Zprávy dne

Strana 12813

Prodej zbraní ve světě se v roce 2010 výrazně zpomalil

27.2.2012 00:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Stockholm - Růst prodeje zbraní se v roce 2010 dál výrazně zpomalil a stovka největších světových zbrojovek zaznamenala nárůst tržeb jen o jedno procento. Byl to důsledek stahování amerických vojáků z Iráku, sdělil v dnešní každoroční zprávě Stockholmský mezinárodní ústav pro výzkum míru (SIPRI).

Na letišti Frankfurt začala nová stávka, projeví se od pondělí

26.2.2012 21:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Část zaměstnanců frankfurtského letiště zahájila dnes večer novou stávku, její dopady se ale začnou výrazněji projevovat až od pondělního rána. Nová stávková akce má trvat do čtvrtečního rána a navazuje na téměř týdenní stávku, která trvala do středy. Odborový svaz GdF chce stávkami vydobýt svým členům prudké zvýšení mezd.

Proustův index: Řecko a další země se kvůli krizi vrátily o deset let zpátky

26.2.2012 18:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Řecko je podle řady ekonomických kritérií zpátky na úrovni roku 1999, tedy ještě před přijetím eura. Po Řecku nejvíce ztratil Island. Sedm až deset let ztratily další země postižené dluhovou krizí jako Portugalsko, Irsko, Španělsko a Itálie, vyplývá z indexu, který spočítal týdeník The Economist.

Volkswagen válcuje francouzskou konkurenci. Chce být nejlepší na světě

26.2.2012 18:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Německá automobilka Volkswagen, jejíž součástí je i zdejší Škoda Auto, loni vydělala čtyřikrát tolik než její francouzští konkurenti PSA Group a Renault dohromady. Její čistý zisk se podle předběžných výsledků proti roku 2010 zhruba zdvojnásobil na 15,4 miliardy eur, to je v přepočtu asi 385 miliard korun.

Jak na Apple? HP a Dell zkoušejí všechno možné, zatím jim ujíždí vlak

26.2.2012 18:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Tradiční firmy z oboru platí krutou daň za to, že zaostaly v inovacích. Shora na ně útočí Apple, zdola čínské Lenovo. Klíčové továrny na pevné disky v Thajsku vyřadila loňská povodeň.

Věřitelé mají oznámit účast v řecké výměně dluhopisů do 8. března

26.2.2012 17:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecko žádá soukromé věřitele, aby oznámili svou účast na výměně dluhopisů v rámci výrazného snížení řeckého státního dluhu do 8. března. Plyne to podle agentury Reuters z dokumentů, které vymezují podmínky řecké nabídky.

V Brně končí veletrh Opta, celkem dorazilo více než pět tisíc návštěvníků

26.2.2012 17:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na brněnském výstavišti v neděli odpoledne končí veletrh oční optiky Opta, návštěvnost překročí hranici pět tisíc lidí. Vyplývá to z předběžné závěrečné zprávy veletrhu.

Saxo Bank: Výsledková sezona je téměř u konce, sledujte firmy v Evropě

26.2.2012 17:07Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Výsledková sezóna za čtvrté čtvrtletí se chýlí v USA ke konci. Proto můžeme směle říct, že máme k dispozici dobrý vzorek mezinárodních firem, i když oficiálně skončí výsledková sezona až 9.dubna a některé hlavní evropské společnosti budou čísla teprve oznamovat.

Parkovací dům v Mladé Boleslavi bude od pondělí v plném provozu

26.2.2012 16:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mladá Boleslav - Podzemní parkovací dům na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi bude od pondělí v plném provozu. Motoristé budou moci využít všech 77 míst. Termín otevření dlouho očekávané stavby oznámil koncem týdne náměstek mladoboleslavského primátora Adolf Beznoska.

SZPI odhalila další zboží s nepravdivými daty spotřeby

26.2.2012 16:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili v uplynulých deseti dnech v sedmi supermarketech v republice 13 druhů zboží s nepravdivě uvedeným datem spotřeby. ČTK to dnes řekl mluvčí inspekce Michal Spáčil. Většinou šlo o uzenářské výrobky a také o sýry. Problémy odhalili inspektoři v provozovnách Tesco a Billa.

Prošlé salámy a sýry přebalovaly i supermarkety Tesco a Billa, oznámila kontrola

26.2.2012 16:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Obchody přebalují uzeniny a sýry. Datum spotřeby posouvaly až o pět dní. Problémy odhalili inspektoři v provozovnách Tesco a Billa. S čistým štítem nevyšly ani Kaufland, Lidl a Penny. Neoprávněné manipulace s daty jsou závažným porušením právních norem i vnitřních předpisů prodejců.

Pojišťovny evidují kvůli oblevě zatím desítky škod

26.2.2012 16:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tuzemské pojišťovny zatím evidují kvůli víkendové oblevě a následným záplavám několik desítek škod za miliony korun. Většinou jde o zaplavené sklepy domů, garáže a studny. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pojišťovnami. Nárůst hlášených škod očekávají v pondělí, celkově by jich mělo být v souvislosti se záplavami několik stovek.
Pondělí 23. září 2024 Praha 11:19,New York05:19