, i když media spekulují až o dvojnásobné částce. Nyní jde o první krok procesu, podle odhadů by vstup na burzu měl reálně proběhnout v květnu.

Shrnutí obchodování v USA

1.2.2012 08:56Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Krátké shrnutí: Americké akcie po počáteční pozitivní náladě přenesené z Evropy zasáhly zveřejněné údaje z ekonomiky, když spotřebitelská důvěra byla nižší než odhady a také index nákupních manažerů z oblasti…

Finanční trhy odstartovaly rok úspěšně

1.2.2012 08:55Zdroj: E15Detail zprávy
Lednový efekt na finančních trzích letos zafungoval lépe než v jiných letech. Riziková aktiva mají za sebou jeden z nejúspěšnějších startů do nového roku za poslední půlstoletí.
Neděle 22. září 2024 Praha 12:22,New York06:22