Zprávy dne

Strana 12877

Nekonečná řecká sága pokračuje

15.2.2012 17:29Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Dnešní jednání ministrů financí o pomoci Řecku bylo sníženo na telekonferenci. Finální rozhodnutí o druhé pomoci Řecku se odkládá na pondělí. Do té doby by měla být i známa přispění privátního sektoru. Jediné co k situaci mohu napsat…

Papandreu i Samaras se písemně zavázali k prosazování reforem v Řecku i po volbách

15.2.2012 17:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Lídři dvou řeckých vládních politických stran poslali Evropské unii, Eurogroup, Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) a Evropské centrální bance (ECB) písemné ujištění o tom, že budou prosazovat slibované reformy i po volbách. Informovaly o tom ve středu agentury AFP a Reuters.

VIDEO: Hra o dluzích a ekonomické krizi poprvé v Česku. Podívejte se na ukázku

15.2.2012 17:10Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Není to o zákulisí vzniku finanční krize, je to o víře, řekl o hře Enron, která má ve čtvrtek ve Stavovském divadle českou premiéru, režisér Michal Dočekal. V hlavních rolích tohoto ojedinělého projektu se objeví David Matásek, Jan Dolanský, Václav Postránecký nebo Petra Špalková.

Penny Market dál klamavě prodává zahraniční výrobky jako české

15.2.2012 17:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při kontrolách zjistila, že společnost Penny Market stále prodává pod označením "česká kvalita" výrobky zahraničního původu. Na problém přitom kontroloři upozornili už koncem minulého týdne a nařídili výrobky přeznačit, informoval dnes ČTK mluvčí SZPI Michal Spáčil. Vedoucí marketingu a komunikace firmy David Kolář ČTK sdělil, že Penny Market podal proti rozhodnutí SZPI námitky.

Pražská burza uzavřela v zelených číslech, připsala si 0,18 procenta

15.2.2012 17:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pražská burza uzavřela středeční obchodování v zelených číslech, index PX si připsal 0,18 procenta na 1006,5 bodu. Vzhůru jej nejvíce táhla Erste Bank (+2,35 %), naopak nejvýrazněji proti směru trhu šla pojišťovací skupina VIG (-2,23 %).

Spotřebitel.net chce zvýšit ochranu účastníků předváděcích akcí

15.2.2012 17:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Organizátoři předváděcích akcí zákazníky často neinformují o podmínkách spotřebitelských úvěrů na nákup nabízeného zboží. Lidé prý mnohdy ani netuší, že uzavřeli smlouvu o spotřebitelském úvěru. Upozornilo na to sdružení Spotřebitel.net, které proto vypracovalo legislativní návrhy zpřísňující podmínky pro poskytování úvěrů na předváděcích akcích i používání směnek.

Zoellick skončí jako šéf Světové banky dle plánu - 30. června

15.2.2012 16:51Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Prezident Světové banky Robert Zoellick po skončení svého mandátu k 30. červnu odejde ze své funkce. Informovala o tom ve středu agentura AFP.

Kontroly SZPI popřely možný výskyt rizikových salmonel v drůbeži

15.2.2012 16:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Státní zemědělská a potravinářská inspekce provedla mimořádné testy na salmonely v drůbežím mase. Všech 30 vzorků bylo podle kontrol v pořádku, informoval dnes ČTK mluvčí inspekce Michal Spáčil.

Prazdroj získal Čínský certifikát za kvalitní služby turistům

15.2.2012 16:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Plzeňský Prazdroj je první a zatím jedinou mimopražskou destinací v ČR, která obdržela Čínský certifikát za kvalitu služeb. Uděluje ho čínská organizace na podporu zahraničního cestovního ruchu vybraným turistickým cílům podle přísných kritérií, která prověřují především vybavenost a atraktivitu míst. Vlastní ho pouze několik desítek míst v turisticky oblíbených oblastech Evropy, USA a Asie, řekl dnes ČTK Tomáš Raboch z plzeňského pivovaru.

Polsko umazalo dnešní zisky a obchoduje se s mírně v plusu

15.2.2012 16:27Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Index WIG 20 před koncem obchodování připisuje mírných 0,19 % na 2333,85 bbrbrpPolsko vykročilo pozitivně pod vlivem zpráv z Číny, ale optimismus investorů na evropských trzích postupně vyprchal. Nepomohly ani zprávy o něco nižší inflaci, než...

Analytici: Výkon české ekonomiky koncem roku nepříjemně překvapil

15.2.2012 16:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výkon českého hospodářství koncem minulého roku nepříjemně překvapil a v porovnání s okolními zeměmi byl nejslabší. Uvedli to dnes analytici oslovení ČTK. Podle předběžného odhadu Českého statistického úřadu česká ekonomika…

Loni se na světě prodaly téměř 2 miliardy mobilů. Samsung dotahuje náskok Nokie

15.2.2012 16:14Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejvíce mobilních telefonů prodala opět finská Nokia, její tržní podíl ale klesá ve prospěch Samsungu a Applu. Výrobce chytrých telefonů s jablkem ve znaku meziročně zdvojnásobil prodej a předhonil LG.
Neděle 22. září 2024 Praha 01:21,New York19:21