Zprávy dne

Strana 12852

Gazprom obnovil dodávky zemního plynu do EU v plné výši

20.2.2012 15:44Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ruský energetický gigant Gazprom plně obnovil dodávky zemního plynu do zemí EU tak, že opět pokrývají celou poptávku evropských zákazníků. V pondělí to prohlásil místopředseda řídícího výboru Gazpromu a generální ředitel společnosti Gazprom Export Alexander Medveděv.

ČSA se letos pravděpodobně nepodaří prodat, není o ně zájem

20.2.2012 15:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Šance, že se letos podaří prodat národního leteckého dopravce ČSA, je menší než 50 procent, o nákup aerolinií není příliš zájem. V pondělí o tom informoval server deníku E15 s odvoláním na generálního ředitele Českého aeroholdingu Miroslava Dvořáka.

Gazprom již plně obnovil dodávky plynu do Evropy

20.2.2012 15:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Moskva - Ruský plynárenský monopol Gazprom plně obnovil dodávky plynu evropským zákazníkům. Uvedl to dnes v prohlášení, které ČTK obdržela, generální ředitel společnosti Gazprom Export Alexandr Medveděv. Poptávka po plynu z Evropy na počátku února kvůli vysokým mrazům prudce vzrostla a Gazprom nebyl schopen tuto zvýšenou poptávku pokrýt.

Drahé zlato brzdí prodej šperků

20.2.2012 14:52Zdroj: E15Detail zprávy
Tuzemský trh se šperky z drahých kovů loni opět vykázal pokles. Puncovní úřad ve srovnání s rokem 2010 opatřil ochranou známkou zhruba o sedm procent méně zlatých šperků a počet opuncovaných stříbrných šperků se snížil o pětinu.

Česko podpořilo Francii a Velkou Británii a přestalo dovážet ropu z Íránu

20.2.2012 14:49Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česká republika s několika dalšími evropskými zeměmi přestala dovážet ropu z Íránu. Ten již v neděli zastavil dodávky černého zlata do Francie a Velké Británie. Největším evropským odběratelem ropy z Íránu je Itálie, která dodávky zatím jen omezuje.

Počet sporů klientů s operátory kvůli vyúčtování stoupl o pětinu

20.2.2012 14:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Počet sporů koncových zákazníků s operátory kvůli vyúčtování telekomunikačních služeb se loni zvýšil o pětinu. Český telekomunikační úřad zahájil celkem 123.000 nových řízení a rozhodl přes 66.400 sporů. Za nárůstem sporů stojí zhoršující se ekonomická situace. ČTK to řekl mluvčí ČTÚ František Malina.

Do amerického Seattlu poputují z ČR další tramvaje, Inekon Group s městem uzavřel novou smlouvu

20.2.2012 14:48Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Až 26 nových tramvají může v příštích třech letech zamířit z České republiky do USA, český výrobce Inekon Group uzavřel smlouvu s městem Seattle, které se zavázalo ke koupi šesti vozidel a vyhradilo si opci na pořízení dalších dvaceti. Společnost o tom informovala v pondělí.

PGNiG bude těžit zemní plyn z břidlic

20.2.2012 14:46Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Polská plynárenská skupina PGNiG (PGN) zahájí těžební projekt situovaný na břidlicových ložiscích zemního plynu v severním Polsku.brbrpCelkem chce otevřít 12 vrtů. Náklady mají činit 500 mil. PLN. Na projektu bude spolupracovat se společnostmi...

Česko, Belgie a Nizozemsko zastavily nákup íránské ropy

20.2.2012 14:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká republika, Belgie a Nizozemsko zastavily nákup ropy z Íránu, Řecko, Španělsko a Itálie nákupy snižují. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters s odvoláním na prohlášení mluvčí Evropské komise (EK).

Odbory budou muset zaměstnavatelům předávat jména stávkujících

20.2.2012 14:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pět dnů namísto současných tří budou mít odbory na to, aby zaměstnavateli oznámily konání stávky, týkající se kolektivních sporů mezi zaměstnanci a zaměstnavateli. Nově také budou muset 24 hodin před zahájením stávky nahlásit jména stávkujících zaměstnanců, nejen jejich počet jako dosud. Počítá s tím věcný záměr zákona o stávce, který ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) zveřejnilo na webu vlády.

Pfizer chce pustit na burzu svou veterinární divizi

20.2.2012 14:22Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Farmaceutický koncern Pfizer (PFE) chce získat 3 mld. USD veřejným prodejem akcií své veterinární divize.brbrpIPO má zahrnovat až 19,9 % z celkového počtu akcií divize, která je oceňována na zhruba 18 mld. USD. Podrobnosti k úpisu budou zveřejněny...

RegioJet nabídne od jara vagóny přeměněné na internetovou kavárnu

20.2.2012 14:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Společnost RegioJet chce do svých vlaků od jara zapojit dva vozy, které budou sloužit podobně jako internetové kavárny. Cestující v nich budou mít k dispozici křesílka a stolky, na kterých budou moci pohodlně pracovat, informoval dnes ČTK mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.
Neděle 22. září 2024 Praha 15:35,New York09:35