Zprávy dne

Strana 12944

Řecko má poslední den na odvrácení bankrotu

5.2.2012 12:46Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecko musí dosáhnout dohody o řešení svých dluhových problémů ještě v neděli, jinak hrozí, že v březnu bude nuceno vyhlásit bankrot. Informovala o tom v neděli agentura AFP s odvoláním na prohlášení řeckého ministra financí Evangelose Venizelose.

Stavební firmy navrhují zmrazení mezd, obory chtějí růst pět pct

5.2.2012 12:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Svaz podnikatelů ve stavebnictví (SPS) navrhuje pro letošní rok zmrazení minimálních mzdových tarifů tuzemských stavařů. Svaz současně odmítl požadavek odborů na zvýšení minimálních tarifů o pět procent. Na dotaz ČTK to řekla mluvčí SPS Alena Čechová. Odboráři se proto obávají, že zaměstnancům na stavbách hrozí reálné snížení tarifních mezd.

Průměrný klient zaplatil v lednu za užívání bankovních služeb 174 korun

5.2.2012 11:57Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Klientský index za měsíc leden dosáhl 174 korun, to znamená, že průměrný klient české banky tento měsíc za užívání bankovních služeb zaplatil o dvě koruny méně než v prosinci. Vyplývá to z aktuálního Klientského indexu zveřejněného v neděli.

Čína má zájem pomoci Evropě v boji s dluhovou krizí, prohlásil premiér Wen

5.2.2012 10:58Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Čína má zájem pomoci zemím eurozóny vypořádat se s jejich dluhovou krizí. Agentura Reuters citovala nedělní prohlášení čínského premiéra Wen Ťia-pao, který poukázal na význam Evropy jako vývozního trhu a zdroje technologií.

Partnerskou zemí veletrhu Holiday World je letos Dominikánská republika

5.2.2012 07:31Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ve čtvrtek začne na Výstavišti v pražských Holešovicích trojlístek veletrhů na téma cestování (Holiday World), gastronomie (Top Gastro) a golf (Golf Show), celkem se představí více než 870 vystavovatelů z téměř 50 zemí. Informovala o tom mluvčí pořadatelské firmy Incheba Praha Markéta Holatová.

Řecko chce dohodu do večera, eurozóně prý dochází trpělivost

5.2.2012 03:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecko by mělo do dnešního večera dokončit jednání o dohodě nutné k tomu, aby mohlo začít čerpat druhý záchranný úvěr v objemu 130 miliard eur (asi 3,2 bilionu Kč). V sobotu to uvedl řecký ministr financí Evangelos Venizelos, podle něhož ostatním zemím eurozóny začíná s Řeckem docházet trpělivost.

EKONOM: Nemám zapotřebí přilepšovat si na důchod, tvrdí matka exšéfa Dopravního podniku

4.2.2012 21:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Podnikatelka Marie Nováková, matka bývalého šéfa Dopravního podniku, přičítá "korupční" kauzu rozepřím v rodině, především sporům s bývalou snachou. Týdeník Ekonom zmapoval, jaké jsou podnikatelské aktivity Marie Novákové.

Podle šéfa Deutsche Bank hrozí insolvence Řecka rozbít eurozónu

4.2.2012 18:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Šéf největšího německého peněžního ústavu Deutsche Bank Josef Ackermann dnes na mnichovské bezpečností konferenci podle agentury DPA varoval, že insolvence zadluženého Řecka by mohla rozbít eurozónu. Italský premiér Marion Monti naopak věří, že měnová unie je na správné cestě k překonání krize a už se jí to téměř podařilo.

Více kreativity, komunikace a lásky. To je návod, jak uspět v maloobchodě

4.2.2012 17:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"Nemůžete být úspěšní a získat věrné zákazníky jen díky cenám. Půjdou vždy tam, kde to bude levnější. Musíte si s nimi vytvořit vztah a získat důvěru," říká v rozhovoru David Bosshart, šéf švýcarského retailového think-tanku GDI. I proto lidé podle něj nakupují rádi třeba u farmářů.

Řecko se dohodlo na rekapitalizaci místních bank po plánovaném odpisu části dluhu

4.2.2012 17:00Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecko se dohodlo s partnery z eurozóny na tom, jak rekapitalizovat řecké banky po plánovaném odpisu části hodnoty řeckých dluhopisů. V sobotu o tom informovala agentura Reuters s tím, že zbývá ještě vyřešit otázky týkající se pracovních reforem a výdajových škrtů.

Ruské dodávky zemního plynu pro jihovýchodní Evropu jsou opět v normálu

4.2.2012 15:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ruské dodávky zemního plynu do Bulharska a sousedících Řecka, Turecka a Makedonie jsou zpět v normálu. V sobotu o tom podle agentury Reuters informovalo bulharské ministerstvo hospodářství a energetiky.

EKONOM: Protikorupční bojovník Janeček hraje kuličky o čtyři biliardy

4.2.2012 15:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Bojovník proti korupci Karel Janeček vydělává peníze v poklidu daňového ráje na Mauriciu. Týdeník Ekonom se proto pokusil rozklíčovat, v čem vlastně Janečkův byznys spočívá a zda skutečně páchá nepravosti, ze kterých ho obviňují advokáti právní kanceláře Šachta & Partners.
Sobota 21. září 2024 Praha 23:27,New York17:27