Zprávy dne

Strana 12884

Německo: předběžný růst HDP za 4. kvartál

15.2.2012 07:07Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Předběžné HDP za čtvrtý kvartál bez sezónního očištění meziročně rostlo o 1,5 % při odhadech 1,8 %. Předchozích 2,5 % bylo revidováno na 2,6 %.brbrpPředběžné mezikvartální HDP za čtvrtý kvartál po očištění o sezónní vlivy kleslo o 0,2 % při odhadu...

Zájem o nájemní byty roste o desítky procent. Lidé se bojí hypoték

15.2.2012 06:44Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Realitní makléři registrují vyšší poptávku po nájemním bydlení nejen u lidí, kteří se bojí uvázat ke splácení hypotéky. Roste i poptávka po dobře dostupných manažerských bytech s parkováním. Zvyšuje se také zájem o pronájmy rodinných domů.

V Asii se musí české firmy obrnit. Podnikatelé zde na smlouvy příliš nedají

15.2.2012 06:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V Asii platí, že smlouva je platná pouze potud, pokud to zákazníkovi vyhovuje, říká ředitel Wikov Industries. Český výrobce převodovek vyváží do Jižní Koreje, Číny a Indie přes polovinu své produkce.

6 byznysových zpráv, které je dobré dnes ráno vědět

15.2.2012 06:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Původně plánovaná mimořádná schůzka ministrů financí eurozóny svolaná kvůli Řecku se odkládá. Čína bude nadále investovat do vládních dluhů zemí eurozóny. Jednání o prodeji části majetku, který má americká internetová společnost Yahoo v Asii, se údajně zadrhla.

Americké akcie se obchodovaly s minimálními změnami

15.2.2012 06:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během úterního obchodování zaznamenaly minimální změny svých hodnot. Informuje o tom v noci na středu agentura AFP.

Čína hodlá nadále investovat do evropských dluhů

15.2.2012 04:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Peking - Čína bude nadále investovat do vládních dluhů zemí eurozóny. Dnes to podle agentury Reuters prohlásil guvernér čínské centrální banky Čou Siao-čchuan. Zároveň vyjádřil důvěru ve společnou evropskou měnu i ve schopnost evropských vlád vyřešit problémy s vysokým zadlužením.

Guess neuspěl s požadavkem, aby soud odmítl stížnost rivala Gucci

14.2.2012 20:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americká společnost Guess neuspěla s požadavkem, aby soud odmítl stížnost jejího italského rivala Gucci. Ten amerického výrobce módních doplňků podezírá, že záměrně napodobuje některé jeho modely, a mate tím spotřebitele. Soud firmě Guess vyhověl jen ve dvou případech, kdy uznal, že stížnost Italů na design firmy Guess označovaný jako "Square G" a "Quattro G" je bezpředmětná.

Juncker odložil setkání Eurogroupu, nedostal ujištění od Řecka

14.2.2012 20:09Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Předseda Eurogroup Jean-Claude Juncker vyzval v úterý ministry eurozóny pouze ke konferenčnímu hovoru na středu 15. února, aby diskutovali o druhém záchranném balíku pro Řecko. Původně se mělo uskutečnit zasedání Eurogroupu, informovala agentura Reuters.

Škoda Transportation získala zakázku na tramvaje v Maďarsku

14.2.2012 19:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Plzeňská Škoda Transportation definitivně získala velkou zakázku na dodávku 31 nových tramvají pro maďarský Miskolc. Vyvinula kvůli tomu zcela novou tramvaj, s níž chce uspět i na dalších trzích. Uvedl to dnes server iDnes.cz. Celková hodnota zakázky včetně desetiletého servisu je 1,85 miliardy korun, většinu peněz zaplatí Evropská unie.

V obchodech se objeví biovína

14.2.2012 19:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Experti z členských států Evropské unie odsouhlasili legislativu definující biovíno, ekologičtí vinaři tak budou moci deklarovat svá vína jako biovína a používat logo Evropské unie. Dosud definice biovína neexistovala, řekl Mediafaxu v úterý Jan Žáček, tiskový mluvčí ministerstva zemědělství.

Obama tlačí Čínu ke hře podle pravidel

14.2.2012 18:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americký prezident Barack Obama v úterý zdůraznil na setkání s pravděpodobným budoucím čínským vůdcem a nynějším viceprezidentem Si Ťin-pchingem, že každý musí dodržovat globální ekonomická "pravidla silničního provozu". Informovaly o tom v úterý agentury AFP a Reuters.

V Česku loni ubylo obchodů s firmami, ale celková hodnota všech transakcí stoupla

14.2.2012 18:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Počet nákupů a prodejů firem klesl v Česku loni bezmála o čtvrtinu.Většina transakcí proběhla mezi českými subjekty, jejichž podíl vzrostl loni na 60 procent z předchozích 49 procent. Projděte si přehled největších transakcí roku 2011.
Sobota 21. září 2024 Praha 21:38,New York15:38