Zprávy dne

Strana 12910

Samsung může v Německu prodávat nový tablet Galaxy, rozhodl soud

9.2.2012 20:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Jihokorejský Samsung může na německém trhu díky čtvrtečnímu rozhodnutí soudu nabízet nejnovější model počítačového tabletu Galaxy Tab 10.1N. Informovala o tom agentura Reuters.

Banky v USA zaplatí za křivdy při zabavování domů. Milionu domácností zlevní hypotéky

9.2.2012 20:13Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Americké banky po příchodu hypoteční krize zabavovaly domy bez ověřování dokumentů. Za křivdy zaplatí 25 miliard dolarů, rozhodla vláda. Společnosti Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup a Ally Financial v rámci dohody o urovnání sníží hypotéky téměř milionu domácností.

Tady se zrodil Hotmail. Víme, kde v Silicon Valley vznikají obchody za miliardy

9.2.2012 19:52Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Tyto stoly zažily začátky PayPalu a Netscape, jednají tu i lidé z Yahoo. Podívejte se na kalifornskou restauraci, kde popíjejí kávu průkopníci moderních technologií. Jediný, kdo tam nikdy nevkročil, byl Steve Jobs.

Samsung může v Německu prodávat přepracovanou verzi tabletu

9.2.2012 19:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Düsseldorf - Německý soud povolil jihokorejské firmě Samsung Electronics prodávat novou, přepracovanou verzi tabletu Galaxy v zemi. Zamítl tak stížnost konkurenční americké firmy Apple, která chtěla prodej tabletu zablokovat.

Venizelos: Řecko dosáhlo dohody s trojkou a s bankami na základních bodech

9.2.2012 18:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecký ministr financí Evangelos Venizelos uvedl, že Řecko dosáhlo dohody s tzv. trojkou a má hlavní body dohody s privátními věřiteli ohledně výměny dluhopisů a odpisu jeho podstatné části. Informovala o tom ve čtvrtek agentura AFP.

S&P 500 mírně rozšiřuje sedmiměsíční „high“ ze včerejší seance

9.2.2012 18:43Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Index S&P 500 si připisuje 0,19 % na 1352,52 b.brbrpMírný optimismus zavládl v zámoří po potvrzení konečné dohody řeckých politiků nad úspornými opatřeními, která byla nezbytná, chce-li Řecko získat další peníze. V zámoří se zatím příliš kurzotvorných...

Eurogroup o záchranném balíku ve čtvrtek nerozhodne, uvedli ministři financí

9.2.2012 18:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Eurozóna ve čtvrtek o druhém záchranném balíku pro Řecko podle šéfa Eurogroup a lucemburského premiéra Jean-Claude Junckera a dalších politiků nerozhodne. Politici se na tom shodli podle agentury AFP a Reuters při svém příjezdu na jednání do Bruselu.

Banky v USA zaplatí za nekalé praktiky při zabavování nemovitostí

9.2.2012 18:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Přední americké banky poskytnou majitelům domů zhruba 25 miliard dolarů (472 miliard Kč), aby urovnaly obvinění z nekalých praktik při zabavování nemovitostí z důvodu nesplácení hypotéky. Oznámili to dnes vládní představitelé.

Ministři: Eurozóna o záchranném balíku dnes nerozhodne

9.2.2012 18:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Eurozóna dnes s definitivní platností o druhém záchranném balíku pro Řecko nerozhodne. Vyplývá to z prohlášení některých ministrů financí při příjezdu na zasedání v Bruselu. Šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová zprávy z Atén o dosažení dohody požadované partnery pro uvolnění nových půjček nicméně označila za povzbudivé.

MMF a Řecko pokračují v jednání o podmínkách záchranného balíku

9.2.2012 17:46Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Mezinárodní měnový fond (MMF) a řecké úřady nadále podle mluvčího MMF pokračují v jednání o podrobnostech nového záchranného balíčku na základě dohody mezi řeckými politickými stranami. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Kvůli stávce ve Francii byly zrušeny dva lety z Prahy

9.2.2012 17:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Kvůli stávce francouzských zaměstnanců v leteckém průmyslu byly dnes z Prahy zrušeny dva lety Air France do Paříže. ČTK to řekla mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí. Poškozeným cestujícím společnost nabídla náhradní spojení. Stávka francouzských odborářů trvá čtvrtý den a měla by skončit dnes v noci. Zaměstnanci v pondělí přerušili práci na protest proti návrhu zákona, který zpřísňuje podmínky pro stávky v tomto odvětví.

Polsko se nakonec propadlo do záporu

9.2.2012 17:19Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Index WIG 20 zahájil dnešní den pozitivně, postupně ovšem ztrácel a nakonec podruhé v tomto týdnu oslabil, když odepsal 0,52 % na 2364,29 b.brbrpDařilo se KGHM (KGH), jež posílilo o 0,14 % při růstu mědi. V plusu uzavřela také banka Pekao (PEO;...
Sobota 21. září 2024 Praha 05:19,New York23:19