Zprávy dne

Strana 12919

Air France očekává ve čtvrtek zrušení 35 procent dálkových letů

8.2.2012 19:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francouzský letecký dopravce Air France varoval, že stávka zaměstnanců leteckých společností by mohla vést ve čtvrtek ke zrušení až 35 procent dálkových letů a 25 procent krátkých letů na linkách Air France. Informovala o tom ve středu agentura AFP.

Rozpočtový deficit Francie loni klesl, auditoři požadují víc

8.2.2012 19:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Francie loni snížila rozpočtový deficit o třetinu, dosáhla toho ale jen díky předloňským jednorázovým výdajům. Vládní výdaje zůstaly nadále neúnosně vysoké a státní auditoři dali dnes najevo, že po květnových prezidentských volbách bude muset Paříž podniknout ke snižování schodku mnohem důraznější kroky.

Evropské akcie ve středu klesly z půlročních maxim

8.2.2012 18:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy ve středečním obchodování klesly. Důvodem jsou podle agentury Reuters zprávy, že Evropská centrální banka a politici jsou stále rozděleni ohledně dohody o řeckém dluhu, což tlumí optimismus, že se rozhovory blíží ke konci.

Juncker svolává na čtvrtek večer schůzku ministrů financí eurozóny na jednání o Řecku

8.2.2012 18:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Šéf tzv. Eurogroup a lucemburský premiér Jean-Claude Juncker na čtvrtek svolává schůzku ministrů financí eurozóny na jednání o Řecku. Informovala o tom ve středu agentura AFP.

Ministři financí eurozóny budou ve čtvrtek řešit pomoc Řecku

8.2.2012 18:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Šéf Euroskupiny Jean-Claude Juncker na čtvrteční večer svolal mimořádnou schůzku ministrů financí eurozóny. Na jednání v Bruselu budou jednat o druhém záchranném balíku pro Řecko. Novináře o tom dnes v krátkém prohlášení informovala Rada EU.

Ceny ropy na světových trzích ve středu rostou

8.2.2012 17:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Světové ceny ropy uprostřed týdne posilují. Hlavním důvodem jsou podle agentury Reuters naděje na uzavření dohody ohledně Řecka a napětí kolem Íránu.

Facebook v Česku vydělá 100 milionů ročně. Za hry nejvíc utrácejí ženy na mateřské

8.2.2012 17:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Mark Zuckerberg a další majitelé Facebooku utrží na reklamě a hrách v České republice mezi padesáti až sto miliony korun. Nejvíce za reklamu utrácejí mobilní operátoři v čele s Vodafonem, odhadují experti. Větší část tržeb ale tvoří malí hráči. Za hry na síti utrácejí nejvíce ženy po třicítce.

Airbus musí kvůli trhlinám v křídlech zkontrolovat všechny letouny A380

8.2.2012 17:35Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Evropské úřady nařídily aerolinkám zkontrolovat všechny obří letouny A380. Airbus tvrdí, že trhliny v křídlech nepředstavují žádnou bezprostřední hrozbu pro bezpečnost.

HighSky Brokers ve středu zahájila svou činnost na českém trhu

8.2.2012 17:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Obchodník s cennými papíry, společnost HighSky Brokers, zahájila svou činnost na českém trhu. Společnost o tom informovala ve středu s tím, že s obchodováním přichází na nové platformě MetaTrader 5.

Prodej státních dluhopisů byl letos podle analytiků zatím úspěšný

8.2.2012 17:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká republika neměla od počátku roku zásadní problémy s prodejem státních dluhopisů. Prodeje byly vcelku úspěšné, pomohlo i zklidnění na trzích v celé Evropě, uvedli analytici oslovení ČTK. Navíc se podle nich také snižovaly rizikové prémie českých dluhopisů.

ČIŽP zahájila dvě správní řízení kvůli vypouštění splašků do Labe

8.2.2012 17:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Dvůr Králové n.L. (Trutnovsko) - Česká inspekce životního prostřední (ČIŽP) dnes zahájila kvůli vypouštění splašků ze Dvora Králové nad Labem do řeky Labe správní řízení se dvěma subjekty. Hrozí jim pokuta až pět milionů korun. Ředitelka hradeckého inspektorátu ČIŽP Jana Samková ČTK řekla, že subjekty, se kterými správní řízení inspekce zahájila nebude specifikovat.

VIDEO: Arktické mrazy donutily Maďary topit vlastní měnou

8.2.2012 16:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Maďarská národní banka rozhodla efektivně využít skartované bankovky stažené z oběhu a z forintu se stalo levné palivo do kamen. Ze znehodnocené měny se lisují brikety, které pak slouží jako dostupné palivo v chudých regionech Maďarska. Výhřevnost je údajně podobná hnědému uhlí.
Sobota 21. září 2024 Praha 07:21,New York01:21