Zprávy dne

Strana 12815

Norman Eisen: Byznys má mluvit s politiky. Chce to ale pravidla, jaká jsem psal pro Obamu

26.2.2012 09:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Prosazování zájmů byznysu u vlády není nic nového. "Už příslušníci kmenové společnosti chodili za svými náčelníky o něco je požádat. Dnes je to mnohem sofistikovanější a musí se proto dodržovat jasná pravidla," říká Norman Eisen, velvyslanec Spojených států v Praze.

Ve Sportce se hraje o rekordních 200 milionů. Oblíbené kombinace radši nesázejte

26.2.2012 09:47Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pro získání historicky nejvyšší výhry je třeba vsadit všech deset sloupců a Šanci. Letošní nejčastěji vylosovaná čísla ve Sportce jsou 3, 5, 13, 21, 35 a 44. Sazce díky nabídnuté mimořádné prémii výrazně rostou tržby.

EKONOM: Sedm receptů, jak Tomáš Baťa řešil krize

26.2.2012 09:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Touha podnikat, odvaha riskovat, inspirace v USA... Týdeník Ekonom vybral sedm pilířů, díky nimž jeden z nejslavnějších českých podnikatelů vyhrál nad ekonomickou krizí.

Německý ministr vnitra radí Řecku, aby odešlo z eurozóny

26.2.2012 09:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německý ministr vnitra Hans-Peter Friedrich vyzval Řecko v rozhovoru pro týdeník Spiegel k odchodu z eurozóny. Jde o prvního člena německé vlády, který otevřeně vyzývá k tomuto způsobu záchrany společné evropské měny, informuje v neděli server deníku Zeit.

Francouzské volby: Sarkozy je pro rozvoj jádra, Hollande se bojí závislosti

26.2.2012 09:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nový francouzský prezident rozhodne o budoucnosti jaderné energetiky. Nicolas Sarkozy vidí v jádru potenciál, který stojí za využití. Jeho levicový protivník Francois Hollande se však spíše zaměřuje na obnovitelné zdroje. Má totiž obavy z bezpečnosti jádra.

Odejděte z eurozóny, vyzývá otevřeně Řeky německý ministr vnitra Seehofer

26.2.2012 07:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Německý vnitra prohlásil, že nejlepší řešení pro finanční zotavení Řecka by bylo opuštění společné evropské měny. Je to vůbec poprvé, co člen německé vlády otevřeně vyzývá Řeky, aby se navrátili k drachmě. Nechce Řecko z eurozóny přímo vyhodit, mají se ale vytvořit takové podmínky, aby Athény návrh nemohly odmítnout.

Dvoudenní summit Evropské unie by měl řešit kapacitu záchranných fondů

26.2.2012 07:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ve čtvrtek a v pátek se bude v Bruselu konat další summit lídrů Evropské unie. Nejvíce sledované bude zřejmě jednání o případném navýšení kapacity evropských záchranných fondů, tedy dočasného Evropského fondu finanční stability (EFSF) a trvalého Evropského stabilizačního mechanismu (ESM).

Ve Sportce se bude hrát o rekordních více než 200 milionů korun

26.2.2012 07:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V superjackpotu Sportky s prémií se bude v neděli hrát o rekordních 200 700 000 korun, je to zatím nejvyšší možná výhra v historii loterií v ČR. Uvedl to mluvčí společnosti Sazka Václav Jalovecký.

K odchodu z eurozóny Řecko vyzval první člen německé vlády

26.2.2012 05:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německý ministr vnitra Hans-Peter Friedrich se stal prvním členem kabinetu kancléřky Angely Merkelové, který Řecko otevřeně vyzval k odchodu z eurozóny. Friedrich v rozhovoru s časopisem Der Spiegel prohlásil, že Atény budou mít větší šanci se finančně zotavit, když budou stát mimo zónu eura.

Murdoch začne vydávat nový bulvární týdeník

26.2.2012 04:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Mediální magnát Rupert Murdoch dnes začne vydávat nový britský bulvární týdeník The Sun on Sunday, který nahradí týdeník News of The World. Ten byl zrušen loni v červenci po odhaleních, že jeho redakce běžně používala nepřípustné praktiky získávání informací, včetně telefonních odposlechů. Očekává se, že nový list bude umírněnější než jeho předchůdce, který byl typický svým důrazem na skandály a sexuální tématiku.

Zaměstnanci frankfurtského letiště budou znovu stávkovat

26.2.2012 03:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Jednání o zlepšení pracovních podmínek části zaměstnanců mezinárodního letiště ve Frankfurtu nad Mohanem skončila krachem. Odborový svaz GdF proto svolal další stávku, která začne už dnes večer a potrvá zřejmě do čtvrtečního rána. Poslední stávka přitom skončila teprve ve středu.

Rozvojové země podmiňují pomoc eurozóně větším vlivem v MMF

26.2.2012 01:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mexiko - Mladé tržní ekonomiky poskytnou peníze na pomoc eurozóně jen za předpokladu, že rychle dostanou už dávno slíbený větší vliv na řízení Mezinárodního měnového fondu (MMF). Na schůzce činitelů nejvyspělejších zemí světa G20 v Mexiku to v sobotu řekl brazilský ministr financí Guido Mantega.
Pondělí 23. září 2024 Praha 09:21,New York03:21