Zprávy dne

Strana 12942

Očekávané události

6.2.2012 07:06Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
h3Česká republikah3p9:00 Produkce ve stavebnictví (prosinec): předchozí -2,3 %br9:00 Průmyslová produkce (prosinec): odhad 1,0 %, předchozí 5,4 %ph3brNěmeckoh3p12:00 Podnikové objednávky (prosinec): odhad 1,0 % (m/m očištěno)...

Brusel vzkazuje Řecku, že čas pro záchranu vypršel. Sarkozy vyzývá ke splnění podmínek

6.2.2012 07:05Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kromě dluhů Evropské unie sledujeme především jednání řeckých politiků o klíčových reformách veřejného systému. Stále oddalované schválení však Řecko stále nepřibližuje záchraně v podobě 130 miliard eur od MMF.

Nová studie: Česko musí okamžitě snížit své výdaje, nebo ho čeká osud Řecka

6.2.2012 06:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
To, co dělá Nečasova vláda, nestačí, tvrdí dva čeští ekonomové Petr Janský a Ondřej Schneider ve své nové studii o dopadech ekonomické krize. Všechna doposud známá vládní opatření podle nich vystačí jen na příštích osm let.

V 18 letech se stal manažerem, teď majitel Leo Expressu dobývá železnici

6.2.2012 06:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V pátek převzal od švýcarské firmy Stadler první soupravu černých vlaků Flirt. Těmi v prosinci zaútočí jako druhý soukromník na České dráhy. Jaké jsou jeho zbraně? Přečtěte si odpovědi majitele firmy Leo Express Leoše Novotného na dotazy čtenářů.

ČSÚ zveřejní výsledky průmyslu a stavebnictví za loňský prosinec

6.2.2012 04:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český statistický úřad dnes zveřejní výsledky průmyslu a stavebnictví za loňský prosinec. Oznámí také údaje o službách za 4. čtvrtletí 2011.

Řecká krizová jednání budou v pondělí pokračovat

5.2.2012 22:10Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Představitelé řecké koalice oznámili, že krizová jednání o dohodě, která má zemi umožnit čerpání druhého záchranného úvěru, budou pokračovat v pondělí. Informují o tom v neděli agentury AFP a Reuters.

Pošta se možná stane mobilním operátorem pro státní správu

5.2.2012 19:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká pošta se možná stane národním mobilním operátorem pro českou státní správu. Vedení pošty má nyní za úkol vytvořit v této oblasti strategii. Ve svém pondělním vydání o tom informuje časopis Týden s odvoláním na dva na sobě nezávislé zdroje. Pošta by měla poskytovat mobilní služby například Správě železniční dopravní cesty (SŽDC) či Ředitelství silnic a dálnic.

Osud Řecka je na ostří nože, tvrdí tamní ministr financí. Klíčová jednání nenesou ovoce

5.2.2012 18:33Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ani o píď se zatím nepohnula klíčová jednání, která mohou znamenat buď záchranu nebo bankrot. Podle ministra financí Evangelose Venizelose se musí Atény dohodnout s MMF a eurozónou o záchranné půjčce dnes do půlnoci. Opravdu hrozí zemi neřízený bankrot?

Itálie kvůli ruským nižším dodávkám navýšila dovoz plynu z Alžírska

5.2.2012 17:14Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Itálie navýšila dovoz zemního plynu z Alžírska, aby tím vyrovnala nižší ruské dodávky. Agentura Reuters v neděli citovala prohlášení generálního ředitele energetického gigantu Eni Paola Scaroniho, který zároveň ujistil, že kvůli nižším dodávkám nebude mít Itálie v nejbližších dnech žádné problémy.

Američané mění trendy v řízení firem. Stále větší popularitu mají porady "na stojáka"

5.2.2012 16:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Klíčová manažerská rozhodnutí ve stoje a za pět minut, bez mobilů a laptopů. Americké firmy se vracejí k metodě, která byla účinná za první světové války. Myslíte si, že to nejde?

Na koleje míří vlaky, na které nebyli Češi zvyklí. Prošli jsme nové vlaky Leo Expressu

5.2.2012 16:23Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Společnost Leo Express v pátek převzala první vlaky Flirt. "Vlaky jsou vybaveny technologiemi odpovídajícími roku 2012 a ne těmi z osmdesátých let minulého století, na jaké byli dosud Češi na železnici zvyklí. Soupravy jsou nejen krásné zvenku, ale mají i vysoce funkční a moderní interiér, vytvářený speciálně podle našich požadavků," tvrdí o nich majitel firmy Leoš Novotný.

EU a MMF souhlasí, aby Irsko výnosy z privatizace investovalo do tvorby pracovních míst

5.2.2012 16:06Zdroj: MediafaxDetail zprávy
EU a Mezinárodní měnový fond (MMF) jako hlavní věřitelé Irska souhlasí, aby země výnosy z privatizace investovala, místo aby je použila na splacení svých dluhů. Agentura Reuters citovala nedělní prohlášení irského premiéra Enda Kennyho.
Sobota 21. září 2024 Praha 22:21,New York16:21