Zprávy dne

Strana 12901

Jihoafrická republika bude mít na všech bankovkách Nelsona Mandelu

11.2.2012 21:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Centrální banka Jihoafrické republiky v sobotu představila nové bankovky, které ponesou podobiznu prvního prezidenta země Nelsona Mandely. Informuje o tom agentura AFP.

Objem produkce solárních panelů roste stejně rychle, jako padá jejich cena

11.2.2012 17:58Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Celosvětová produkce solárních panelů vzrostla v uplynulém roce meziročně o třicet procent na 24 gigawatt, průměrná prodejní cena spadla také o třicet procent a tržby výrobců dosáhly 31 miliard dolarů. Vyplývá to z analýzy, kterou v sobotu zveřejnila hodnotící společnost Gartner.

Renault otevřel novou továrnu v marockém Tandžá, do Evropy z ní poplynou levné vozy

11.2.2012 17:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francouzská automobilka Renault otevřela novou továrnu v marockém přístavním městě Tandžá. Levné vozy, které v ní bude vyrábět, by měly vyrovnat razantní propad poptávky po francouzských minivozech v Evropě, napsala agentura Reuters.

Americké ministerstvo spravedlnosti posvětí Googlu akvizici Motoroly

11.2.2012 15:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké ministerstvo spravedlnosti povolí Googlu koupit Motorolu. Google oznámil koupi Motorola Mobility za 12,5 miliardy dolarů loni v srpnu, transakce však podléhá schválení eurounijního a amerického úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, napsala agentura Reuters.

Mobilní operátor T-Mobile zprovoznil hlasový standard HD Voice

11.2.2012 15:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
T-Mobile přináší jako první operátor v ČR zvukovou kvalitu hovoru HD Voice. Díky využití širšího frekvenčního pásma se volající mohou těšit na věrnější a srozumitelnější přenos hlasu výrazně potlačující šumy v okolí, uvedl operátor v sobotní tiskové zprávě.

Evropská unie se shodla na výhledové podpoře jaderné energie

11.2.2012 13:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Představitelé ČR a dalších patnácti zemí EU, které se rozhodly pro pokračování v jaderné energetice, v rámci své pařížské schůzky definovali základy evropské energetické politiky. Šestnáctka států se rozhodla ve spolupráci pokračovat a prohlubovat ji, napsala v sobotu agentura AP.

Řecká vláda schválila úsporná opatření, která od ní žádala eurozóna

11.2.2012 12:03Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecká vláda schválila úsporná opatření, která po těžce zadlužené zemi žádali mezinárodní věřitelé. Stalo se tak přesto, že kabinet premiéra Papadimose na protest proti ekonomickým škrtům opustili zástupci nacionalistické pravice, uvedla v sobotu agentura Bloomberg.

Česká zbrojovka v loňském roce vytvořila rekordní dvoumiliardovou tržbu

11.2.2012 11:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Rekordní více než dvoumiliardovou tržbu vytvořila v uplynulém roce uherskohradišťská Česká zbrojovka (ČZ). Podle předběžných hospodářských výsledků zaznamenala jedna z tradičních českých firem meziročně nárůst čistého zisku o více než 300 milionů korun, uvedla ČZ v tiskovém prohlášení.

Írán: Brzy oznámíme své významné jaderné úspěchy

11.2.2012 09:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád v sobotu prohlásil, že jeho země brzy oznámí "velice významné úspěchy na poli jaderného výzkumu". Informuje o tom agentura Reuters.

SMS jízdenky zajistí firmě nadstandardní výdělky na 20 let

11.2.2012 08:10Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost Crowsnest získala za nápadně nadstandardních podmínek smlouvu na systém SMS jízdenek v pražské MHD. Roční obrat z prodeje jízdenek činí zhruba 280 milionů, a pokud některá ze stran smlouvu nevypoví, může trvat až 20 let, píše sobotní Mladá fronta Dnes.

Pátek byl pro americkou burzu nejhorším dnem od začátku roku. Může za to Řecko

10.2.2012 22:47Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Americké akciové indexy zaznamenaly v pátek nejhorší den letošního roku a v celém týdnu utrpěly první ztrátu po pěti týdnech vzestupu. Na trhu zavládly po posledním politickém vývoji v Aténách pochyby o tom, zda se podaří prosadit dohodu o záchranně Řecka před bankrotem.

Americké akcie oslabily

10.2.2012 22:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Akcie na Wall Street během pátečního obchodování kvůli nejistotě ohledně Řecka oslabily. Informuje o tom agentura Reuters.
Sobota 21. září 2024 Praha 11:52,New York05:52