Zprávy dne

Strana 12947

Globální ekonomická aktivita v lednu na maximu za 11 měsíců

3.2.2012 18:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Globální ekonomická aktivita soukromého sektoru vzrostla v lednu na maximum za 11 měsíců. Výrazný růst zaznamenaly zejména nové zakázky a zaměstnanost, uvedla dnes banka JP Morgan, která shrnuje indexy nákupních manažerů (PMI) z nejvýznamnějších zemí světa.

Česká pozice:Tendr ČEZ na poradenství vyhrála BNP Paribas

3.2.2012 18:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Francouzská investiční banka BNP Paribas v případě potřeby pomůže energetické společnosti ČEZ vyhledat finančního partnera pro výstavbu dalších bloků jaderné elektrárny Temelín, zvítězila v tendru na odborného poradce. Uvedl to dnes server Česká pozice. Smlouva mezi ČEZ a BNP Paribas zatím není podepsána.

Evropské akcie díky trhu práce USA výrazně vzrostly

3.2.2012 18:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie zakončily týden silným růstem a jejich hlavní index za celý týden získal nejvíce od konce prosince. Investory optimisticky naladily dnešní údaje o silném růstu amerického trhu práce.

Pirate Bay definitivně prohrál soud, hrozí mu uzavření

3.2.2012 17:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Švédský nejvyšší soud odmítl odvolání zakladatelů portálu Pirate Bay. Jeho šéfům hrozí pokuty a vězení za porušování autorských práv, informuje v pátek webový portál escapistmagazine.com.

Polská burza uzavřela jen těstě v plusu

3.2.2012 17:38Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
WIG 20 posílil o 0,14 % na 2374,47 b.brbrpNakonec se polská burza udržela v kladném teritoriu a tím pádem si připsala sedmou růstovou seanci. V součtu tak tento týden poskočilo Polsko o 3 %. brNejvíce vyrostly akcie poskytovatele informačních...

Data z trhu práce pomohly i evropským trhům

3.2.2012 17:32Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Evropské trhy dnes byly nakloněny spíše vybírání zisků, když v průběhu dne oscilovaly kolem nuly. Nicméně jasně pozitivní signál daly investorům data z trhu práce v USA, soukromý sektor vytvořil 257 tis. pracovních míst a téměř dvojnásobně…

Dolar zpevnil díky příznivým údajům o americké ekonomice

3.2.2012 17:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Americký dolar dnes posílil vůči euru i japonskému jenu díky překvapivě příznivé zprávě o lednovém vývoji trhu práce ve Spojených státech. Ta podle některých investorů naznačila, že americká centrální banka (Fed) by mohla zvýšit úrokové sazby dříve, než se předpokládalo.

Pravidelný týdenní komentář k trhu

3.2.2012 16:43Zdroj: AtlantikDetail zprávy
První únorový týden se linul v pozitivním gardu po pondělním kladném vyznění mimořádného summitu EU, kde můžeme říci, že došlo k dohodě 25 členů EU nad koordinací fiskálních politik jednotlivých států především eurozóny. Domácí…

Soud povolil prodej výroby na míru zkrachovalého Oděvního podniku

3.2.2012 16:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Prostějov - Insolvenční správkyně zkrachovalého Oděvního podniku Prostějov (OP) Miloslava Horská může začít s prodejem poslední funkční části někdejší největší tuzemské textilky, výroby na míru. Rozhodl o tom dnes brněnský krajský soud. ČTK informaci získala z insolvenčního rejstříku.

EU chce přezkoumat nová pravidla Googlu pro osobní údaje

3.2.2012 16:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Skupina regulátorů z Evropské unie vyzvala americkou internetovou společnost Google, aby odložila spuštění svých nových pravidel pro práci s osobními údaji. Regulátoři chtějí nejprve přezkoumat, zda tato pravidla neporušují evropské zákony o ochraně osobních údajů. Informovaly o tom dnes agentury AP a Reuters.

DPP: Praskliny nemají podvozky metra vyrobené v Německu

3.2.2012 16:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Trhliny na podvozcích souprav pražského metra se objevily zatím jen u vozů Siemens, které byly svařovány mimo Německo. V Německu bylo vyrobeno prvních osm souprav z dodávky pro pražský dopravní podnik. Novinářům to dnes při prohlídce popraskaných podvozků řekl Josef Němeček, vedoucí jednotky správa vozidel metra. Vozy pro další dodávky se pak vyráběly v jiných zemích.

Do kdy bezpečně stihnete změnit penzijní fond? Odpovědi poradců se různí

3.2.2012 16:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Lhůta, do které je možné požádat o převod prostředků do penzijního připojištění u jiného penzijního fondu, končí dne 28. února. Již nyní se ale mezi fondy rozhořel boj o klienty. Prozkoumali jsme lhůty, do kdy je změna bezpečná.
Sobota 21. září 2024 Praha 23:33,New York17:33