Zprávy dne

Strana 12936

Bendl chce Transparency International u kontroly Budvaru

6.2.2012 19:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) chce, aby kontrola českobudějovického Budvaru byla pod veřejnou kontrolou. Obrátil se proto na protikorupční organizaci Transparency International (TIC), která prý spolupráci při kontrole zvažuje. Bendl to dnes řekl v pořadu Impulsy Václava Moravce na Rádiu Impuls.

Ruského plynu do Česka stále proudí méně, nicméně situace se pomalu stabilizuje

6.2.2012 19:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ruské dodávky zemního plynu do České republiky jsou stále o něco nižší oproti normálu, situace se však už stabilizuje. V pondělí vpodvečer to agentuře Mediafax řekl mluvčí energetické společnosti RWE Transgas Martin Chalupský.

Evropské akcie mírně klesly, nálada trhu ale nadále příznivá

6.2.2012 18:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Akcie na západoevropských burzách zahájily nový týden mírným poklesem pod vlivem nervozity z vleklých jednání o záchraně Řecka před bankrotem. Po silném růstu z minulého týdne ale nálada na trhu zůstává vcelku příznivá.

Česko je příliš závislé na EU a autech. Ministerstvo chce vyvážet do nových zemí

6.2.2012 17:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česko loni vyvezlo nejvíc výrobků ve své historii, celkem za tři biliardy korun. Český export má však své slabiny - závislost na eurozóně, Německu a automobilovém průmyslu. To má změnit nová exportní strategie, kterou představili premiér a ministr průmyslu.

Italská ENI varovala před snížením dodávek plynu, výbor se je rozhodl krátit

6.2.2012 17:51Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nedostatek dodávek plynu z Ruska by mohl přinutit italského energetického giganta ENI k přerušení dodávek plynu pro firemní zákazníky od čtvrtka. Informovala o tom v pondělí agentura AFP.

Facebook chce více inzerce na mobilech

6.2.2012 17:16Zdroj: E15Detail zprávy
Největší sociální síť světa – Facebook – již reaguje na výtky investorů, kteří si prostudovali prospekt k primárnímu úpisu akcií. Během několika týdnů by měl Facebook začít zobrazovat reklamu na mobilních zařízeních ve snaze otevřít nový zdroj příjmů před svým vstupem na burzu. Jako první o nových plánech Facebooku informoval deník Financial Times.

Nepodceňujte malé dluhy. I jízdy načerno mohou skončit exekucí a stát přes sto tisíc

6.2.2012 17:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Na počátku mnoha exekucí často nejsou velké dluhy, ale drobné pokuty, nedoplatky za plyn či elektřinu. Za posledních 11 let počet exekucí přesáhl čtyři miliony. Někteří exekutoři odmítají sloučit dluhy. O spojení exekucí by měl rozhodovat soud.

Nečas: Budvar privatizovat nebudeme, o jeho šéfovi rozhodnu já

6.2.2012 17:01Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pivovar Budvar se privatizace nedočká. Alespoň ne v dohledné době. Oznámil to premiér Petr Nečas, podle kterého má vláda naopak zájem na vzrůstající tržní hodnotě pivovaru. Premiér se navíc nechal slyšet, že do volby šéfa Budějovického Budvaru mu nikdo mluvit nebude.

ČOV Dvůr Králové zastavila čištění, splašky tečou přímo do Labe

6.2.2012 16:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Dvůr Králové nad Labem (Trutnovsko) - Splašky z kanalizace šestnáctitisícového Dvora Králové nad Labem dnes dopoledne začaly téct přímo do Labe. Firma WWTP DKNL provozující místní čistírnu odpadních vod ráno zastavila čistění. Důvodem zastavení je dlouhodobý spor firmy s městem o cenu čištění odpadních vod. ČTK to řekl jednatel WWTP DKNL Aleš Morávek.

Euro oslabilo vůči dolaru i jenu kvůli obavám o Řecko

6.2.2012 16:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes oslabilo vůči americkému dolaru i japonskému jenu. Investoři mají obavy z neřízeného bankrotu silně zadluženého Řecka, které stále není schopno přijmout podmínky pro získání druhého záchranného úvěru.

Jobs.cz: 69 procent lidí má obavy o své uplatnění

6.2.2012 15:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Celkem 69 procent z téměř dvou tisíc uživatelů portálu Jobs.cz má v roce 2012 obavy o své uplatnění. Vyplývá to z průzkumu společnosti LMC, provozovatele portálů Jobs.cz a Prace.cz, zveřejněném v pondělí.

Polsko se v závěru obchodování dostává na kladnou nulu

6.2.2012 15:47Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Polský index WIG 20 se v závěrečných obchodních hodinách dostává do ziskových vod. Trh postupně umazal ranní ztráty a v tuto chvíli přidává 0,10 % na 2376,80 b.brbrpInvestoři se tak dokázali otřepat z negativních zvěstí kolujících okolo dalšího...
Sobota 21. září 2024 Praha 16:36,New York10:36