Zprávy dne

Strana 12954

HN: Bendl chce odvolat šéfa Budějovického Budvaru Bočka

3.2.2012 00:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice - Ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) se chystá odvolat dlouholetého šéfa Budějovického Budvaru Jiřího Bočka. Stát by se tak mohlo už v nejbližších dnech. Důvodem jsou prý například vleklé spory o známku Budweiser Bier s americkým pivovarem Anheuser Busch. Bočkův nástupce zatím není znám, spekuluje se o tom, že by se jím mohl stát jihočeský podnikatel Pavel Dlouhý, píšou Hospodářské noviny (HN).

Americké akcie zaznamenaly smíšené výsledky

3.2.2012 00:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během čtvrtečního obchodování na burze kolísaly a zaznamenaly smíšené výsledky. Informuje o tom v noci na pátek agentura Reuters.

AVG se debut na burze nepovedl

2.2.2012 22:23Zdroj: E15Detail zprávy
Akcie technologické společnosti AVG Technologies si dnes odbyly debut na newyorkské burze. První obchodní den AVG se do historie nezapíše jako úspěšný.

Vymaloval sídlo Facebooku. Místo peněz si vzal akcie, vynesou mu 200 milionů dolarů

2.2.2012 19:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Umělec dostal v roce 2005 na výběr - zda si za vymalování sídla Facebooku vezme několik tisíc dolarů, anebo akcie v tehdy zhruba stejné hodnotě. Tehdy firmu považoval za "směšnou a zbytečnou", přesto se rozhodl pro akcie. Jeho podíl nyní má hodnotu kolem 200 milionů dolarů.

EKONOM: První restaurace v Česku už začaly servírovat jídelní lístek v iPadu

2.2.2012 18:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Firma iMenu, rozjela v Česku byznys se speciální aplikací, kdy do iPadu nahraje celý jídelní lístek. O projekt již projevil zájem investor z Londýna a poskytl finanční "injekci" ve výši půl milionu korun. V současné době jsou touto technologickou novinkou vybaveny tři podniky v Praze. Reakce hostů jsou vesměs pozitivní. Podle autorů projektu tablety zvyšují nejen prestiž restaurace, ale přispívají také k většímu počtu objednávek.

Evropské akcie se vyhouply na svá šestiměsíční maxima

2.2.2012 18:53Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy ve čtvrtečním obchodování stouply na své maximum za posledních šest měsíců. Akcie podpořila podle agentury Reuters mimo jiné i zpráva z amerického trhu práce.

ČNB stejně jako Kalousek: Ekonomika letos bude stagnovat, ale příští rok krize odejde

2.2.2012 18:44Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
ČNB následuje ministerstvo financí, které rovněž zhoršilo odhad vývoje ekonomiky pro letošní rok. MF také počítá se stagnací ekonomiky, respektive s mírným růstem hrubého domácího produktu o 0,2 procenta. Obě institutce ale počítají, že krize příští rok odezní a ekonomika poroste o víc než 1,5 %.

Euro po Bernankeho projevu mírně vzrostlo

2.2.2012 18:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes po projevu šéfa centrální banky USA (Fed) Bena Bernankeho posílila. Během dne se však pohybovala jako na houpačce v reakci na zprávy z USA a Evropy. Na euro také stále tlačí obavy, zda se Řecku podaří dokončit dohodu o restrukturalizaci dluhu se soukromými věřiteli.

STK budou kontrolovat v budoucnu více věcí než doposud

2.2.2012 18:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Stanice technické kontroly (STK) budou kontrolovat v budoucnu například účinnost tlumičů nebo měřit propustnost světla u skel. Vyplývá to z návrhu vyhlášky ministerstva dopravy, která byla zveřejněna na vládním webu. Jejím cílem je sjednotit postup stanic technických kontrol při prohlídkách vozidel v rámci EU. Vyhláška dosavadní kontrolní úkony přečíslovává, některé nově formuluje a zároveň definuje i zcela nové.

MF navrhuje využít stavební spoření na stáří i studium

2.2.2012 18:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo financí předložilo vládě návrh novely zákona o stavebním spoření, která počítá se zavedením účelového využití státního příspěvku ke stavebnímu spoření. Ten by přitom bylo možné využít nejen na bytové účely, ale i na úhradu školného nebo jako úspory na stáří. Zákon rovněž navrhuje, aby do systému stavebního spoření mohly vstoupit i univerzální banky. Vyplývá to z informací na internetových stránkách vlády.

Gazprom zvýšil dodávky plynu do Evropy

2.2.2012 17:53Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ruská společnost Gazprom zvýšila dodávky plynu do Evropy, aktuálně dodává 180 miliard metrů krychlových ročně oproti 150 miliardám metrů krychlových v roce 2011. Společnost o tom informovala ve čtvrtek v reakci na středeční zprávy o omezení dodávek ruského plynu do Evropy.

Rally pokračuje

2.2.2012 17:53Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza také dnes pokračovala v růstu a připisuje si tak poměrně solidní růst o 1,54 % na závěrečnou hodnotu 998,40 Kč. Vyjma samotného úvodu obchodování se podpoře kupců nadále těší akcie Erste Bank. Titul v konečném součtu…
Neděle 22. září 2024 Praha 03:53,New York21:53