Zprávy dne

Strana 12945

Řecký dluh se sníží o 170 miliard eur, tvrdí řecké noviny

4.2.2012 14:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řečtí vyjednavači dosáhli dohody na tom, že se dluh země sníží o 170 miliard eur, oproti dříve dojednaným sto miliardám eur. V sobotu o tom informovala agentura AFP s odvoláním na řecký deník Ta Nea.

Gazprom nemůže zvýšit dodávky plynu do unie

4.2.2012 12:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ruský plynařský monopol Gazprom prohlásil, že nemůže zvýšit dodávky plynu do Evropské unie kvůli silným mrazům. Informovala o tom v sobotu agentura AFP.

Gazprom není s to uspokojit zvýšené objednávky z Evropy

4.2.2012 11:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Moskva - Ruský koncern Gazprom není s to momentálně plnit zvýšené objednávky na dodávky plynu do Evropy, vyvolané abnormálně silnými mrazy, protože přednost má ruský trh. Vyplynulo to podle ruských agentur ze schůzky zástupců koncernu s premiérem Vladimirem Putinem. Gazprom současně ujistil, že dříve dohodnuté kontrakty se západními odběrateli plní.

Írán opět vyhrožuje zastavením dodávek ropy do některých evropských zemí

4.2.2012 09:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Íránský ministr ropného průmyslu v sobotu opět vyhrožoval, že Írán v nejbližší době zastaví dodávky ropy do několika evropských zemí. Informuje o tom agentura Reuters.

Analytici: Nezaměstnanost ČR v lednu dosáhla 9,1 procenta

4.2.2012 09:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Lednová míra nezaměstnanosti dosáhla kvůli sezonním faktorům 9,1 procenta, myslí si analytici oslovení agenturou Mediafax. Se stejnou hodnotou počítá i agentura Bloomberg, analytici společnosti Patria Finance odhadují zvýšení na devět procent.

Z honu na daňové hříšníky v Řecku a Itálii těží hlavně švýcarské banky

4.2.2012 09:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nové daňové zákony měly některým zadluženým zemím v EU pomoci také vylepšit příjmy státních rozpočtů ale tato opatření zatím přináší masový odliv kapitálu do zahraničí. A navíc i přidělávají vrásky i švýcarským bankéřům.

Národní divadlo jde s dobou. Připravuje hru o finanční krizi

4.2.2012 08:31Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zlatá kaplička a finanční krize příliš nejdou dohromady. Nová premiéra komedie o dluzích by však měla tento "nedostatek" odstranit. Dokážete si představit Davida Matáska v roli podvodného finančníka, který vede obří firmu Enron ke krachu?

Patria Finance: Obchodní bilance ČR skončila v prosinci přebytkem 8,5 miliardy korun

4.2.2012 08:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Obchodní bilance České republiky skončila v prosinci přebytkem 8,5 mld. Kč, myslí si analytik společnosti Patria Finance. Tržní konsenzus agentury Bloomberg počítá s růstem o 4,1 mld. Kč, analytici Komerční banky odhadují růst o šest mld. Kč a analytici ČSOB očekávají přebytek okolo pěti mld. Kč.

Seriál FT: Bankovnictví čeká revoluce. Zapomeňte na obří bonusy, přichází snižování platů

4.2.2012 08:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Obří americké ústavy výrazně osekají odměny bankéřů. A příjmy v bankovním sektoru budou podle ekonomů klesat. V loňském roce se banky zbavily šedesáti tisíc zaměstnanců. Je vůbec možné si představit svět, v němž by platy bankéřů, stejně jako celé bankovnictví, prošly radikálním zeštíhlením?

Patria Finance: Obchodní bilance skončila v prosinci přebytkem 8,5 miliardy korun

4.2.2012 07:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Obchodní bilance České republiky skončila v prosinci přebytkem 8,5 mld. Kč, myslí si analytik společnosti Patria Finance. Tržní konsenzus agentury Bloomberg počítá s růstem o 4,1 mld. Kč, analytici Komerční banky odhadují růst o šest mld. Kč a analytici ČSOB očekávají přebytek okolo pěti mld. Kč.

Americké akcie posilovaly, Nasdaq je nejvýše za 11 let

4.2.2012 06:52Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během pátečního obchodování posilovaly, index Nasdaq vyšplhal na jedenáctileté maximum, informuje v noci na sobotu agentura Reuters. Může za to překvapivě pozitivní lednový vývoj na americkém trhu práce.

Malí vinaři založili asociaci, chtějí zrušit Vinařský fond

4.2.2012 00:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Menší moravští vinaři založili Vinařskou asociaci, která kritizuje Svaz vinařů a státem zřízený Vinařský fond. Tomu například vytýkají to, že podporuje lahvování vín a ne samotné domácí vinařství. Asociace odmítá Svaz…
Sobota 21. září 2024 Praha 23:41,New York17:41