Zprávy dne

Strana 12899

Řecký parlament přijal úsporná opatření

13.2.2012 00:14Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecký parlament v pondělí přijal nepopulární úsporná opatření, kterými Evropská unie a Mezinárodní měnový fond podmiňují další část finanční pomoci. Informují o tom agentury Reuters a AFP.

Platy v Německu by letos měly výrazně vzrůst, požaduje ministryně

12.2.2012 18:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německá ministryně práce a sociálních věcí Ursula von der Leyenová vyzvala zaměstnavatele, aby letos citelně zvýšili platy. V posledních letech byl růst podle ní nedostatečný, teď ale situace dospěla k tomu, aby se platy zvýšily o víc, než činí inflace. Ta je slabě nad dvěma procenty. Ministryně za svůj apel nicméně sklidila kritiku i z vlastních řad, odbory zase chtějí pro zaměstnance přidat mnohem víc.

General Motors pokračuje v restrukturalizaci, zvažuje uzavření některých závodů Opelu

12.2.2012 17:26Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americký koncern General Motors chystá pro své ztrátové aktivity další restrukturalizaci. Ta se dotkne především automobilky Opel, která by měla zavřít továrny v Německu a Velké Británii, napsal list Wall Street Journal.

Jdeme do cenové bitvy o bohaté klienty, říká šéf GE Money Bank

12.2.2012 16:35Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
GE Money Bank, podle hodnoty spravovaných aktiv šestka na českém trhu, má agresivní plány. Chce letos přilákat víc podnikatelů a bohatých lidí a také otevírat nové pobočky. Co o plánech banky poodhalil její nový šéf Sean Morrissey?

Podnikatelé chtějí výhody a slevy jako velké firmy, ve čtvrtek začnou vyjednávat s dodavateli

12.2.2012 15:32Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Výhody a slevy chce více než pět tisíc podnikatelů sdružených okolo serveru AkceZ. Ve čtvrtek začnou jejich zástupci s dodavateli a poskytovateli služeb jednat o vylepšených nabídkách, řekla v neděli agentuře Mediafax místopředsedkyně Unie malých a středních podnikatelů ČR Radomíra Kotlárová.

Opravy trhlin na křídlech Airbusů A380 budou stát 100 milionů eur

12.2.2012 15:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Opravy trhlin na žebrech křídel letounů Airbus A380 budou jejich výrobce stát kolem 100 milionů eur (2,5 miliardy korun). Informuje o tom v neděli agentura AFP s odvoláním na německý magazín Der Spiegel.

Nikdo není neomylný. Projděte si 10 nejriskantnějších kroků Marka Zuckerberga

12.2.2012 15:04Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nikdo se v byznysu nevyhne chybám, ani Mark Zuckerberg. Americký internetový magazín Business Insider vybral 10 největších omylů Zuckerbergovy kariéry, které ho mohly připravit o 25 miliard dolarů. Taková bude totiž hodnota Zuckerbergova jmění, až Facebook v květnu vstoupí na burzu.

Šéf UniCredit: V českých bankách je moc hotovosti. Mají velký problém ji zhodnotit

12.2.2012 15:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"Vydělávat se dá jen na úvěrech. Banky už mají moc českých státních dluhopisů a papíry dalších zemí a zahraničních firem nepadají v úvahu," tvrdí o vyhlídkách na letošní rok generální ředitel UniCredit Bank a člen prezidia bankovní asociace Jiří Kunert. Co si myslí o českém "ne" fiskální dohodě EU? Jaké má jeho banka další plány?

Nová energetická koncepce počítá s podporou jádra, uhlí čeká ústup ze scény

12.2.2012 14:58Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nová státní energetická koncepce počítá s tím, že jaderná energie zůstane v českém energetickém mixu, ze kterého by v dalších dvou až tří desetiletích mělo zmizet uhlí. V nedělním pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) to uvedl ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS).

Nový jaderný blok má být i v Dukovanech. Podíl jádra na české elektřině bude více než 50%

12.2.2012 14:38Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Martin Kuba oznámil, že ministerstvo průmyslu a obchodu hodlá postavit nový jaderný blok v Dukovanech. S dalšími dvěma novými bloky v Temelíně, by tak podíl jaderné energetiky stoupl na více než polovinu celkového objemu elektrické energie.

Akutní blackout ČR nehrozí, přenosová síť ale potřebuje obnovit a posílit

12.2.2012 13:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Akutního rozsáhlého výpadku elektrické energie se Česko bát nemusí, přenosová síť ale potřebuje posílit a obnovit tak, aby splňovala bezpečnostní parametry. V nedělním pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) to řekl předseda představenstva správce české přenosové soustavy ČEPS Vladimír Tošovský.

Řecko hlasuje o dalších razantních škrtech. Otázky a odpovědi o řeckém dluhu

12.2.2012 13:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Řecký parlament, kde ze 300 křesel drží vládní koalice 252, by měl schválit další škrty ve veřejných výdajích. Těmi věřitelská "trojka" - Evropská komise, Evropská centrální banka a Mezinárodní měnový fond - podmiňují poskytnutí druhého záchranného balíku v hodnotě 130 miliard eur.
Sobota 21. září 2024 Praha 11:33,New York05:33